Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

fredag, januar 19, 2007

Ikke gå av, Valla!

Nå er vel neppe denne bloggen øverst på leselista i Folkets Hus, men i forkant av pressekonferansen har jeg en appell til LOs leder: IKKE GÅ AV, VALLA!

Under hennes ledelse har LO blitt Norges mektigste organisasjon, hun har gjenopprettet det nære forholdet mellom fagforeningen og Arbeiderpartiet, hun har makt nok til å snu regjeringen ved å ta en telefon til statsministeren og hun evner å sette skapet på plass i god gammelstalinistisk ånd.

Med andre ord: IKKE GÅ AV (vi trenger deg i valgkampen)!

Oppdatert: PUH! Men var det der egentlig en unnskyldning? Og hva i alle dager har skjedd med arbeiderbladet?

38 kommentarer:

Eric Mortensen sa...

Dette resonnementet skjønner jeg ikke, Vampus.

Hvordan kan det være positivt for Høyre å ha et mektig LO som motstander i valgkampen? Et LO som kan spytte millioner inn i Ap-valgkampen, og som ikke tar fem flate øre for å gå løs på Høyre?

Det er bedre å være en vinner enn en moralsk vinner.

En annen ting. Hvis Høyre virkelig trenger LO i valgkampen så har partiet et kjempeproblem. Hvis partiet kun klarer å mobilisere velgerne mot LO og ikke for Høyre så kan vi bare slokke lyset i Høyres Hus med en gang.

Anonym sa...

Jeg tror jeg skjønte den. I mangel av gode valgkampsaker (jeg håper ikke du har vært i nærheten av den komitèen, Vampus) så kan det være greitt å ha en ytre "fiende" å gå løs på. Det blir jo ikke helt det samme å gå løs på en en gjeng med kastrerte hannkatter.

Anonym sa...

Kniiis... Jeg tror http://arbeiderbladet.no her presenterer den nye Stoltenberg-regjeringen, etter at alle de andre har gått av fordi Valla har ringt rundt til dem og truet med mæktige vænna hvis de også går hen og tar en Yssen.

VamPus sa...

Eric: Du tror LO slutter å gi penger til Ap uten Valla? Neppe.
I valgkampen trenger vi BÅDE gode saker og gode fiender. LO er en god fiende. Så jobber jeg med de gode sakene *grmf*... utenfor komitèen.

Børge: Hah! Godt poeng! Forøvrig er jeg litt deprimert over at jeg ikke har noen mæktige vænna å vifte med sjøl.

Mathias sa...

Høyre har fra tidenes morgen vært imot LO, og Høyre har alltid vært imot å gi de ansatte i bedrifter rettigheter som høyrere lønn, ferie osv. Slik har det vært i 100 år, og slik vil det forsette å være. Derfor vil det alltid være et nært forhold mellom LO og AP fordi det finnes et interessefellesskap. På samme måte er det et interessefellesskap mellom Høyre og NHO (vanligvis?)

Anonym sa...

Så, Mathias, Høyre er mot at ansatte i bedrifter skal kunne få høyere lønn og ferie? Da regner jeg med at du har referansen til Høyres program klar, slik at vi alle kan gå inn og sjekke dette selv.

Before the Flood sa...

Gnålet om interessefelleskapet mellom LO og AP gjentas fromt av alle fra Kolberg og nedover i kadrene. Dette er selvfølgelig bare tøv. LO er en interesseorganisasjon for sine medlemmer. Ap er et politisk parti som søker makt for å utøve sin politikk. Som formodentlig favner videre enn å være et ekspedisjonskontor for en interesseorganisasjon. Interessefelleskapet mellom LO og AP begrenser seg til en byttehandel. LOs penger og den (riktignok svinnende) disiplinen LO har til å få sine medlemmer til å være stemmekveg for AP. I bytte får de en regjering som utøver deres særinteresser. I andre sammenhenger kalles det korrupsjon, her har man lagt seg til evfemismene "faglig/politisk samarbeide" og "interessefelleskap".
Foruten at jeg venter i spenning sammen med den anonyme på referansene i Høyres program, undrer jeg på; NHO er en organisasjon for bedrifter/arbeidsgivere i privat sektor. Er virkelig alle Høyres velgere arbeidsgivere, slik du antyder med det påståtte felleskapet?
Ferie er både en rett (og plikt) du har som ansatt, hjemlet i ferieloven og arbeidsmiljøloven. Men når ble det en rettighet å få høyere lønn??

