Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

mandag, november 14, 2005

Djupedal om barneoppdragelse

Det var jo egentlig bare å lene seg tilbake, ta en kaffe og vente til de første idiotiske utspillene kom - og hey - presto! Det er jo nesten magisk:

– Altså, jeg mener rett og slett at det er et forfeila syn på barneoppdragelse å tro at foreldrene er de beste til å oppdra barn, sier kunnskapsminister Øysten Djupedal til Dagsavisen.

Næh. Tenk det. Det er ikke lenge siden kommunistene fremmet at barn burde tas fra foreldrene og oppdras av "fellesskapet" på dertil egnede anstalter. Det er jo et under at man har hatt mennesker på kloden i et par tusen år uten fagorganiserte pedagoger til å sørge for "motorikk, språk, samhandling, det å sitte stille, ta en beskjed og treffe andre voksne på en annen måte. Alt det som ifølge Djupedal gjør barn til et fullverdig menneske."

*grøss* Det går kaldt nedover ryggen på VamPus når hun hører sosialister snakke om "fullverdige mennesker". Siden når kunne ikke foreldre sørge for motorikk, språk og samhandling? På en annen side skrev VamPus om dette da Aftenposten mente at foreldre hadde ansvar for barns spisevaner - ærlig talt; "Når staten først overlater til private å reprodusere befolkningen så kan de da ikke la det skje uten innsyn og restriksjoner. Hvis ikke kommunene gjør noe så må staten gripe inn. Det tar seg ikke ut at det rike sosialdemokratiet Norge overlater et så viktig ansvar til privatpersoner. "

7 kommentarer:

ToDolan sa...

Djupedal selv er vel antageligvis et levende eksempel på at barnehagen ikke er bedre oppdragere enn foreldrene...

Drusilla sa...

Heh. Fullverdige mennesker, ja. La oss heller ikke glemme Hernes' begrep om "det integrerte mennesket" fra læreplanen 97. Du vet: det meningssøkende, almenndannende, arbeidende, skapende, sjølvstendige, miljøbevisste osv. mennesket.

Det gjelder å være sånn passe pisslunken god på alt derson du ikke skal ende opp som et disintegrert og halvverdige krek.

Herodotus sa...

Djupedal mener også det er unødvendig å lære mer enn ett fremmedspråk - helst bør vi unngå utlendinger og fremfor alt EU! Dette er Nasjonalsosialistisk Venstreparti på sitt beste, iblandet visjonen om det statlig oppdratte individ tatt bort fra besteborgerlige foreldres uheldige innflytelse. Mussolini var tidlig ute med Ballilla organisasjonen der barn også skulle tas ut av foreldrenes innsnevrede sfære og oppdras av staten. Foruten ungpionerene i Sovjetunionen som kanskje ligger SV nærmere som fremtidsutopi..

Jo mer man ser av de rødgrønnes utspill desto kaldere blir man på ryggen, særlig dersom man husker litt av historiebøkene.

Knut Stian Olsen sa...

Jeg kunne ikke vært mer enig med deg.

Sosialkommunistisk Venstreparti burde det partiets navn være, noe Djupedals holdninger viser med all tydlighet. Bort med enkeltindividet, henrett det private og la staten styre alt via diverse institusjoner...

Kynikeren sa...

I dagens Tabloid på TV2 bekreftet Djupedal at han "overhodet ikke" kjente til forskning på området etter at førsteamanuensis i pedagogikk Christian Bech viste til at barn tar skade av å tilbringe mer enn 20 timer i barnehage i uken (i Norge er snittet nærmere 40). Han fulgte så opp med å si at han heller ikke trodde på forskningen (!?).

Artig - han tror ikke på en forskning han overhodet ikke kjenner til...

Hvem blir den neste; Erasmus Montanus som minister for argumentasjon og logikk??

i1277 sa...

Mye kokett misforståing når det gjelder det utsagnet der ja...

Men det er da vel ikke bare PK-leninist-ekstremist-flygeleder-parkeringsvakt-nazi-kommunistene i SV som mener at det er er formålstjenlig med en smule opplæring i felles verdigrunnlag gjennom barnehage og grunnskole?

Jeg ser ikke for meg f.eks FrP dele ut blomster til innvandrerforeldre som vil være hjemme med barna i stedet for å sende de i barnehage. Men det er klart, individet går foran alt, én er viktigere enn alle så å si, så om de ønsker å ta ut barna fra skolen og lage egen grendeskole for den del, så er da det bare kjempeflott, ikke sant?

At barn tar skade av å være mer enn 20 timer i uken i barnehage, ja når jeg tenker over det så kan jo det forklare ett og annet om både meg selv, og tja... de aller fleste jeg kjenner egentlig. Pur ondskap det der barnehage. Aldri mer!

Anonym sa...

Looking for information and found it at this great site... Online car cover Association employed self Best detector radar review Ambien cr and ambien mr