Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

onsdag, november 02, 2005

Fra kuriositet til pirrende prevensjonsmiddel?

La oss håpe forsvinnende få av dere husker det kvinnelige alternativet til kondomet - nemlig Femidomet. Til tross for stort oppstyr ble det aldri noe annet enn en kuriositet i Norge. Skal VamPus ta seg friheten til å gjette hvorfor så kan utformingen ha hatt noe med det å gjøre. Femidomet så ut som en lite heldig parring av et prevansjonsmiddel for vårkåte okser og et pessar. Til 35 kroner per stykk så fordrer det kanskje et mindre aktivt sexliv, noe muligens selve bruken av Femidomet antakeligvis uansett ville ført til. Noen modige sjeler lot seg ikke avskrekke av instruksjonen "før Femidomet inn i vagina og fest til livmorhalsen" og stilte opp som forsøkskaniner i kvinneblader som KK og Det Nye. Resultatet var uttalelser som "det var som å elske i en plastpose", noe som førte til at Femidomet tilsynelatende stille og rolig forsvant fra markedet. Trodde VamPus.

For Femidomet viser seg nemlig å leve i beste velgående. I Zimbabwe underskrev mer enn 30 000 kvinner en kampanje for å få Femidomet til landet, og siden har kvinner i Mali, Sri Lanka og Senegal kunne nyte godt av den beskyttelsen Femidomet gir mot HIV, kjønnsykdommer og uønsket graviditet. Og dette i land der menn er enda vanskeligere å be om å bruke kondomer enn i vesten. Ikke nok med det - i stedet for at kvinnen fikler med å få satt det på plass, opplever menn det som en pirrende start på akten å bidra med en 'hjelpende hånd'. Den irriterende raslelyden som var en turn-off i vesten, blir i Senegal oppfattet som et erotisk stimuli. Noen kvinner masserer partnerens ego med å antyde at størrelsen på Femidomet reflekterer størrelsen på hans...erm... 'mini-me'. I India viste det seg at kvinner ble så opphisset av å sette inne Femidomet at de ikke ville ha sex etterpå. De hadde fått orgasme FØR akten kunne begynne.

Denne uventede suksessen har gjort at Femidomet antakeligvis skal relanseres i vestlige land i løpet av de kommende år. Det betyr at femidomet kan være tilbake i hyllene hos et apotek i nærheten av deg før du aner det. Femidomet - løsningen for et mer interessant sexliv?

Inspirasjon fra artikkel i The Guardian..

7 kommentarer:

Anonym sa...

Takk for oppdateringen!
Jeg har av og til lurt på hvor det ble av Femidomet.
Ikke så ofte, kanskje, men ... :-)

VamPus sa...

Den kommentaren der fant VamPus i grunn litt forstyrrende ;-D

Softtag sa...

Femidom, ja nåvel. Finnes det noe slikt for andre kroppsåpninger også?

Til noe helt annet. Leser at skosamlinga di har økt. Får du brukt alle? Eller går du mest i favoritt joggeskoa som tross alt er mest støding når du er ustødig sene kvelder på bar?

VamPus sa...

Softtag: 1) Det vil jeg helst ikke vite.. 2) Må innrømme at det ikke er alle de 50 parene som ser så ofte dagslys nei - spesielt ikke på denne årstiden. Kall gjerne VamPus en kaldhjerta blå bitch, men å insinuere at hun går på by'n i joggesko - DEN er drøy, altså *snøft*

Anonym sa...

Jaja... en første gang for alt - også kommentarposting hos VamPus.

Femidom ja... jeg husker faktisk vagt denne innretningen - merkelig nok, ettersom jeg vel ikke akkurat kan sies å være i målgruppen her.

Dog - større utvalg i prevensjonsmidler er vel egentlig aldri av det dårlige, selv om det er minimal sannsynlighet for at man selv noensinne kommer til å være borti det. Overhode. Noensinne. Niks...

Anonym sa...

Looking for information and found it at this great site... 1999 pontiac grand am 4x4 toyota 4 runners Toyota racing transmission Toyota dealer in minnesota canada foot fetish Sector watch reviews Botox injections in the leg Dirty dancing medley mp3 mature tit Custom acura floor mats Valtrex medicine

Anonym sa...

Wonderful and informative web site. I used information from that site its great. cartridges unlimited http://www.babes-3.info/Foot-fetish-groops.html Vegetarian cooking schools nyc Teeth whitening teeth whitening teeth whitening te