Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

torsdag, juli 31, 2008

Myter som ikke vil dø

Myten om at kvinner ikke kan kjøre bil vil ikke dø, uansett hvor mange ganger man må publisere statistikker som viser at mannlige førere har omtrent dobbel så høy risiko som kvinnelige førere for å bli drept i trafikken eller bli innblandet i ulykker der andre blir drept.

At menn overvurderer sine evner er heller ikke noe nytt.

Men her må kvinner som sier "det er ikke størrelsen det kommer an på" eller "det skjer med alle av og til" ta litt av skylda.

16 kommentarer:

Ghost of Goldwater sa...

Statistikken blir litt skjev, siden de verste kvinnelige bilistene ikke engang greier å ta lappen, tross gjentatte forsøk (jeg nevner ingen navn)...

VamPus sa...

HVa skal vi med lappen når vi får folk som ikke drikker til å kjøre oss hvor vi vil (jeg nevner ingen navn)...

Cracked actor sa...

Ah! Jeg registrerer at den gode stemningen fra Scotland henger i. :-)

tse tse fluen sa...

Goldwater kjørte nettopp ut av veien med sine kommentarer.

IvarE sa...

Kvinner kan bare ikke kjøre, og burde heller ikke ha lov til det!

It's a fact of life. Accept it!

http://www.youtube.com/watch?v=M9S6DX4HFyg

Anonym sa...

Dettte er helt feil. Ingen påstår at kvinner ikke kan kjøre bil. Det er parkere de ikke kan! Menn kan kjøre bil. Det de ikke kan er å spørre om veien.

Thomas sa...

Gamle menn med hatt kan kjøre bil. De kan til og med kjøre bil skikkelig sakte. En gang blei jeg rygga på av en gammel mann med hatt. Det var første gang jeg møtte bestefaren til eksen min. Han lærte henne å kjøre bil. Jeg har alltid hatt problemer med å sitte på med henne, men det er ikke fordi hun er jente.

Tor sa...

Kan vel ikke skyve under en stol at menn kjører mer utrygt enn kvinner. Men menn kjører mer og - så vi kjører ikke såå utrygt som det kan se ut til på ulykkesstatistikken.

dodge viper sa...

"Kan vel ikke skyve under en stol at menn kjører mer utrygt enn kvinner. Men menn kjører mer og - så vi kjører ikke såå utrygt som det kan se ut til på ulykkesstatistikken."

Sant nok, og hvis man i tillegg justerer for promille og fart blir det ganske likt.

IvarE sa...

kss:
Champagnen skal inntas in fluidum, ikke in injectum eller in rectum!

Men det er kanskje for sent å opplyse om slikt...

Anonym sa...

Statistikken viser klart at kvinner krasjer mest og oftest, mens menn sparer seg til de helt store smellene. Dette fører til at menn er overrepresenterte på statistikken over alvorlige ulykker.

Noe annet som var litt festlig i denne artikkelen var at 39% av mennene trodde de var bedre enn snittet. Dette er jo en undervurdering av egne egenskaper, siden 50% pr. def. er over gjennomsnittet......

spenn sa...

Srsly...dette er grunnen til at jenter burde holde visse ting for seg selv.

toao sa...

Beklager å avspore debatten her, men det er en feilslutning at menn er dårligere sjåfører fordi vi er utsatt for flere ulykker. Vel ser de fleste av oss det som et gode å unngå ulykker, men det er mange andre ting enn dårlige ferdigheter som fører til ulykker. Menn er antakeligvis utsatt for flere alvorlige ulykker enn kvinner fordi vi er mer risikosøkende, kjører raskere og er mer utålmodige. Det kan godt være at menn rent teknisk er flinkere til å kjøre bil, men at andre egenskaper ved menn gjør at vi er mer utsatt for ulykker.

"Myten som ikke vil dø" er nok først og fremst at de dyktigste sjåførene er minst utsatt for ulykker. Dersom folk kunne innsett at dyktige sjåfører vel så ofte havner i ulykker som mindre dyktige sjåfører, så ville antakeligvis de fleste kjørt mer forsiktig.

VamPus sa...

Dere om det - fredagspils! Yuhu!

PS! KSS - seriøst. Skaff deg egen blogg, vil du.

fabelfisk sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
fabelfisk sa...

"Det kan godt være at menn rent teknisk er flinkere til å kjøre bil, men at andre egenskaper ved menn gjør at vi er mer utsatt for ulykker."

Hahaha! Var det noen som snakket om bortforklaringer?

Og hva er egentlig å være "teknisk flinkere" til å kjøre bil? Selv velger jeg nemlig det å komme fra A til B med minst mulig tap av liv og lemmer på veien, og uten å være til hinder for andre bilister (selvsagt med unntak av de som kjører 50 % raskere enn fartsgrensen - dem vil jeg alltid være i veien for uansett).

Menmen, dere får leve i troen på at dere er "dyktige sjåfører" siden dere kan kjøre fort og bremse på giret.

PS: Ja, jeg kan lukeparkere.