Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

torsdag, januar 04, 2007

Nei nei nei

Dette tror jeg ikke noe på.

21 kommentarer:

Per sa...

Hehe, jeg leste noe lignende - faktisk nå i kveld - i det svenske bladet "Allt om vetenskap" (nr. 12-2006). Der er det referert til et eksperiment med rotter: "Två drinkar ger råttor bättre minne", men videre "forskarna fann dock att stora mängder alkohol förstärckte en viss slags minnen - de dåliga. Så de som dricker för att glömma ska nog välja en annan strategi för att förtränga det obehagliga".

Det stod imidlertid ikke noe om kjønnsfordelingen på de rottene som var med i undersøkelsen. Ut fra artikkelen som du har linket til kunne jo det vært interessant å vite. ;-)

Fiona sa...

Kvinner drikker kanskje fordi de er deprimerte...?

Anonym sa...

VamPus: Hvorfor tror du ikke noe på det?

artfag sa...

Var dette liksom noe "nytt"?

Det er jo common knowledge. Skjønt jeg trodde det gjaldt menn også.

Men det er jo i og for seg også en kjent sak at kvinner tåler mindre alkohol.

Agurknyheter altså :P

Lindkvist sa...

En undersøkelse viste at barnløse ofte er lykkeligere enn folk med barn. Dagbladets Magasinet skrev om dette og spurte selvfølgelig en rekke foreldre hva de trodde om undersøkelsen. Alle som en (såvidt jeg husker) avviste undersøkelsen siden "barn var den største lykke bla-bla". Selv hadde jeg stor glede av å lese om den undersøkelsen. Ble nesten litt lykkelig.

Per sa...

Hehe, artfag, kommentaren din får meg til å tenke på et sitat av Will Rogers: "An ignorant person is someone who doesn't know what you've just found out"...

saccarina sa...

Ikke jeg heller. Jeg har sluttet å drikke, og jeg er kjempedeppa.

q.e.d.

artfag sa...

Javel, Per, hva er poenget ditt?

Per sa...

Poenget er at innlegget ditt ga meg en assosiasjon som gjorde at jeg tenkte på det sitatet. En har ofte lett for å ta for gitt det en selv vet, og så avslører det en "himmelropende kunnskapsløshet" hvis andre ikke har den samme kunnskapen.

Uansett har jeg ikke personlig opplevd den samme effekten, men jeg kjenner folk som blir deprimerte i fylla - av begge kjønn. Så min personlige mening er nok at dette er individuelt.

Boenna sa...

Hei Vampen. Bare innom for aa se hva du styrer med. Er i Oesten. En serioes fest i noen dager. Anbefales ikke!

Ellers fint vaer, mye god drikke, litt mat, varmt og saann. Kos dae. Suss og klem.

Anonym sa...

Dette er absurd! Det går jo ikke ann å bli deprimert av alkohol, men av mangel på alkohol...

VamPus sa...

Jeg drikker for å gjøre andre mennesker interessante. Husker ikke hvem som sa det - men godt sagt!

Anonym sa...

Aha! Det var ikke en diskusjon dette altså. Da hadde jeg visst kommet feil...

Anders sa...

Dette tror ikke jeg noe på heller. Forøvrig skjønner jeg ikke hvorfor hun dama på bildet liksom skal være så full, den ene ølflasken er ikke engang åpnet og Chivas'en er urørt. Tåpelig. Når det gjelder gode sitater sa Benjamin Franklin “I feel sorry for people who don't drink. When they wake up in the morning, that's as good as they're going to feel all day.”

VamPus sa...

anonymous: Åh? *kremt* mine forsøk på å være morsom faller ofte gjennom.. Et øyeblikks seriøsitet; jeg synes ikke overskriften reflekterer undersøkelsen - i all den tid den sier at kvinnene antakeligvis er deprimerte og derfor begynner å drikke. Litt sånn årsak virkning-greie.
Lindkvist: husker jeg leste samme greia. Ikke én singel kvinne var intervjuet. Humret med meg selv og kasta avisa i søpla.

VamPus sa...

*kremt* RESIRKULERTE avisa. Selvsagt.

puselur sa...

"To alcohol! The solution to - and cause of - all problems!!
-Homer Simpson

iborg sa...

haha! jeg kjenner meg virkelig IKKE igjen. :D

Herodotus sa...

Som Arne Anka sa: Feilen med alkohol er at man blir lykkelig av den. Og da glemmer man hvorfor man begynte å drikke i første omgang.
- Men da bør man jo fortsette.

Eller i Le petit prince: Jeg drikker! Hvorfor det? Fordi jeg er skamfull! Skamfull over hva? Over at jeg drikker! (De voksne er meget, meget rare, tenkte den lille prinsen).

VamPus sa...

Herodotus: Åh, lille prinsen sitat..*smelt*

MariaMariaOslo sa...

"Forskerne tror ifølge BBCNews at kvinnene bruker alkohol for å dempe depressive følelser". -Ergo er kvinner som ikke drikker, mer depressive enn de som faktisk behandler det og dermed ikke er deprimerte. Kan vi ikke bare si det sånn da? ;-)