Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

fredag, januar 12, 2007

Anti-islam hysteriet

Den formidable ølbloggeren har gjort meg oppmerksom på dette innspillet fra Aslak Nore i Ny Tid. Jeg fant dessverre ikke mailadressen hans for å spørre han om hvem som er anti-islam hysterikere i den norske bloggsfæren:

"Anti-islam-hysteriet i bloggosfæren kan være et tegn på at den støyende vulgærpopulismen New York Post representerer kan være på vei til Norge. (...)

Til alle skrivende nordmenn: Riv slike skribenter i filler dersom de våger å ytre seg...."

Minoritetsforskeren Randi Gressgård har enda ikke svart på henvendelsen om hvem disse blåbloggerne som dreier seg "nesten utelukkande om muslimhets."

Oppdatert: En med mer "kulturell kapital" hadde Aslak Nores mailadresse - så da er mail sendt med forespørsel om å oppklare hvor all denne hysterien forekommer. Fortsett gjerne å sende inn tips om folk som uttaler seg om bloggsfæren til vampus [a] gmail.com

34 kommentarer:

æresprofessor Johanna Galgeberg sa...

Her er det snakk om en meget utsatt minoritet og den onde Vampus konspirerer sammen med reaksjonære neo-konservative om å bygge krematorier og gasskammer for å utrydde alle som leser i koranen eller bruker skaut.

Jeg ambefaler minoritetsforskeren Randi Gressgård og ikke utale seg om denne sak ,ondskapen går bort om den ignoreres.

tomas2 sa...

Personlig så er jeg anti- de som er anti- anti-islamisme, men det hender at jeg går i surr.

Hedda Hylland Johansen sa...

Vi må ikke glemme at Vampus var instrumentell under den store karikaturstriden.
Vampus og høyreekstreme brente Koranen under en demonstrasjoner på rådhusplassen i København.
Hun var direkte årsak til at våre ambassader ble brent.

Anonym sa...

Jeeze, som jeg hater og forakter Aslak Nore!

Anonym sa...

Jeg er litt anti-religion, teller det? Jeg er i hvert fall imot religion som diskriminerer folk. Håper jeg blir ikke rivet i filler for det...

mediumgeek

Writer'n sa...

Har ikke islamofobi vært selve grunnlaget for fremveksten av blå- bloggene? Selvsagt i kombinasjon med en rørende naiv underkastelse i forhold til USA.

Hedda Hylland Johansen sa...

Islamofobi hadde ikke eksistert om alle partier på høyresiden hadde vært utestengt fra den politiske debatten.
Den perfekte multikulturelle harmoni hadde nok vært gjennomført om vi hadde sluppet disse fremskrttsparti kakkelakkene.

Om hele det Norske folk kunne vært like hengivene over for disse ideene som de fleste på venstresiden hadde vi kunnet integrere 300.000 nye innbyggere i Norge fra muslimske land helt problemfritt.

What we shouldnt do is to say that they [immigrants] should be more like us. We should construct a new us ;sounds like a weak parody of Bertolt Brecht;s parody of Communist propaganda after the failed 1953 uprising against the East German puppet regime: ;Would it not be easier for the government to dissolve the people and elect another?

Harvard professor Robert D. Putnam

http://www.ft.com/cms/s/c4ac4a74-570f-11db-9110-0000779e2340.html

Han tok Vampus først sa...

Den nødvendige bråkmakeren

Når ingen motsier deg, får du gjøre det selv.

Vi har få bråkmakere i Norge. Flere aspirerer til å bli det, som skribenten Aslak Nore. Han er Hitchens’ norske kloning, utdannet på New School i New York, der Hitchens forleser. Bare vent og se. Snart tar han Jonas Gahr Støre.

Anonym sa...

- Har ikke islamofobi vært selve grunnlaget for fremveksten av blå- bloggene?
- Islamofobi hadde ikke eksistert om alle partier på høyresiden hadde vært utestengt fra den politiske debatten.

Faktum er at islamofobi er et fenomen som knapt nok forekommer, om det i det hele tatt forekommer. Dessverre er anklager om islamofobi et utbredt fenomen, men det har jo lenge vært lett å se at slike anklager er substansløse, ettersom det som påstås være islamofobi, ikke med rette kan klassifiseres som islamofobi, og gjerne ikke engang handler om islam (men f.eks. om muslimer)!

Per sa...

Med tanke på de senere års hendelser er "islamofobi" ekstremt lite utbredt.

