Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

onsdag, november 30, 2005

Magnus Marsdal - et kunstprosjekt

VamPus har lenge ment at Magnus Marsdal og hans likesinnede antakeligvis lever i et surrealistisk parallellunivers der Blair bomber London for å ta fokus vekk fra egen politikk og Bush var ansvarlig for al-Qaidas angrep 11. september 2001. Eller for å si det på marsdalsk; finnes egentlig al-Qaida? VamPus, som har stor sans for konspirasjonsteorier, har moret seg over Marsdals deliriske analyser av sosialdemokratiet Norge (eller på marsdalsk; kapitalistdiktaturet Norge). Audun Lysbakken er forøvrig en av Marsdals beste kompiser, og Marsdal betegnes som "gudfaren" i den revolusjonære bevegelsen...

Nå viser det seg at VamPus kanskje ikke tar helt feil. Medlem i Oslo SV, Ketil Raknes, leverer i Dagbladet i dag en gjennomført slakt av revolusjonens posterboy under overskriften "Marsdals merkelige verden". Noen stikkord; pinlige analyser, plager Akersgata, delirisk forsvar, opphetet skolevalgsretorikk.. ja, hvorfor ikke lese selv?

VamPus tror at Magnus Marsdal driver et hemmelig dadaistisk kunstprosjekt der "alt er politikk".

9 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg skrev i 2004 en kommentar til et tidligere skriveri av Marsdal som ikke er mindre relevant den dag i dag:

"Å lese Marsdal (Hva tenker en pengemaskin, Samtiden 1/04), denne gangen i kompaniskap med Bendik Wold, i Samtiden er som å, vel, lese Marsdal i andre sammenhenger. Nyliberalismen opp, ned og i mente. Marsdal klarer på sin særegne måte å løsrive begrepet "nyliberalisme" fra dets referanse, og det ødelegger både for han selv og for leserne.

I fora som Samtiden og andre, hva jeg, og sikkert Marsdal, vil kalle, "seriøse" utgivelser foregår våpendragningen ved hjelp av ord. Innenfor intellektia (som omfatter deler av akademia og en enda mindre andel av journalistikken) vinner den debatten som vinner hegemoniet over begrepene. Dette vet Marsdal og de øvrige tilhørende venstre-intelligensiaen, dog er det noe som heter "med måte." Har forfatteren i det hele tatt tenkt tanken at den overstadige bruken av ordet uthuler argumentasjonen, frarøver begrepet dets meningsbærende kraft og samtidig tildekker artikkelen med et latterlighetens slør?

Jeg vil ikke attribuere Mardals opphengthet i Begrepet til mangel på språkføring - han skriver tilnærmet godt. Snarere tror jeg årsaken ligger i en litt uvanlig fetisj. En ting er å være politisk engasjert, tro man kan, og ikke minst vil, forandre verden - en annen å spise, drømme og fantasere om denne såkalte nyliberalismen, roten til alt ondt og aftenlandets undergang. Fetisjer tolkes undertiden som nettopp reaksjoner på tidens rådende tenkesett, så hypotesen har i hvert fall et skinn av plausibilitet. Det er besnærende hva kulturindustrien kan gjøre med et menneske.

En slik naiv tro på gjentakelsens makt forfører ikke meg. Men man skal allikevel ha sympati for en slik dyp forelskelse Marsdal og Wold er smittet av. Selvrettferdiggjørelsen er en sterk makt, det vet vi alle - selvbedragets også. Og jeg har ingen intensjoner om å ta livsløgnen fra de besatte."

Anonym sa...

Jeg hadde en date på en restaurant i dine trakter på mandag. Vi ble snakkende om deg på vei hjem etterpå.

Dessverre ble vi ikke enige om uttalen av nicket ditt.

Er det vamm-pus eller vammpuss (eller kanskje vaam-pus)?

Hmm.. dette må være et godt tegn på popularitet.

VamPus sa...

Kynikeren; " ingen intensjoner om å ta livsløgnen fra de besatte." Det er vel noen som tenker det om VamPus også *glise*

Ego; Så hyggelig.. og sært. Hmm. Det er definift pus med en s, som du ville sagt til en.. ja, pus. Tror jeg heller mot den første - VammPus - hvor tonefallet går litt opp på slutten. Det syke er at VamPus faktisk noen ganger holder på å presentere seg som.. VamPus i stedet for sitt eget navn. Føles helt naturlig..Hmm.. Note to self; skaff deg et liv!

Anonym sa...

Wow.

Det er sjelden jeg har vært så enig med en SV'er.

Jeg har ikke unngått å legge merke til hvordan ATTAC i Norge er totalt på villspor i forhold til organisasjonens "mission statement". ATTAC er kuppet og det håper jeg de får gjort noe med.

Anonym sa...

Godt. Da hadde jeg rett.

Ghost of Goldwater sa...

Når vi nå kan bivåne Marsdals manglende virkelighetsoppfatning i all sin prakt, blir det brått lettere å forstå at han på et tidspunkt har klint med Vampus... Brikkene faller på plass!

VamPus sa...

Vel, Ghost, om ikke annet så har han jo ikke et avskrekkende utseende da.. så lurer egentlig på hvem av oss som var fullest..

Anonym sa...

You have an outstanding good and well structured site. I enjoyed browsing through it Refinancing a Refillable canisters and water and filter and cartridge Free medical anesthesia software for pdas Shaw living cabot tufted border area rug brown inkjet catridges Cabin air filter camaro 1998 Hard drives system file restore Father and son moving company in georgia Car insurance rate quote Dice game craps script or code 28tramadol ultram florida insurance and old house http://www.fioricet-ingredients.info nursing cpus online Rainshadow ic fishing rod blanks Joe's crap shack ruth evista Best pdf printer

Anonym sa...

Lol, du vet at du kommer nestøverst når man googler marsdal?