Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

søndag, juli 20, 2008

Rain and sheep

Landlady: Norwegian? Yeah, we do get quite a few Scandinavians here. They seem to like it here.
VamPus: It's probably because they feel like home, don't you think?
Landlady: Yeah. Loads of rain and sheep.
VamPus: ...

VamPus ble mottatt på flyplassen utenfor Ayr i Skottland av Ghost of Goldwater med en plakat med "Alcoholics Anonymous". Med tanke på at vi skal reise sammen og dele rom en uke så var VamPus' første ting på to-do listen å sørge for en større mengde med sovetabletter og smertestillende fra Boots. Sovetablettene er i tilfelle store mengder vin ikke er tilgjengelig, og smertestillende i tilfelle inntak av store mengder vin.

Det siste oppsummerte i grunn fredagen.

Lørdag morgen satte vi snuten mot Wigtown, Skottlands offisielle bokby. En forblåst plett med noen hyggelige bokbutikker og tre damer som det nå offisielt er utlyst skuddpremie på etter at de kalte Ghost og VamPus "the couple".

GoG gikk rundt med en blanding av salig fryd og desperasjon i blikket ettersom hyllemeterne med bøker ingen ende ville ta. VamPus fant et nummerert eksemplar av prostitusjonens historie - trykket i begrenset opplag for at den ikke skulle komme i hendene på almuen. Begge forlot byen med betydelig mindre penger enn da vi ankom.

I dag har vi fulgt veien langs Hadrians Wall, muren som markerte Romerrikets nordligste grense og skilte romerne fra barbarene i nord. Muren var nesten 120 kilometer lang og ble bygget på imponerende seks år. I det bølgende grønne landskapet så er det helt riktig ikke mangel på verken regn eller sauer, men vakkert er det.

Ghost of Goldwater mener han har sett opp til flere egnede steder til å dumpe VamPus og begrave henne, så mens Ghost of Goldwater mediterer på do - menn gjør visst det - så kan VamPus i hemmelighet legge ut en melding til alle her: hører dere ikke noe inne... hysj, nå kommer han.. vent lit.. HJEL

Ghost of Goldwaters oppsummering av siste døgnet.

7 kommentarer:

Bharfot sa...

Som nylig hjemkommet Skottlandsfarer vil jeg tilføye: regn, sauer… og myr. Jeg har aldri sett et land med så mye myr. Eller blitt så ofte våt på beina (nå: forkjøla). Men de har god cider da. Det skal de ha. God tur!

Anonym sa...

Haha, loads of rain and sheep oppsummerer veldig godt den delen av landet jeg befinner meg i for tiden ;)

Anonym sa...

Saueflokken på stortinget er vel ute på beite nå?

Simon sa...

Vin, liksom. Du er i Skottland, ikke sant ? Har ikke Seiler'n lært deg noe, eller ?

Iversen sa...

Da vi var på besøk i hagen til Hadrian glemte vi pappa da vi dro. I og med at han far er nesten to meter høy og ganske høylydt, samt at han var eneste i følget med sertifikat, var det ganske bra jobba. Vi la merke til forglemmelsen halvannen kilometer unna. Pappa ble sur.

Skottland er for øvrig et herlig land.

Børge Skråmestø sa...

Hadrians mur, ja... O hjerte & krampegråt...

Visste du at da Hadrians mannlige elsker Antinoos druknet i Nilen, ble Hadrian gal av sorg og fikk reist statuer av Antinoos over hele romerriket? På himmelen er det også en Antinoos-stjerne. Den dukket opp da Antinoos døde og Hadrian mente at den måtte være elskerens lysende sjel... Og han fikk astronomene sine til å døpe stjernen Antinoos. Stjernen kan du faktisk se om natten. Fra Hadrians mur, for eksempel.

Harald sa...

Hvorfor bruker skotter kilt?
.
.
.
.
.
.
.
.
.
...fordi sauer kan høre en glidelås på mange hundre meters avstand...