Derimot er en sunn skepsis til ytterliggående muslimske miljøer å anbefale. Du kan ikke bare dundre fly inn i skyskrapere og sprenge tog og ambassader i lufta (eller uttrykke støtte til dette) og så forvente at verdens syn på deg skal være uforandret. Det er ikke slik det fungerer. Heldigvis.

Anonym sa...

Hedda Hylland Johansen SØSTER til den mere kjente Professor er vel hva venstreekstremister vil kalle en spammer

Theo sa...

Jeg tok med en Koran til utedoen på hytta, både som lesestoff men også som back-up hvis vi gikk tom for dopapir. Vi gikk tom, men jeg klarte ikke å bruke den til dét. For Koranen var så full av møkk at den ville virket mot sin hensikt.
Nå vinner jeg vel en pris?

Hedda Hylland Johansen sa...

Theo
Fy skamme deg gå å vask tastaturet på PCen og fingrene dine.
Dette er en klart rasistisk og Islamofobisk utalelse, jeg går ut fra at Vampus vil spore opp forbryteren .Det er godt vi har seriøse forskere som Randi Gressgård som i nærmeste fremtid vil bruke din uttalelse som en dokumentasjon på blåbloggerne ekstremistiske standpunkter.

THEO DU ER EN FARLIG GASSKAMMER OG KREMATORIEKONSTRUKTØR.

hallo sa...

hmm. ganske trist å lese heidi nordby lunde og de som kommenterer her. islamofobien er et verktøy. det er ikke meningen at tenkende mennesker skal falle for det. hele idesettet er et verktøy for å få massene med seg i forhold til å nå visse strategiske realpolitiske mål.

faen heller. tenk litt selv for en gangs skyld.

tomas2 sa...

Til Hallo:

Så 'massene' er altså ikke tenkende mennesker?

hallo sa...

nei, massene er flokkdyr, de gjør som de blir fortalt.

bloggerne er mer som løver, eller kanskje tigere, de vet sannheten.

Dansk metrolog sa...

http://www.uriasposten.net/pics/Berl-130107-TogerDR.jpg

Anonym sa...

Det forekommer meg at noen av kommentarene her kanskje svarer på Vampus' spørsmål.

Eva sa...

Hedda, Theo er i denne sammenheng ikke en blogger...

Hedda Hylland Johansen sa...

Jeg må få opplyse at jeg er en imaginær ironisk parodi på en selvhøytidlig og pompøs norsk professor. Det er deilig å få sine fordommer bekreftet.
ISLAMISTER OG ANDRE totalitære ideologer mangler fullstendig humoristisk sans.

tomas2 sa...

OK, så hvis jeg begynner å blogge så blir jeg forandret fra flokkdyr til løve, og får vite den store sannheten som ikke er massene forundt. Kanskje jeg burde vurdere det.


(PS Løver ER flokkdyr.)

Anonym sa...

jeg pleier ikke å grave meg for dypt ned i disse blåbloggene, men i forhold til VG og Dabladets debattsider er islamofobien lite tilstede. Men vi kan jo ta en islamofobi debatt så blir nok, Aslak Nore glad?

Anonym sa...

Dere snakker om islamofobi som om det er noe reelt og som islamkritikere besitter. Det er å melde feil. De virkelige islamofobikerne er Støre, Bondevik og resten av pk-etablissementet.

Det er de som er redd for islam og muslimenes reaksjonsmønstre. De pisser i buksa med en gang muslimene begynner å hyle/true med vold. På tide å henge ordet islamofobi på den rette knaggen, der det hører hjemme?

Jeg gjentar: Islamkritikere er ikke islamofobikere. De er faktisk det motsatte, de er islamkritiske tøffinger. En helt.

Et eksempel på en islamofob person:

Henrik Lunde, "Anti"rasistisk Senter


Bjellum

Anonym sa...

Det jeg synes er litt festlig er at de som er mest kritisk til Kirken er gjerne mest anti-islamkritisk. Relativisme kalles det.

Anonymous sa...

Staffan Thorsell i Deadline, video min 12:34 med en vigtig pointe til delvis forståelse af dagens asyleri-vanvid.

Mød Staffan Thorsell om lidt. 13. jan. /
Søk arkiv
http://www.dr.dk/dr2/deadline2230

"Sverige var slet ikke så neutral under anden verdenskrig, som vi tror, og den svenske kongefamilie var pro-tysk, hævder ny, svensk bog, ´Mein lieber Reichskanzler´
Nationale myter er til for at blive brudt.

Pragmatiske politikere som Støre og Calle Bildt velge ekstremt servil og underkastende språkbruk overfor islamistene i håp om at det vil skåne oss for Islamistenes terror.

