Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

fredag, november 11, 2005

Katrina and the Waves

Noen husker kanskje Samtidens prosjekt hvor Jan Arild Snoen fulgte norsk medias dekning av USA i en måned? Snoen har oppsummert sine funn i en artikkel i Samtiden, som tar for seg "Journalistisk monokultur og myter om USA". Prosjektet sammenfalt med orkanen Katrinas herjinger i New Orleans, hvilket artikkelen bærer preg. På en annen side; fremstillingen i norsk media var mildt sagt blottet for annet enn "blame Bush first". VamPus var faktisk så naiv at hun forventet samme type dekning av opptøyene i Paris - hvor regjeringen kunne ha avverget det som skjedde, men har sett bort fra problemet i årevis. Men nei. Til forskjell var Katrina en naturkatastrofe, og Bush fikk skylda for alt fra global oppvarming og dermed at orkaner fantes, til at evakueringen var rasistisk og at republikanerne hadde stoppet sikringen av byen. I tillegg så var han jo kristen, og da en eller annen gal pastor påsto at New Orleans var en syndens pøl som hadde fått som fortjent så var det Bush' feil også.

VamPus ytrer seg ofte om at mainstream media er sosialdemokratisk uten evne til systemkritikk. Snoen refererer til en debatt med Eva Bratholm, som insisterer på norske journalisters guddommelige objektivitet:

"Jeg satte dette på spissen ved å spørre Bratholm om hun ville synes det var et problem om 100 prosent av de journalistene som dekket norsk politikk stemte SV. Det gjorde hun ikke. Jeg tviler ikke på at Bratholm hadde gitt samme svar dersom jeg hadde gjort alle journalister til Frpere. Siden alle journalister er 100 prosent faglige og objektive, er det helt irrelevant hva deres private meninger er, ifølge Bratholm. "

Artikkelen anbefales på det varmeste. VamPus skrev også om Katrina her.

14 kommentarer:

mediekritikk sa...

*klappe*

kristin sa...

Kanskje ville jeg klart å lese innlegget med litt større innlevelse om ikke hjernen min hadde koblet ut og begynt å synge Katarina and the Waves-sangen "Love Shine A Light" sangen på full guffe.
Jeg vil prøve igjen en gang senere.

VamPus sa...

"Love shine a Light" er jo eeeelendig! "I'm walking on sunshine , I'm walking on sunshine and I'm starting to feel GOOD!" er jo uendelig mye bedre. En av tidenes gla' sanger faktisk..

Hmm. Digresjon.

Drittsekken sa...

Og her gikk drittsekken rundt og trodde at Katrina orkanen var iverksatt av Bush og hans nærmeste for å få mediadekningen vekk fra elendigheten i Irak...

ToDolan sa...

Norsk media er jo bare en sauflokk, uten evne til selvstendig kritisk tenkning. Husker jeg fikk sjokk det havlvåret jeg bodde i Usa når jeg så hvilken dekning USA fikk i Norge og hva som ble utelatt og tatt ut av sin sammenheng. De fleste norske journalister hadde med sin guddommelige objektivitet hørt perfekt hjemme i staben til Fox News. Hadde det ikek vært for at de hadde mått kaste sin sosialistisk edrømmverden på dynga først da...

mediekritikk sa...

Det er middels sagt oppsiktsvekkende at en yrkesgruppe hvor 80% stemmer SV eller AP kollektivt anklager Foxnews for å være unyansert.

Blåblogg sa...

FOX NEWS -fear and balanced!

Alltid.

VamPus sa...

Drittsekken - VamPus er svak for konspirasjonsteorier... We like the way you're thinking.. Aah - Fox News - Blåblogg - du tenker nok på "fair and balanced", men svært mange liker nok ditt uttrykk bedre..

vektern sa...

En av journalistene i Fox News ble spurt om hva han syntes om amerikanere som ikke støttet de amerikanske soldatene i Irak. Hans svar: "Fuck'em!" Vakkert.

Eva Bratholm hadde hatt godt av å bli grillet hos Bill O'Reilly:-) America - fuck yeah, freedom is the only way, yeah!

jenteutenkatt sa...

Takk for tipset om artikkelen! Det er skremmende at norsk media som til stadighet forteller oss hvor objektive og uavhengige de er kan være så ensidige. Kanskje det er på tide at norske aviser slutter å late som. Det er greit at de har et synspunkt dersom de sier fra om dette, da kan leserne trekke sine egne konklusjoner (slik man for eksempel gjør i England, der avisene absolutt ikke er objektive og uavhengige, i hvertfall ikke de fleste)

Anonym sa...

Thank you!
[url=http://bvhxdjcn.com/ngvn/pgte.html]My homepage[/url] | [url=http://nnfvnepe.com/jzph/ckpk.html]Cool site[/url]

Anonym sa...

Thank you!
My homepage | Please visit

Anonym sa...

Great work!
http://bvhxdjcn.com/ngvn/pgte.html | http://qyjfdsvm.com/zrtk/utmk.html

Anonym sa...

Where did you find it? Interesting read » »