Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

onsdag, november 16, 2005

Revolusjon NÅ!

"- Jeg er for frisk for uføretrygd og for syk til å jobbe, sier alenemoren. Dermed står hun og sønnen igjen med under åtte tusen kroner i måneden. Det skal dekke mat, klær og regninger for de to. Husleie og strøm dekkes av staten."

Som en verdig trengende tar hun i mot matposer av slumsøstrene i Bergen. Dette kyniske og kalde samfunnet som gjør at alenemødre på trygd bare har åtte tusen kroner i måneden å leve for er en skam. VamPus sier herved fra seg sitt liberalistiske tankegods og blir troende sosialist. Revolusjon nå!

I 2001 var det noen sosialsjefer som mente at fattigdomsdebatten var en mediejippo. VamPus er villig til å vedde penger på at den debatten forsvinner fra media i sin helhet nå som vi har fått en sosialistisk regjering. Ikke fordi vi får færre "fattige" gjennom deres politikk, men fordi debatten var skapt av dem som ville felle regjeringen. Det er godt med nyansert og kritisk media dere...

Denne saken er i sin helhet rappet herfra. Nå trenger jeg en røyk...

21 kommentarer:

seilern sa...

Det er jo helt klart at 8000 i måneden etter husleie og strøm er for lite for en alenemor med ett barn. Bare tenk hva en tur på byen koster! Og mat er veldig dyrt. Jeg husker sist jeg kom hjem etter en fuktig middag med ...Pus var det jo flere tusen kroner som var trukket på kredittkortet.

Hjorthen sa...

Jeg er villig til å vedde penger i mot. Sosialpornografien fra våre verdige trengende kommer til å dukke opp gjennom hele denne stortingsperioden med jevne mellomrom, og når det begynner å dra seg til mot valgkamp igjen så kommer vi til å få høre beskyldningene om at forskjellene har fortsatt å øke, også under denne regjeringen. En eller annen fattig stakkar kommer til å klage på alle løftebruddene til Stoltenberg og co, og Gud vet hva slags regjering vi ender opp med neste gang. Det eneste jeg er temmelig sikker på er at SV ikke er med når den tid kommer.

mediekritikk sa...

Ditto sak i Aftenposten
første kommentar oppsummerer saken bra.

Anonym sa...

et kapitalistisk samfunn fungerer ikke uten fattige.

seilern sa...

I et ikke-kapitalistisk samfunn er alle (unntatt diktatoren og vennene hans) fattige.

Harald, Oslo sa...

Livsopphold: 8000
Husleige: 6500*
Strøm: 1000*
------------------
Sum 15 500
-----------------
-----------------

Faen til syting, jeg kjenner flere alenemødre som ikke har så mye mer å rutte med enn dette.

* Betyr at jeg har satt inn sannsynlige tall.

Blåblogg sa...

Nå spyr jeg faktisk. Kan ikke huske en eneste måned jeg har hatt 8000 å leve for etter skatt, husleie og strøm. Er jeg også fattig, svak, vanskjøttet av velferdsstaten m.m.?
Jeg er så irritert at jeg klarer ikke å kommentere dette engang. Må ta noen pils og roe meg litt......GARG!!!

Drittsekken sa...

8000 å leve for... Drittsekken innser at han har tatt en rekke med feile valg i livet... :(

Enige med hjorten, vi vil nok høre mye om alle de lidende i velferdsstaten fremover. Bare så synd at det vil stilne av når vi nærmer oss valgkampen. Drittsekken setter heller sin lit til SV's gamle Pol Pot'ere. Forhåpentligvis vil de bli så indignert når virkeligheten ikke stemmer med ideologien at vi får se et langt og smertefullt partipolitisk selvmord, og med det regjeringens fall. Sukk.. det har vært noe å varme seg på når det er kaldt og mørkt ute. :)

ZippoBoy sa...

8000??? kanskje noen burde lære seg systemet i norge.... alenemor som søker på det riktige kan uten problemer skaffe seg 20000 fra den norske stat.... bare og skrive til de riktige instanser.... hvor mye får en alenefar????

Hjorthen sa...

Nå skiller man vel ikke mellom mor og far i systemet, Der heter det vel enslig forsørger?

Toman Valda sa...

8000 i måneden etter husleie og strøm gitt. Og det for å ikke gjøre noe som helst...

Jeg tror jeg må spy...

VamPus sa...

Jeg håper Hjorten har rett - men i så fall betyr det at noen (bloggere?) må ta debatten når den kommer og alliere oss med mainstream media. Tør ikke de å konfrontere sutrerne, så gjør gjerne jeg det.

