Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

onsdag, januar 17, 2007

NOKAS og 11. september 2001

I serien av relevante sammenligninger bringer vi i dag varaordfører i Stavanger, Bjørg Tysdal Moe: - Slik vi husker 11. september, kommer gjerne Stavanger-folk til å huske 5. april. Det skjedde noe som vi ikke trodde kunne skje i byen vår, sier Tysdal Moe til Dagbladet.

11. september 2001:
En serie velkoordinerte terroristangrep av islamske ekstremister mot USA som kostet 2 973 mennesker livet. Verdensøkonomien stoppet opp. Førte til en "krig mot terror" som fortsatt pågår med flere konflikter, inkludert krigen i Afghanistan og Irak.

5. april 2004:
Ran av en tellesentral. 1 drept.

13 kommentarer:

Red sa...

Vel. Kanskje har det noe med navlebeskuing å gjøre?

En liten kommentar fra en liten by i et lite land skal vi legge vekt på. :-)

"Til helvete med verden, leve Toten"

christin Aamodt sa...

hahaha!

Anonym sa...

Stoppa verdensøkonomien opp? Jeg mener da vitterlig å huske å ha vært i banken etter 11. september 2001..?

Per sa...

En slik kommentar kom også på et britisk diskusjonsforum etter London-bombene 7/7: "It was our 9/11." Etterpå kom andre briter ganske kjapt inn og sa "Sorry, but it wasn't".

Proporsjonene bør holdes når det skal sammenlignes i et globalt perspektiv. Alle former for terror og grov kriminalitet må likefullt selvsagt fordømmes, enten det er en som blir drept eller 3000. For det enkelte individ som rammes, og hans/hennes familie og vennekrets, er det jo like skrekkelig uansett.

Anonym sa...

tja, for meg var dem ganske like, bortsett ifra at CNN dreit i NOKAS ranet...

Anonym sa...

Nydelig. Norge i et nøtteskall.

idar sa...

Det finnes ingen relevans, i den betydningen det virker som du legger i ordet, i vestlige medier. I Kongo har ca 4 millioner mennesker dødd siden 1994, og omlag 1000, ifølge FNs tall, dør hver dag som en følge av konflikten der. Det er 2-3 11.septembere i uka det.

Anonym sa...

Hahaha, jævlig bra!

Anonym sa...

Vel, journalistikkens regel nummer 1:
Nærhet trumfer viktighet. Alltid. Bortsett fra kjendiser, selvsagt :)

Mathias sa...

Vampus! Dette har vel ikke så mye med saken å gjøre, men har du noen gang å vurdert å forandre grafikken på siden din? Det hadde vel vært kjekt med litt fornyelse, eller hva??

Anonym sa...

haha, stakkars..

Jeg jobbet faktisk i tellesentralen (NOKAS) 11.sept 2001....

Anonym sa...

Det sier kanskje mer om hvordan de har det i USA i forhold til i Norge, når et NOKAS-ran overhodet ikke ville ha sjokkert der borte...

Anonymous2 sa...

Det sier kanskje mer om at de er ca. 70 ganger så mange mennesker der borte... Det skal mer til for å nå opp i "National news" i USA enn i Norge sett på bakgrunn av dette ene faktum alene.