Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

onsdag, januar 10, 2007

Ortega og Børde

I forbindelse med at den tidligere revolusjonære marxisten Daniel Ortega i dag nok en gang ble innsatt som president i Nicaragua, fant jeg dette mesterstykket fra NRKs mangeårige utenrikskorrespondent Haakon Børde:

"Bush-regjeringen mener at en president Ortega vil gå sammen med Venezuelas president Hugo Chavez i den latin-amerikanske alliansen mot USA han prøver å bygge opp. Det er snakk om å nekte Nicaragua lån, og det vil i så fall ikke være første gang USA vil styre politikken i Nicaragua.

Det har skjedd med ujevne mellomrom siden en amerikansk eventyrer, William Walker het han, var en av mange krigsherrer som plyndret Nicaragua - i 1856 utropte han seg til president i Nicaragua. Han ville innføre slaveriet og engelsk språk. Nicaraguas naboland satte en stopper for det."

Til det siste; nabolandene satte en stopper for det med økonomisk støtte fra en annen amerikaner, Cornelius Vanderbilt. Her er hva det Hvite Hus gikk ut med om Nicaragua denne uken. Men mest av alt - her er en anbefalt post av Bjørn Stærk om mannen som har vært med på å forme utenrikspolitiske oppfatninger i Norge (sammen med sin kollega Erling Borgen). Høydepunkt: Børde tror at 4. juli er offisiell flaggdag i Norge på grunn av USA.

Men for all del - hvem går rundt og husker på når dronningen har bursdag, liksom...

10 kommentarer:

patolog, æresprofessor i rettspatologi ved Hawaii UniversityJohanna Galgeberg sa...

Hugo Chavez og Daniel Ortega er definitivt mine gutter

Anonym sa...

De to store demokratene... Juhu!

Per sa...

Haha! Den med 4. juli var god! Håkon Bøjjjjde har virkelig overgått seg selv...

JK sa...

Det er ganske fantastisk hvor kunnskapsløse og fordomsfulle noen "intelektuelle" kan være. Og når det gjelder USA er ingen overdrivelse for stor, ingen påstand for drøy. Men antiamerikanistene må få honnør for hvordan de stadig klarer å komme på nye påstander. Når amerikanerne har blitt kalt alt fra feite idioter til Djengis Kahns etterfølgere og blitt beskyldt for enhver tenkelig form for kulturimperealisme, klarer Børde å komme opp med denne perlen. Det er bare å ta av seg hatten

seilern sa...

Børde tar feil på minst ett punkt til. Han skriver "Vi bygger gjerder rundt havnene våre fordi amerikanerne forlanger det."

Dette er feil. Det er tollbarrierer som er kommet opp i en del havner (såkalte EØS-havner), med utgangspunkti EØS-samarbeidet. Så det er nok Brüssel som han burde rettet den kritikken mot.

Anonym sa...

Pytt pytt, vi har vent oss til for lenge siden at det er ikke så nøye om det som skrives stemmer eller ikke, bare USA kan kritiseres for et eller annet

VrangPus sa...

Tollbarrrierer og tollbarrierer, seilern.

Du kjenner kanskje ikke til SOLAS-konvensjonen? SOLAS=Safety of Lives at Sea.

I 2002 ble det vedtatt nye internasjonale bestemmelser om sikkerhetstiltak om bord på skip i internasjonal fart og i havneanlegg som betjener slike skip.

Målet er å forhindre terroranslag mot internasjonal skipsfart, og/eller at internasjonal skipsfart skal bli brukt til å forberede eller gjennomføre terrorhandlinger.

Forordningen er gjort gjeldende i EØS-området og implementert i norsk lov gjennom "Forskrift om sikkerhet og terrorberedskap i norske havner".

Ikke ett sted er ordet "toll" nevnt.

Per sa...

Hm, hva er poenget, Vrangpus? Du mener vel ikke det er galt å ta sikkerhetsforanstaltninger mot terror til sjøs? Og uansett tar "Bøjjjde" feil når han sier at det er "amerikanerne" som har pålagt Norge dette så lenge det er en EØS-ordning. Setningen "Vi bygger gjerder rundt havnene våre fordi amerikanerne forlanger det" er derfor uansett feil.

VrangPus sa...

Per, poenget mitt var at seilern ikke hadde dekning for sin påstand om tollbarrierer og EØS.

Sikringstiltakene kom som en følge av "9/11". På USA's initiativ ble det satt i gang et arbeid i FNs sjøfartsorganisasjon IMO, og det resulterte i nye forskrifter for bl.a internasjonale havner. At EU og derigjennom EØS adopterte disse forskriftene, forandrer jo ikke på det faktum at det var USA som ville ha nye regler, og at resten av verden diltet etter. Husker du ikke medieoppslagene der Vestlandet ble spådd økonomisk ruin dersom man ikke fikk gjort sikringstiltakene innen en eller annen frists utløp? Ingen av de store, pene, hvite skipene ville lenger bringe dollarturister til våre kyster ...

Jeg mener ikke det er galt å ta sikkerhetsforanstaltninger mot terror til lands, til vanns, og i lufta med, men noen ganger synes jeg prisen for "friheten" er for høy. Som når man må gi avkall på frihet for å trygge friheten.

Noen av verdens tryggeste land er militærdiktaturer. Til og med smilets land, men det ser ikke ut til å bekyme de mange ferierende nordmenn der borte. Demokrati og frihet er kanskje oppskrytt? Trygghet ser ut til å være det folk vil ha.

Anonym sa...

Vrangpus er selvfølgelig bekymret for mulighetene til å bedrive islamistisk misjonering og demagogisk komunistisk propaganda. Hatske utspill hører med til venstreekstemistenes politiske informasjonsarbeide.