Anonym sa...

zzzzzzzzzzzz

Wildcat sa...

The most carefully nurtured al Qaeda cells are those in Europe. Media savvy al Qaeda operatives know that one blast in Paris or London is equal to 10 in Riyadh or Delhi. They are targeting estranged Muslim youth, who are the product of three decades of failed integrationist policies by European governments. If Europe denies them the chance of realizing their aspirations, these disillusioned young Muslims will be increasingly inclined to attempt the creation of an alternate global community, one connected to al Qaeda.

Man kan nok gi de kloke politikere rett i at det er uklokt å provosere rettroende muslimske fundamentalister.
I den forbindelse kunne de kanskje være idee å klone neste generasjon inbyggere i Norge så de blir like kloke og ettertenksome som Jonas Gahr Støre

http://www.eurasianet.org/departments/insight/articles/010207.shtml#

Anonym sa...

Jeg tror det i denne sammenhenger er litt sånn at den som ikke hyller islam, er mot islam. Det blir som å være beskyldt for å være mot kjernefamilien, fordi man har skrevet en homobok. Jeg tror ikke det er verre en det.

Hvis det er snakk om hysteri, er det heller snakk om anti-anti-islam-hysteri.

geirronimo sa...

Hm - ser ut som det er starten på "svart-slam"-kampanje mot "Høyre-siden" i norsk politikk. Pleier som regel å inneholde litt for mange fremmedord til å bli tatt seriøst.

"Anti-islam" ser ut til å dekke meninger som "skeptisk til islamister" - ikke bra..

MariaMariaOslo_2 sa...

kan det være denne som er anti-muslimsk og muslimhetsende?:
http://blogg.agderposten.no/cps/showart?id=75

ung og lovende sa...

dronningen i dalen,

hva er relativistisk ved å kritisere både islam og kristendommen som maktmidler? "Konsekvent" er vel en langt mer treffende beskrivelse?

Dessuten, de som tradisjonelt har kritisert kirken hardest - sosialistene - kritiserer ikke islam i det hele tatt, de tar tvert i mot islam i forsvar. DÉT er relativistisk. Og de gjør dette bevisst ut fra sin velprøvde splitt-og-hersk strategi. Sosialister har alltid fått sin makt ved å late som om de taler den svake parts sak. Da er det bare logisk å gå så hardt etter islam-kritikere, selv om man jo kan lure på hvem som egentlig er den svake part her.

Stavanger Modified Pictures sa...

Gratis norske bøker om Islam til å laste ned:
http://www.box.net/shared/2edk2ms08k

Gratis engelske bøker om Islam til å laste ned:
http://www.box.net/shared/jwchv9z400

Salaam
jeg håper du leser "Arab conspiracies against Islam", den ligger unde engelske bøker, den viser tydelig at Islam idag ikke praktiseres i henhold til Koranen, men mest i henhold til det Gamle Testamentet i Bibelen. Du kan og under norske bøker lese "Hadith motstand min reise". De fleste muslimer er og kunnskapsløse om disse paradoks, men jeg håper at dette endrer seg. Det er mange grupper rundt om i verden som avviser Hadith, og følger kun Koranen.
Det er bare en Gud.
Bahr

qweaq sa...

wow gold!All wow gold US Server 24.99$/1000G on sell! Cheap ,wow gold,wow gold,Buy Cheapest/Safe/Fast WoW US EU

href="http://www.wowpowerleveling-wow.com/">wow gold
Power leveling wow gold from the time you

href="http://www.wowpowerleveling-wow.com/">World of Warcraft gold
ordered!

wow power leveling wow power leveling power leveling wow powerleveling wow power levelingcheap wow power leveling

href="http://www.powerleveling-wowgold.com/wow-power-leveling.html">wow power leveling
buy wow power leveling buy power leveling wow power leveling cheap power

leveling wow power leveling wow power leveling wow powerleveling wow power leveling power

leveling wow power leveling wow powerleveling buy rolex cheap wow gold wow gold wow gold wow goldfanfan980110dfsf

Hugin sa...

Islamofobi er et misvisende ord.

"Fobier er per definisjon når man er redd for noe man objektivt sett vet ikke er farlig. Den irrasjonelle redselen kan bli aldeles lammende."

Man trenger ikke lese mye av koranen før man skjønner at det å være ikke-muslim er farlig.

Nei. Vil heller betegnes som Liberal Humanist (verdier som er ganske motsatte av hva koranen står for).