Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

torsdag, januar 11, 2007

Politikk og skremsler

Et øyblikk så det ut til at Klassekampa tok prisen for dagens leder, men så kom jeg på at jeg ikke hadde lest Dagbladet. Under overskriften "Politikk og skremsler" skriver de at forskningssjef i Statistisk sentralbyrå, Ådne Cappelen, gir Frp medhold i at partiets økonomiske politikk ikke truer hus og hjem. Men fortvil ikke. Dagbladet har råd til de rødgrønne:

Totalt sett vil Frp overføre penger fra offentlig til privat konsum. Sagt på en annen måte vil det bli plass til færre offentlig ansatte, eksempelvis syke- og hjelpepleiere. Frp's budsjett er dimensjonert for en annen samfunnsmodell enn den de rødgrønne nå bygger opp under. I denne forskjellen bør også argumentene hentes. Ikke i ønsketenkningen om at Frp's økonomiske politikk vil føre veldig galt av sted.

Dagbladet er overraskende ærlige når de i overskriften bekrefter at når de skriver om politikk så er det primært skremsler de driver med.

10 kommentarer:

Iskwew sa...

FrP blir jo solid tatt med buksene nede om det blir færre hjelpe- og sykepleiere. Er det noe de har lovet, så er det vel flere av dem.

Mental note to self: Finne originalskrivelsen fra ssb og gå den etter i sømmene.

Per sa...

Jeg tror poenget var at syke- og hjelpepleiere ikke nødvendigvis behøver å være offentlig ansatte (og at argumentet i Dagbladets artikkel således ikke er særlig holdbart), men VamPus får korrigere meg hvis jeg tar feil...

Milton Marx sa...

Det er nok mange politikere og journalister som har et skippertak å gjøre. I årevis har de ikke leste ei eneste lekse i faget FRP, men avvist alt som usammenhengende vrøvl.

Personlig tror jeg at et annet samfunn er mulig, men samtidig blir omstillingen mer smertefull jo større den offentlige sektoren blir.

Store Ørn sa...

Slik jeg leser sitatet fra Dagbladet sier de jo bare at de blir plass til færre offentlige sykepleiere om vi går over til å bruke flere private løsninger.
Det er jo ganske selvsagt.
Så kan man jo mene hva man vil om privat vs. offentlig..

Slik fanden leser bibelen, er det ikke et ordtak ?

Anonym sa...

Det var vel noe sånt som 10.000 færre jobber i det offentlige de hadde regnet ut. Altså i *gjennomsnitt* 22 jobber per kommune. Selvfølgelig mere i de store, og mindre i de små. ALT for lite i et overadministrert land som Norge! Og tjenestene blir da ikke noe dårligere av at de er private istf offentlige. Snarere tvert imot!

JK sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Simon sa...

Aldeles ikke, JK.

Etter å ha bodd et halvår i et arabisk land var mitt inntrykk relativt positivt.
Men så begynner de som hevder å representere dem å uttale seg, etter 9/11. DA danner det seg et visst inntrykk, som er relativt lite flatterende for de misforståtte.

Anonym sa...

Før journalister kan begynne å gå FrP i sømmene bør de lære seg økonomi...

sondre sa...

Poenget var vel at når man skal kutte ned i offentlige ansatte (eksempelvis legen som skulle operert deg) så kan man velge mellom viktige og uviktige sektorer (ekempelvis byråkrater i fylkeskommunen uten arbeidsoppgaver)

Thomas sa...

Poenget er at kombinasjonen av økt oljepengebruk og skatte- og avgiftslettelser ikke har en voldsomt stor effekt. Økt oljepengebruk påvirker økonomien negativt, skatte- og avgiftslettelser positivt. Rigger man undersøkelsen rett ender man opp med noe som tilsynelatende virker som et nullsumspill, selv om realiteten selvsagt er en litt annen.