Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

torsdag, januar 11, 2007

Ytringsfrihetdebatt

Martin Sandbu er styreleder for den liberale tankesmien Liberalt Laboratorium og har i forbindelsen med ettårsdagen for Magazinets trykking av Muhammed-karikaturene skrevet og problematisert om ytringsfrihet i nettmagasinet Minerva. Han mener at en rett til å ytre seg ikke er det samme som en plikt, bare fordi ingen har juridisk rett til å hindre deg betyr ikke at det i seg selv er grunn nok til å komme med spesifikke ytringer. MEN;

"Vi har glemt det som Ronald Dworkin minner oss om, at provokasjon og latterliggjøring har en svært viktig rolle å spille i den frie meningsdannelsen som må ligge til grunn for et rettferdig samfunn. Det betyr ikke at all provokasjon eller latterliggjøring er på sin plass (men den må alltid være tillatt), men at sinne, raseri, sårethet og krenkethet som reaksjoner på en ytring ikke i seg selv viser at den som ytret seg har gjort noe galt.
Muhammed-karikaturene var et slikt tilfelle. "

LibLab arrangerer lørdag en debatt om ytringsfrihet som kan være verdt å få med seg.

9 kommentarer:

Anonym sa...

har du ikke fått deg kjæreste ennå, vampus??!?

Wildcat sa...

Ifølge Politiken skulle angrepet på ambassadene være en reaksjon på ryktene om at Vampus og høyreekstreme skulle brenne Koranen under en demonstrasjoner i København.
Ryktene viste seg å være fabrikkert av Islamistenes manipulerende stormtropper her i Norden ,de ble lynhurtig SMSet eller mailet til pyroman-mobben til Islamistene i Midtøsten som tilslutt ble skikkelig rasende.

Islamistenes støttespillere i palestinaskjerf på Norsk venstreside benyttet selvfølgelig av sin noe spesielle fortolkning av ytringsfriheten og kom løpende til med bensinskanner med sin vanlige SOS-fasisme logikk

http://www.dagbladet.no/nyheter/2006/02/04/456813.html

Anonym sa...

Hvor er Øyvind Strømmen med sine vanlige sure anti-fascistiske oppstøt til fordel for selvsensur for å skåne de overfølsome islamistiske misjonærer

løwe sa...

Debatt om ytringsfrihet 09.30 lørdag morgen? Er det vestlandsgarden som står bak det? Avholdsbevegelsen? The 9-5 brigade?

Wildcat sa...

Det er godt å se at det Religiøse politi i Iran følger med oss.
Islamistenes gode venner i Norge må også føle seg beroliget?
Bokens folk Jøder og kristne er tross alt bedre beskyttet enn Ateister eller er det Humanetikere det heter i dag ? De er enda bedre beskyttet ?
Øyvind Strømmen som er sprenglest på eldre islamistiske skrifter kan kanskje hjelpe oss ?

svaret gir seg selv,ISLAMOFOBI?

Link sa...

http://www.vartland.no/apps/pbcs.dll/article?AID=/20070112/ARTIKLER/70112006/1036

VamPus sa...

Løwe: Jeg tenkte tanken...

Per sa...

"Landet skal styres av folk som står tidlig opp om morran" - Per Olav Lundteigen.

:-)

Anonym sa...

Verden er full av B-mennesker som står opp for tidlig.