Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

tirsdag, juli 01, 2008

USS Gettysburg

Tilfeldighetene skulle ha det til at den amerikanske krysseren USS Gettysburg i år lå til kai i Oslo på årsdagen for begynnelsen av slaget ved Gettysburg. Eia var vi der.


Jo. Men det var vi jo faktisk. Nok en gang fikk VamPus slimet seg med en ve.. *kremt* .. bekjent som hadde invitasjon med følge. En av disse dager skal hun finne ut hvem hun må ha sex med for å få disse invitasjonene selv...

Anyway. USS Gettysburg er oppkalt etter slaget mange mener markerte en vending i den amerikanske borgerkrigen. Over 50 000 menn mistet livet i løpet av de tre første dagene av trefningene, og ambassadør Benson Whitney nevnte navnet på tre norsk-amerikanere som ga sitt liv på slagmarken for "a new birth of freedom", som Abraham Lincoln kalte det i sin berømte "Gettysburg adress":

It is for us the living, rather, to be dedicated here to the unfinished work which they who fought here have thus far so nobly advanced. It is rather for us to be here dedicated to the great task remaining before us—that from these honored dead we take increased devotion to that cause for which they gave the last full measure of devotion—that we here highly resolve that these dead shall not have died in vain—that this nation, under God, shall have a new birth of freedom—and that government of the people, by the people, for the people, shall not perish from the earth.
Den beste måten å ære våre falne er å sørge for at kampen for demokrati og frihet videreføres, og aldri, aldri ta våre demokratiske rettigheter for gitt.

I hvert fall ikke når så kloke ord følges av gratis hvitvin og kanapeer på en solfylt dag i Oslo. Selvsagt benyttet vi oss av anledningen til lå få en liten omvisning ombord. Kathrine Aspaas i Aftenpoften mente at selve operasjonsrommet så ut som "en gammeldags frisørsalong". Vel. En frisørsalong med mulighet for å ta ut Drammen (hvilket vi også foreslo) når som helst. Vi modererte oss til å spørre om en bitteliten Tomahawk mot Blitz, men kom på at svinepelsene ikke oppholder seg der for tiden. Darn.

Nintendo-spillet som de hadde på broen så også litt gøyalt ut, men blikk fra uniformene som holdt vakt der oppfordret ikke til å forsøke å sette ny rekord i SuperMario. Dessuten så det ut som Nintendo US government version. Kanskje vi kunne tatt ut Drammen likevel...

Kapitalismus har blogget om selve slaget.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Etiketten 'vakkert' må referere til hva Vampus synes om menn i uniform, og ikke om selve skipet. Makan til ulekker planke med to klosser på.

Anonym sa...

Du er jo nesten litt søt med dine oppfordringer til drap for å terge opp sånne som meg til "bite på" og klage i kommentarfeltet ditt. ;)

Ghost of Goldwater sa...

Du unnlater å nevne HVORDAN du i det hele tatt slapp gjennom porten... hehe...

VamPus sa...

anonym: Jupp, det - samt gratis drikke, amerikanske flagg etc.
viljar: Ikke sant? Du er litt søt du også da :-))
Ghost: Vel, det sa alt om sikkerheten at jeg slapp inn på din "face value" i og med at navnet mitt ikke var ført opp på listen. Sånn går det når man lar Heimevernet gjøre jobben. Men jeg er jo glad til , jeg...

simon sa...

Stadig ingen røffe avhørsformer på stakkars Vampus ?