OG - bare sånn at det er sagt; JEG mener at det er mennesker i Norge som ikke har det bra og trenger hjelp. Sutrerne bidrar til at en pott med penger som kunne betydd mye for noen, blir spredd på mange som ikke nødvendigvis har behov for det. DET er skammelig...

halvor sa...

Det virker som det er vanskelig for avisene å finne gode eksempler på alle disse fattige. Nesten hver gang jeg leser en sånn reportasje viser det seg at disse folka har mer, like mye, eller hårfint mindre enn meg å leve for. Hvis den reelle fattigdommen i Norge virkelig har eksplodert de siste årene burde vel mediene kunne finne bedre eksempler på det, eller hva?

Drittsekken sa...

Godt poeng Vampus!
De som virkelig trenger det er som oftest ikke like flink til manøvrere seg i den byråkratiske jungelen som de som klager sin nød i media (for at de bare har 8000 igjen å leve for i måneden).
De er som regel ikke klar over hva de har rett på og som oftest ender de opp som en kasteball mellom ulike etater.

Tonje sa...

Hmm. Etter gjeldende definisjoner er jo jeg også fattig. Det skal jeg feire i kveld med sesongens første rakefisklag, sponset av lånekassen.

Det som forøvrig bekymrer meg mest fra denne reportasjen, er følgende utsagn: "En pose fra slumsøstrene består av hermetikk, pålegg, brød og smør. Har familien barn, legges også en pakke Nugatti oppi posen."

Nugatti til barna? Er det ikke sånt vi kaller bjørnetjenester?

Mathias sa...

8000 etter husleie og strøm er ikke så ille, det er fult mulig å leve av dersom man kutter ut alkohol og røyk, og diskotekbesøk. Mat vil jeg anta koster 2000 kroner for 2 personer, og så transport, maks 3-400 kroner, dersom moren ikke jobber. Dette skal jeg være enig er et dårlig eksempel på en fattig i Norge.

Anonym sa...

ja,ja klager over at har ca 8t. å leve for i mnd. tydelig at dette er en bortskjemt person ihvertfall, idioti.

Krøsus sa...

8000 i måneden, det blir ikke mer enn 1000 per pers i uka, det! (Alle ser ut til å glemme at det er et barn med i bildet, og de lever heller ikke på luft.)
Hadde jeg ikke hatt mer enn 1000 kroner å rasle med hver uke, så hadde jeg seriøst vurdert mine opsjoner her i livet.

Alle dere som sier at 8000 er greit, angrer dere på at dere ikke fullførte ungdomsskolen, eller?

VamPus sa...

Krøsus - VamPus har en god jobb, relativt godt betalt og ..eh.. i hvertfall en utdannelse - men ikke pokker om jeg noen sinne har hatt 8000 igjen etter at husleie og strøm er betalt!

Du har et relativt skrudd forhold til økonomi dersom du mener at 1000 kroner per pers i uka er å være fattig - selv i Norge. Bare gjentar; dette skal gå til mat, sosiale aktiviteter og annet forbruk!

Iransk blogg sa...

Helt enig med Vampus. La oss anta at husleien er på 3000 kroner (men ikke usannsynlig er den mer), og strømutgiften på 500 kroner, så kommer du opp en nettolønn på 12500 kroner. Ved den siste jobben jeg hadde (til juni) hadde jeg 17000 i måneden, og fikk utbetalt 13500 kroner i måneden. Det er 1000 kroner mer enn hun har utbetalt. Og av det skal jeg sammen med min kone forsørge 2 barn, betale husleie, strøm, osv. Og nå har jeg enda mindre, utbetalt av dagpenger tjener jeg 10 000 pr. måned, men jeg regner meg ikke som fattig av den grunn.
Krøsus, kan ikke være vel bevart, når hun (jeg antar det er en hun)påstår at 8000 etter husleie og strøm er altfor lite. JA, jeg er faktisk fullstendig enig med Vampus, selvom jeg er sosialdemokrat, og det tror jeg faktisk de fleste sosialdemokrater vil være. Vel det står i artikkelen under 8000 i måneden. Man må jo ta forbehold om at det ikke er mye under 8000 kroner, f.eks. 7787 kr. Men er det ned på 5000 kroner stiller jo saken seg litt anderles.

Anonym sa...

Håper på den dagen ondskapen får et bestemt ansikt, da kan man kjenne den igjen.
Er penger største problemet? Det finnes fornøyde mennesker i verden som går barbent og spiser bare et stykke brød om dagen. Den som finner ut av livets hemmeligheter, blir lettere fonøyd.