Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

torsdag, november 03, 2005

Skill stat og kirke

Et flertall i Kirkeutvalget går inn for å skille kirken og staten, og ateisten VamPus jubler for for at denne uhellige alliansen oppløses. Det er ikke første gang et utvalg har gått inn for skille av kirke og stat, dette har vel også en god del av kirkens egne stått for en stund. De er lei av at liberale politikere skal blande seg inn i hvordan kirken styres fra de indre gemakker.

VamPus har alltid funnet det noe forunderlig at så mange mennesker ønsker å søke seg til en kirke som det er så åpenbart at ikke vil ha dem. Ønsker homofile virkelig å bli velsignet av en prest som helt oppriktig tror de vil brenne i helvete? Eller unge urbane mennesker som røyker og drikker men mener de har et 'liberalt kristent livssyn'? VamPus synes det er bedre at de ulike kirkesamfunnene selv kan velge hvor kjipe de vil være mot sin neste uten statlig innblanding. Ikke bare fordi de da kan vise sitt ekte ansikt, men det kan også være med på å styrke verdidebatten fordi de ikke vil være avhengig av politisk korrekte sosialdemokrater (på begge akser) for å få kollekten til å gå opp. Som uavhengig samfunnsaktør kan de si hva de faktisk mener - på godt og vondt. VamPus foretrekker egentlig dystre mørkemenn som spår dommedag, for dem kan man i hvertfall ha litt morro av. Overaktive gladkristne som tar frem gitaren på fest og spiller Beatles-sanger kan VamPus i grunn styre seg for.

Det som dog irriterer VamPus litt er at dette burde Høire hatt baller til å gjøre i regjering, men (og hold deg fast Lotten) det er jo glimrende om de rødgrønne kan få gjort noe fornuftig de neste fire årene. Den dagen de skiller kirke og stat lover VamPus å bare blogge snille ting om sosialister og sosialdemokrater!

20 kommentarer:

lotten sa...

Haha, jeg merker meg at Brutale Blå nå også har begynt å referere til sosialdemokratene. Og ikke bare sosialistene;)
Men er ikke Høyre egentlig feil parti for deg?

VamPus sa...

Høyre er et sosialdemokratisk parti, og VamPus har lovet å melde seg ut når de igjen er det største partiet på høyresida og over 20%. I mellomtiden må jo noen sparke dem i riktig retning ;-)

lotten sa...

Hehe, hva med å starte ditt eget parti isteden?!;)
VamPus Liberalistiske Parti.

LilleNille sa...

Hehe VamPus kommer aldri til å bare blogge snille ting om sosialister eller sosialdemokrater selv om intuisjonen om det sikkert er bra.

LilleNille vil ha VamPus slik som hun er i dag.

Drusilla sa...

Halleluja, Vampus. Dette er jeg helt enig med deg i. Istedenfor at man skal holde liv i kirken ved å "oppdatere" og "tilpasse", kan man heller la dem få holde på med (og betale for) sine absurde aktiviteter i fred. Da vil forhåpentligvis relgionen svinne hen av seg selv. (0g alle de andre dustereligionene).

Med mindre man dreper kirken mer effektivt ved å infiserer dem med liberale ideer? Er nok mest opptatt av resultat enn prinsipper, merker jeg ; )

lotten sa...

Lille nille, det bildet ditt var litt disturbing! Trodde først noen hadde hengt deg etter håret:O

Hm, du skal se selv lotten vil ha VamPus slik som hun er i dag;)

skrulla sa...

Jeg tror kanskje folke-kirken er det farligste av alt. Statsansatte prester vanner ut røverhistoriene, og folk skjønner ikke hva slags gale-matias de er medlem av.

Er litt redd senterpartiet i dette spørsmålet her...

Herodotus sa...

Kirken og konservative partier ligner hverandre i at man kan være medlem av begge uten å foreta seg noe mer i den anledning. Statskirken er en overlevelse av at kongene ville ta kontroll over kirken selv (dvs. dens rikdommer) og derfor reformerte det hele og tok pengene fra Paven i Roma. Dette medførte at Norge mistet selvstendigheten fordi danskene gjennomførte reformasjonen, som middel til å slå Norge og våre ressurser under seg. Hadde vi slått ring rundt erkebispen av Nidaros hadde vi enda vært katolikker og kunne kanonisert VamPus til Sankta VamPussa. Et leggben ville bli plassert i et gullskrin og italienere og spanjoler kommet på pilgrimsferd og lagt etter seg masse turistpenger. Tenk om...

Herodotus sa...

PS: In nomine Patris et Filii et Spiritus Sancti. Amen

VamPus sa...

Sankta VamPussa? I think I like it! Men VamPus hadde foretrekken om unge pene spanjoler og italienere valfartet Chateau VamPus FØR hun kunne legges i et skrin ;-D

Delirium sa...

Det vil i så fall være på høy tid å skille kirke og stat! En kirke som ikke følger norsk lov burde vel strengt tatt ikke være en del av den norske staten? Sånn helt innlysende sett mener jeg...

Ghost of Goldwater sa...

Sitat fra Black Adder:

Bishop of Bath and Wells:
"Never have I encountered such foul mindless perversity! Have you considered a career in the church?"

OttoBe sa...

På høy tid med en endring av dagens statsskirkeordning, ja. Hvis man lar folk som Trond Giske og Karita Veggimellom styre, blir Kirken snart en variant av Framfylkingen. Når det er sagt har ingen vondt av litt moralsk opprustning. Kristendommen er en del av norsk kultur og historie. Til og med Vampus hadde sikkert hatt godt av å gå i søndagsskolen (C:@

skrulla sa...

"Kristendommen er en del av norsk kultur og historie."

Det er vel ikke for sent å ta til fornuft?

Dessuten er ikke kristendom en forutsetning for moral.

Herodotus sa...

Husk du må lage et skikkelig mirakel i Norge først, før du blir kanonisert og Sankta VamPussa-tilbedelsen kan ta skikkelig av. Invitér noen kjekke spanjoler og italienere til å bevitne det hele på vegne av Vatikanet.

VamPus sa...

Ottobe: Sankta VamPussa HAR gått på Søndagsskole. Der fortalte de eventyret om pannekaka og grisen, og så hadde de en sånn morsom tavle hvor de kunne feste figurene de snakket om med borrelås. VamPus' sterkeste minne er at hun fikk så innmari lyst på pannekaker og forsøkte å spise pappbiten som var tegnet som en.. En fortapt sjel i allerede ung alder, med andre ord..

Iransk blogg sa...

Å påstå at Høyre er et sosialdemokratisk parti, er det mest syke jeg har hørt. Muligens var de i nærheten av det under Willoch, men i dag, definitivt nei!

Alf Kåre sa...

Det finnes mange stabiliserende krefter i politikken, og en av dem er Frimurerlosjen. Der har du 17000 norske menn som har svoret ed på at de gir sin tilslutning til den kristne tro. Veldig mange av disse kan regnes til det vi kaller "samfunnets støtter", og vil være meningsbærende overfor sin omgangskrets.

Disse 17.000 mennene vil aldri ta i denne saken, da dette vil være illojalt overfor Frimurerlosjen. De liker kanskje ikke det kirken står for religiøst, men de vil ha de kristne ritualene og tradisjonene.

Som ateist plager det meg litt at den eneste farbare veien for å få skilt stat og kirke er å argumentere for å få en sterk kirke uten innflytelse fra hedninger i politikken.

Anonym sa...

Very nice site! here

Anonym sa...

Keep up the good work Unitech barcode scanners 2005 lexus suv Baccarat black mirage printers Back pain relief inversion table Statins alzheimer