Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

onsdag, februar 03, 2010

Lønn høyere enn sykelønn

På oppdrag fra regjeringen har en ekspertgruppe kommet med flere forslag til hvordan sykefraværet i Norge skal reduseres. Blant forslagene er ifølge TV 2 å øke antall dager folk kan være hjemme fra jobben uten å gå til legen - fra dagens 3 dager til 10 dager.

Alle disse dagene bør ifølge utvalget betales av arbeidsgiver. Mer mulighet for fravær betyr åpenbart mindre fravær. Men de mener om ikke annet at det er hevet over enhver tvil at reduksjon i lønn ved fravær reduserer det totale sykefraværet, og bekrefter dermed at Oslo Høyre har rett i at lønn må være høyere enn sykelønn.

Men mistanker fortsatt at Helsedirektoratet fjerner fetisjisme, sadomasochisme og transvestittisme fra registret over sykdomsdiagnoser som et ledd i regjeringens arbeid for å få ned sykefraværet.

Takk til hassi72 for inspirasjon.

8 kommentarer:

Unknown sa...

Man kan bli syk av for mye sadomaso, assa.

Anonym sa...

Ikke akkurat svar på dagens tema- men:
Gratulerer med dagen!

Stian Oen sa...

Er det en spesiell grunn til at Oslo Høyre sier at "lønn må være høyere enn sykelønn" istedenfor "sykelønn må være lavere enn lønn", tror du...?

nessie sa...

Joiner off-topic gjengen; grattis med dagen :)

Cracked actor sa...

"Alle disse dagene skal betales av arbeidsgiver", sier du. Men sånn er jo situasjonen i dag også - faktisk betaler arbeidsgiveren de første 16 dagene, altså de første 13 dagene av det legemeldte sykefraværet også. I veksling med en reduksjon i arbeidsgiverperioden fra 16 til 10 dager, og med et premiss om at egenmeldingsadgangen faktisk skal benyttes før legemelding (slik at man ikke kan "spare opp" egenmeldingsdager til a rainy day), er ikke forslaget så idiotisk som det åpenbart må ha virket som for deg.

Felicia sa...

Hvilken arbeidsgiver vil ansette noen med "risikofaktor" hvis man risikerer å måtte dekke uendelig med sykelønn? Så da ender personen på uføre- eller arbeidsledighetstrygd, i stedet for å jobbe noe. Kan da ikke være positivt, hverken for samfunn, bedrift eller enkeltmenneske.

Og hvis en ansatt får kreft, kan en småbedrift knekkes. At arbeidgiversiden gjennomsnittlig ikke får høyere belastning, vil ikke si at det ikke kan være svært urimelig ovenfor den enkelte bedrift.

PS: Gratulerer med dagen (i går?)!

Anonym sa...

Yes indeed, in some moments I can phrase that I approve of with you, but you may be inasmuch as other options.
to the article there is even now a definitely as you did in the downgrade efflux of this solicitation www.google.com/ie?as_q=vistascope ?
I noticed the phrase you have not used. Or you functioning the dark methods of promotion of the resource. I possess a week and do necheg

Anonym sa...

Bloggeier: "Men mistanker fortsatt at Helsedirektoratet fjerner fetisjisme, sadomasochisme og transvestittisme fra registret over sykdomsdiagnoser som et ledd i regjeringens arbeid for å få ned sykefraværet."

Er de virkelig så dumme? Det er bra at det der sadogreiene ikke blir regnet for sykdom. Ved legemsbeskadigelser kan hobbytorturister ikke skylde på sykdom, og dermed være strafferettslig tilregnelige.