Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

fredag, januar 12, 2007

Høire anno 1971

Pur Substans har sendt dette fabelaktige bildet av Jan Petersen fra kommunevalgkampen 1971. Under overskriften "Hvorfor satser Høyre så sterkt på utbyggingen av barneinstitusjoner, Jan Petersen?" slår han et slag for valgfrihet annon 1971:

"- Både for barnas egen skyld og fordi husmødrene selv skal kunne avgjøre om de vil bruke hele sin tid på husmoryrket, eller om de også vil ta arbeid utenfor hjemmet. Men uten et betryggensd sted å plassere barna, er det i virkeligeheten ingen valgmulighet. (..)

Men dere legger vekt på husmoryrket?

- Javisst, og nå blir det heldigvis akseptert at husmoryrket er like viktig som andre yrker. Men idag er de fleste leiligheter lettstelt, og etterhvert som barna vokser, vil de kreve mindre pass. Det er derfor naturlig at så mange føler at de har overskudd og behov for å gjøre en innsats også utenfor hjemmets fire vegger."


Snedig å både appellere til moderne velgere, men samtidig forsikre konservative om at konemor fortsatt vil sette frem tøflene deres etter endt arbeidsdag. Og barnehageplasser? SV kan si hva de vil, men Høire sa det først. Om ikke annet enn fordi SV ikke ble stiftet før noen år senere...

Tips med gamle bilder og slagord fra andre partier tas også i mot med et smil. Bare fordi det ikke er på nettet enda, betyr ikke det at de skal slippe få slippe unna. vampus [a] gmail.com

7 kommentarer:

Anonym sa...

På Internet kan ingen eller inget gömmas bort. Inte ens en 17-årig Carl Bildt som är upprörd för att hans skolkamrater strejkar.

http://www.youtube.com/watch?v=mA7yxpP02bI

VamPus sa...

Jeezus! Her går geekalarmen for fullt. Han må ha vært en sånn skikkelig annoying bedreviter i klassen...

Anonym sa...

"Høire"...intet mindre ;-)

Savner frøken Lunde de gode gamle dager, De vet da kvinner var kvinner og menn var gentlemenn?

tomas2 sa...

Man kan jo lure på hvordan denne bloggen vi arte seg for de som leser arkivene om 36 år.


(Og til dere i 2043: ikke tro at dere er noe bedre! )

Per sa...

Hehe... når var det partiet sluttet å hete "Høire", da? Jeg legger merke til at det står "Høyre" i faksimilen fra avisen...

Anonym sa...

Vampus: Du er sikker på at det ikke bare er bildet som er gammelt??

Jeg har forøvrig sendt deg en godbit på mail. Etter bråket med Kålrabi-bildene turte jeg ikke vise det her. Konsekvensene får du selv ta. Jeg kan si så mye som at det er av Yssen i en intim situasjon. Jeg tror Gerd Liv ville gjort mye for å få tak i det. Det forklarer mye.

Mathias sa...

Kontantstøtten var vel ikke mye i tankene den gangen, var den vel?