Theo sa...

Etter beklagelsen er det hin som bestemmer om hin skal fortsette som LO-leder. Hins fiasko kan sikkert brukes til å score et par poeng i valgkampen.

Anonym sa...

Martin Kolberg er FrPs største stemmesanker (sammen med Mullah Krekar). Kanskje Valla kan bli Høyres største stemmesanker?

Anonym sa...

Nuvel. Nå har antagelig ikke jeg noe særlig mer sansen for Valla enn deg, men jeg er så jævla lei av at alle toppledere må gå av hver gang media bestemmer seg for det. Jeg skulle mye heller sett dem bli kasta etter grasrotopprør nedenfra.

Arbeiderbladet blei til Dagsavisen. Så kan man jo kritisere dem for vulgær reklame på nettsidene sine! :)

Anonym sa...

Med Valla trenger Høyre nesten ikke saker. Det holder å peke, akkurat slik FrP kan peke på Mullah Krekar.

Mathias sa...

Alle Høyres velgere er ikke arbeidsgivere, det har jeg aldri sagt. Men en veldig stor del enten er arbeidsgiver, ønsker det å være arbeidsgiver eller er kapitaleiere eller ønsker å være kapitaleiere. Det er det som er kjernen i Høyre. De som ikke ønsker noe av dette, stemmer blant annet Arbeiderpartiet, men også andre partier.

Å benekte at Høyre er imot arbeidstakeres interesser, er som å benekte at jorden er rund. Høyre har i alle tider vært imot 1. mai, vært imot fagforeninger og kjempet iherdig for at arbeidstakeres tilværelse skulle være på arbeidsgiverens nåde. At programmet ikke eksplesitt sier noe slikt, betyr ikke at de er for arbeidstakernes interesser. Bare se på det som skjedde i forbindelse med forrige valg. LO ønsket en redgjørelse fra alle politiske partier om hvilken politikk de hadde for arbeidstakernes interesser. Bare to partier nektet å svare; Høyre og Frp. Er ikke dette symptomatisk, så vet ikke jeg???

Theo sa...

Mathias: LO ønsket en redgjørelse fra alle politiske partier om hvilken politikk de hadde for arbeidstakernes interesser.
At et uavhengig utredningsinstitutt som LO i den forrige valgkampen ikke fikk svar på sine spørsmål... Meget mystiskt! Parasittene og blodiglene på borgelig side burde absolutt deltatt!

Milton Marx sa...

Mathias: er sjefens rett til å mobbe de underordnede plutselig blitt arbeidstakernes interesser?

Jeg er enig med VamPus: Valla er for god til at hun bør gå av.

Vi gleder oss sa...

Hvis lykken står oss bi, er vi så heldige at LO og Valla, etter en måned med allverdens analyser i pressen, med påfølgende innrømmelser, likevel blir saksøkt - nettopp for de forholdene som de har blitt tvunget til å beklage.

Jula kom tidlig i år!

Mathias sa...

Theo! LO et utredningsinstitutt?? Man kan si mye om LO, men å si at de er et utredningsinstitutt er vel å gå vel langt. Dersom man skal være enig i dette, så er NHO også det, og alle de politiske partiene. Men Høyre og Frp burde ihvertfall ha svart, det kan være det var dette som førte til at de rødgrønne vant, for ifølge en meningsmåling før valget i 2005, så stemte ca. 15 % Høyre i LO ved valget i 2001, mens i 2005 var det nede i 5 %. Med andre ord, det var langt færre Høyrevelgere i LO enn i landsgjennomsnittet i 2005, enn i 2001. Avvikene var på henholdsvis 7 % (2001) og 10 %( i 2005. ) Høyre har bare seg selv å takke for at det gikk som det gikk.

Milton Marx sa...

Og hvordan har det gått med organisasjonsprosenten da, Mathias? Det skulle vel ikke være slik at høyrevelgerne forlot LO da de fikk sjansen?

Theo sa...

Mathias: LO var naturligvis ikke noe utredningsinstitutt. De var en del av, og den største personell og økonomiske bidragsyter til de rød-grønnes valgkampmaskineri. Hvorfor i alle dager skulle den borgelige siden samarbeide med 'fienden'?
Har du en lenke til den meningsmålingen?

Anonym sa...

Mathias, jeg vil oppfordre deg til å lese denne.

Faktum er at uten kapitaleiere, ingen jobb til arbeidstakerne. Uten risikovillighet, ingen verdiskapning, ingen velferd.

