Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

onsdag, november 09, 2005

Franske mottiltak

Den franske regjeringen vurderer å innføre 6-timers dagen for demonstranter og oppviglere. Dette kommer som resultat av at opptøyene i Paris den senere tid nå ser ut til å avta, og regjeringen frykter at demonstrantene vil gå til streik dersom de ikke iverksetter mottiltak. Tusenvis av politimenn står i fare for å miste jobben dersom opprøret avtar.

Kritikere av regjeringens politikk mener at regjeringen gir etter for press fra franske bilprodusenter og mistenker at opptøyene er en kapitalistisk motivert aksjon for å få solgt flere biler. Regjeringen på sin side avviser dette, men antyder at bilindustrien nå vil ha behov for å ansette flere og dermed kan bidra til å redusere den høye arbeidsledigheten som herjer landet.

I Tyskland har man sett tegn til demonstrasjoner, men siden det også her har gått utover franske biler mener myndighetene at dette heller er en protest mot fransk bilkvalitet og ikke mot tyske myndigheter. I Belgia var det i dag flere som sluttet seg til demonstrasjonene ved å servere brente vafler.

10 kommentarer:

grubleline sa...

((knis))

Herodotus sa...

Det er riktig at urolighetene avtar for det er bare noen hundre biler som er brent i stedet for over tusen. Mange av bråkmakerne ville nok vært glade for å få selv en 6-timers jobb?

Havheksa sa...

det verste er at jeg ikke hadde blitt forbauset om sitater som dette hadde dukket opp i avisene :-))

kent sa...

Regner vel med at statsministeren treker seg tilbake til Vichy snart.. og om fire år så må amerikanerene inn og rydde opp....

Blåblogg sa...

Hvor mange franske soldater trengs for å forsvare Paris?
Svar: Det er det ingen som vet, for det har aldri vært forsøkt.

Herodotus sa...

Til Blåblogg: I rettferdighetens navn vil jeg gjerne få legge inn et godt ord for Paris' drosjesjåfører fra 1914! Dengang reddet de Paris ved å frakte soldater til Marneslaget - historiens første motoriserte kolonne - og skrev seg selv såvel som Renaultmerket inn i historien :-)

Anonym sa...

Mange av bråkmakerne ville nok vært glade for å få selv en 6-timers jobb?

Ja, bråkmakerne har virkelig sendt inn sterke jobbsøknader med sin oppførsel. Man får jammen håpe arbeidsgivere står i kø for å berømme denne type oppførsel ved å ansette disse hardtarbeidende borgerne - noe annet ville jo vært en skandale...

Herodotus sa...

Det gjør nok arbeidsgiverne neppe, skal de følge tradisjonene i Frankrike. I følge OECD, sitert i Dagens Næringsliv, er arbeidsløsheten ca 21 % for fransk ungdom under 25 år, og trolig dobbelt så høy blant innvadrerungdom, mens ca 13 % av ungdommene fullfører ikke høyere utdannelse. Det siste gjør det enda vanskeligere å få seg jobb (med mindre man lever i en rødgrønt Utopia).

Årsaken som oppgis er også interessant - det er vanskelighetene med midlertidige ansettelser, minimumslønner på € 1000 pr. måned og at det er vanskelig å si opp arbeidskontraktene uten dyre rettsaker. M.a.o. har staten innført rimelig rigide regler for næringslivet uten å kompensere dette med adekvate tiltak for å bidra til skaping av nye arbeidsplasser.

En passiv og elitistisk stat som den i Frankrike, som ikke benytter seg av mulighetene som f.eks. ligger i EU-samarbeidet, får det den ber om: bråk.

VamPus sa...

Herodotus er et oppkomme av kunnskap og sitater - keep it coming!

Anonym sa...

Cool blog, interesting information... Keep it UP » »