Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

mandag, juli 07, 2008

Ikke helt Margrethe Munte

Mens vestlige apologeter for undertrykking og diktatur fortsetter å fordømme publiseringen av Muhammed-karikaturene, kan vi lese om oppbyggelig barnelitteratur i den arabiske verden:

«Allah befaler dere til å starte en jihad mot de vantro og nedkjempe dem med sverdet,» het det i barneboken som var skrevet av Dr. Ahmad Issa Al-Ma'asarawi, en av toppene ved Al Azhar universitetet, det viktigste lærestedet i den sunnimuslimske verdenen.

Teksten var full av hat mot Vesten, og oppfordret til angrep mot kristne og jøder. Og dette var en bok som ble støttet av landets religiøse lederskap.

Palestinsk barne-TV er jo legendarisk. At hele ansvaret for dialog og forståelse over landegrensene blir lagt på vesten er heller ikke noe nytt. Det blir et heller skralt grunnlag for kulturformidling andre veien når antall bøker som er oversatt til arabisk de siste tusen årene er omtrent det samme som oversettes av utenlandske titler i Spania i løpet av ett år.

Men til gjengjeld kan vi jo håpe på objektive og nyanserte nyheter fra de statlig eide mediene, kan vi ikke?

1 kommentar:

IvarE sa...

Vel, Ole Paus sa jo om Margrethe Munte:
"Den damen har gjort mere enn noen annen jeg vet om for å formørke mange barns oppvekst her i landet".

Heia Norge! Andedammen!