Vær stolt av norske kapitaleiere som gjør det stort. Vær glad for at noen gidder å satse hele formuen sin for å bygge opp næringsvirksomhet. Slutt å syte, og slutt å tro at alle mennesker har rett til å tjene like mye som de som jobber hardest.

Jeg vil si at i dag er det fullt mulig, kanskje med en viss oppofrelse i noen år, å ha en helt vanlig jobb og spare seg opp nok kapital til å selv gå inn som eier i bedrifter (også kalt aksjeeier).

Er du villig til å ta denne risikoen? Hvis du mener at kapitaleiere er overbetalte, så gjør det selv. Hvis du ikke er villig til å ta risikoen, så slutt å klage på at du tjener for lite. Bytt heller jobb - dagens arbeidsmarked viser at stor etterspørsel og lite tilbud gir fantastiske muligheter til de som er villig til å prøve noe nytt.

Selv stemmer jeg faktisk ikke Høyre, men er helt enig i motstanden mot LO og særinteressepolitikk generelt.

fabelfisk

PS: Jeg er en helt vanlig arbeidstaker og eier ikke en eneste aksje. Subsidieringen av boligmarkedet gjennom skattefritak har gjort det altfor fristende å gå inn med en høyst risikabel lånefinansiert investering her..

Anonym sa...

Vampus, hun bør gå! Selv om det skulle føre til at LO gjenoppretter tilliten, så vil det også bane veien for Rambukk som ny LO-leder. Etter siste ukes medie-håndtering, ville det ikke akkurat være som å hoppe etter Wirkola.. Spøk til side, jeg synes synd på et så mektig menneske med så maktesløse rådgivere.

Milton Marx sa...

Rambukk: sånn sett er hun jo i klasse med Märtha-Louise og Håkon Magnus. De har alle tre hatt dårlige rådgivere.

ho ho ho sa...

Her er en morsom greie om heltinnen deres. :)

Snart 30 og fortsatt singel Heidi? Kanskje du burde kjøpe litt flere sko... da ordner det seg nok. Husk, hvis du er lei og trist, du kan alltids gå ut og dra kortet. Hvis Høyre kommer til makten så kanskje du har råd til å føle deg bra et par måneder hvert år.

Mathias sa...

Fabelfisks konklusjoner er det vel ingen i AP som benekter ang. kapitaleiere. Og linken Fabelfisk du henviser til, hva skal den være god for??
Theo! Nei, jeg kan ikke henvise til den, men den lå på www.lo.no sine sider rundt forrige valg. Den er visst fjernet. Men du kan jo prøve å lete på de sidene.

Poenget mitt er at Høyre ikke akkurat er "amigo" med arbeidstakernes interesser, og har aldri vært det. Til alle tider har Høyre prøvd ødelegge det nære samarbeidet mellom LO og AP, og da mener jeg i alle tider helt fra 1887.

Theo sa...

Mathias: Ja det er vel vanlig å rydde unna valgkampmateriell etter at valget er over.
Men du sitérer detaljer fra en meningsmåling som du innrømmer ikke er tilgjengelig, og forlanger at vi skal stole på ditt ord?
aahh...skeptisk!

geirronimo sa...

Valla har mobbet på jobben som sjef - flere år, bekreftet av flere. Dette er forbudt jrf. arbeidsmiljølov - og derfor kriminelt. Ekstra ille er det at Valla er sjef for LO som har frontet en gedigen anti-mobbekampanje. Minner sterkt om "alle er vi like, men noen er likere enn andre"-sossepisspreik!

Hvis LO er en organisasjon med integritet bør de sparke Valla!

ToDolan sa...

Valla erller ikke Valla, Høyre trenger nok noe mer for å komme seg velberget gjennom valgkampen.

Til tross for ar vi har historiens mest habdlingslammede regjering, klare r ikke den gamle konservative storhet å vokse på meningsmålingene. Og det er kanskje ikke så rart, for hva er gentlig Høyres visjoner?

Milton Marx sa...

Tolodan: Høyres visjoner? Å opprettholde partiorganisasjonen - enkelt og greit.

geirronimo sa...

"Høyrekreftene" kan bare referere til suksessene til sosialistene i andre land, som ikke svømmer i oljepenger.

Det burde egentlig være tilstrekkelig, å vise befolkningen "sosse-rettferdigheten": Jeg har en ide', men andre skal betale for den....

VamPus sa...

