Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

torsdag, juli 10, 2008

The Tom Jones

VamPus har møtt Tom Jones. Og nå skal VamPus tilbake til åstedet. Nærmere bestemt Ayr i Skottland.

VamPus støtte på Mr. Jones i hotellbaren på The Arrandale Hotel i Ayr etter at han hadde opptrådt på hotelldiskoet i etasjen over. Gjengen som var samlet på hotellet i forbindelse med Seilerns 50-årsdag hadde bukket under en etter en og nå var VamPus i ferd med å stumpe røyken hun også. Inntil en litt shabby middelaldrende mann kom gående gjennom lokalet. Det blinket i gullklokken hans i det han strøk av en fyrstikk og tente en røyk. Det tykke gullkjedet hans fanget opp glimt fra den dempede belysningen.

- Whiskey, sa han til bartenderen.
- Hard night? spurte VamPus.

Han snudde seg mot henne i det hun tømte siste slurken av halvliteren sin.

- And you would be? sa han spørrende, mens han mønstret henne opp og ned.
- Drunk.

Sa VamPus.

- And a beer for the lady, ropte han etter bartenderen.

VamPus lider som kjent av lakenskrekk og hadde forsøkt å drikke seg til mot for å gå å legge seg. Men nå var det jo bare så mye enklere å bli i baren. Bartenderen så ikke ut til å noe i mot det. Han tok seg en drink selv, og hadde mye han måtte ordne med før han kunne ta natten. Dermed ble vi sittende i hyggelig passiar ut i de små timer. Det var først da vi kom på å presentere oss ved navn.

- Tom Jones, sa han.
- Ha ha ha, sa VamPus.
- Yeah. I get that a lot, svarte han litt snurt.

Han vinket på en av de ansatte som var i ferd med å gå, og spurte henne.

- What's my name?
- How would I know?
- No, really. Listen to my voice... What's my name?
- Oh. Well, you're Tom Jones.

Yup. The one and only. Den legendariske radiostjernen og top Ayr DJ'en. Han snublet ut av hotellet i det VamPus skjenet mot rommet sitt. Da han så henne i baren kvelden etter tok han seg til hodet og sa:

- Dear God. I feel drunk already...

Men vi gjentok ikke suksessen (selv om "noen" spiste frokost før de gikk og la seg etter den kveldens fest)...

Kanskje neste fredag. Da skal Ghost of Goldwater og VamPus gjøre nok et forsøk på å sivilisere Skottland og begynner turen med ett døgn i nettopp Ayr. På Arrandale Hotel.

GoG har dratt i forveien. Scroll ned til bildet av butikkskiltet med åpningstider :-)

6 kommentarer:

Cassanders sa...

Skottland ER trivelig. Det finnes bl.a. MASSE god drikke der. Men av og til kan de bli i overkant høflige. Jeg bodde en gang på "The Hunting Tower Inn" i Perth.
Store rom, gode senger, nydelig vinterhage, nydelig park rundt og en rimelig "Well stock'ed" bar, selv om det bare var McCallan som var det lokale merket.
Men som sagt, MEGET høflig betjening. Hvis jeg spurte om noe i resepsjonen og takket for svaret, takket de for takken :)

Hvis en ikke har vett til å avslutte kan en risikere å gå inn i en uendelig takkeregresejon.

Cassanders
In Cod we trust

Anonym sa...

Du har selvfølgelig prøvd Haggis Pizza, Haggis Kebab og min favoritt Haggisfyltkylling?! utrolig hva man kan bruke lungemos til med litt fantasi..

Cassanders sa...

Hmm, har spist haggis -men i andre sammenhenger. Lungemos ETER en om onsdager på kjøkkenet. ( men NB! det må være typen en kan smake til med edik og sukker,- altså UTEN røykt kjøtt).

Dette møtets hovedmiddag hadde imidlertid grillet kamskjell og biff av skotsk høylandsfe på menyen. Det var absolutt minnerikt. Hele kalaset ble desuten betalt med EU-byråkrati-midler, en kilde til dobbel nytelse.

Til overmål deltok 3 vaskekte italiensek fiskere. De snakket ikke så mye som en apostrof engelsk, men hadde derimot sans for rødvinen som ble servert... dvs typen rødvin, ikke mengden. Hver gang kelnerne svinset ut på kjøkkenet spratt en av dem opp fra stolen og bort til serveringsbuffeen, grep et par flasker og etterfylte alle glassene rundt bordet til randen.

Kelnerne (de var jo skotter, må vite) merket selvfølgelig dette med de samme de hadde entret rommet, men var jo alt for høflige til å bemerke noe som helst.

Cassanders
In Cod we trust

Anonym sa...

"...Auld Ayr wham ne'er a toun surpasses for honest men and bonnie lasses..."

VamPus sa...

anonym1: sykt sykt sykt...
cassanders. Ooo, gleder meg nå. Mat, øl, whiskey. Stakkars Goldwater som skal slepe meg rundt på severdighetene han skal ha med seg..

Simon sa...

Når man tenker på alle stedene der GoG IKKE skal smake på varene, blir man litt trist til sinns... Stakkars avholdsmann. Men følgets gjennomsnitt blir vel greit nok.