Rambukk: Du skulle fortalt om dine ambisjoner tidligere - kanskje vi kunne dyttet enda mer :-)
Todolan og Milton: Visjoner, emisjoner, sitroner - ærlig talt, hvem ser forskjell?

Kosialist sa...

Mathias, vi venter fortsatt på noe konkret fra Høyres program.

Hvis du ikke klarer å komme med det er det ikke første gang du er tatt i bløff, for å si det slik :)

Mathias sa...

Theo! Jo, du har kanskje grunn til å være skeptisk. Men jeg leste denne høsten 2005, du har mitt ord på det. Men virker det usannsynlig uansett hvilket politisk syn du har??
Kosialist! Jeg har aldri påstått at det er noe konkret i Høyres progamm som er arbeidstakerfiendtelig, men det er heller ikke noe som er arbeidstakervennlig. Men praksis siden ca. 1887 eller når det var, når Høyre ble dannet tilsider dette. Høyre har alltid villet nedlegge fagbeveglsen og avvikle 1. mai som offentlig fridag. Det er vel derfor det jobbes frebrilsk i hagene i Bærum på 1. mai.

Theo sa...

Mathias: Men jeg leste denne høsten 2005, du har mitt ord på det. Men virker det usannsynlig uansett hvilket politisk syn du har??
Ok, jeg fant lenken og det er faktisk verre enn du refererte. Som Erna Solberg sier er det ikke usannsynlig at den kontinuerlige hamringen på Høyre fra LOs side har påvirket medlemmene i en organisasjon som setter lojalitet og solidaritet høyt. Eller så er det at Høyres politikk er crap, og de LO-medlemmene har dratt over til FrP.

Mathias sa...

Akkurat! Det var ikke bare ønsketenking fra min side. Jeg løy ikke.

Mathias sa...

Angående evt. Frp-velgere i LO, så stemmer nok det du sier for iflg. den målingen jeg leste på LO sine sider oppgav 72 % at de ville stemme de rødgrønne, 5 % Høyre. Det blir 78 %, så sikkert en 15-17 % ville stemme Frp. Resten, Venstre og Krf.

Anonymous sa...

At Valla blir sittende er bare et bevis på det alle oppegående mennesker vet. At det vi har sett de siste dagene er en organisasjonskultur som er akseptert i LO.

VamPus sa...

Mathias: Jeg har aldri vært fagorganisert eller jobbet i bedrifter som har hatt en synlig tilstedeværelse av fagforeninger.

Merkelig nok har disse bedriftene allikevel hatt bedre arbeidslivsbetingelser enn det LO klarer å forhandle frem - både for sentralborddamer, gutta på lageret og direktøren i dress. Kan ha noe med at det lønner seg å behandle arbeiderne sine ok fordi det øker lojalitet, motivasjon og arbeidslyst - reduserer sykefravær etc. De tusener av bøker som er skrevet om motivasjon og ledelse har ikke kommet fra fagforeninger, men fra forretningsfolk og akadmikere.

Og i motsetning til i LO-lederen, mener at å kalle sin yngste medarbeider for mammagutt foran andre kollegaer, så har jeg heller ikke opplevd at noen har blitt mobbet på arbeidsplassen.

Fagforeninger har utspilt sin rolle for lenge siden, nå ser det ut til at de kun sørger for å verne om folk som ikke vil omstille seg eller vil ha konkurranse for å gi norske borgere bedre varer og tjenester. Så jeg håper da inderlig at Høyre har et anstrengt forhold til fagbevegelsene og skal gjøre mitt for at dette opprettholdes.

Mathias sa...

Vampus! Jeg er ikke fagorganisert og har heller aldri vært det. Tidligere tenkte jeg de tankene om at fagforeninger hadde utspilt sin rolle, man kan til dels være enig, helt til man kommer opp i problemer med arbeidsgiver fordi vedk. ikke liker trynet ditt eller ikke liker bergensere eller noe slikt, og at du ikke får muligheten til å øke litt i lønn eller at arbeidsgiveren ikke vil gi deg status som ansatt, men freelance. Da hadde det vært bra med en fagforening. Men når det ikke er noen problemer av noen nevneverdig art; nei da er kanskje ikke fagforening så veldig nødvendig, da er det mer en utgiftspost.

http://www.arbeiderbladet.no sa...

Jeg har den gleden og meddele at jeg nå har kjøpt opp domenenavnet http://www.arbeiderbladet.no, og er i gang med å lage et sosialistisk nettsted, en liten seier!