Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

torsdag, januar 18, 2007

FN vs. NY

FNs nye generalsekretær Ban Ki-moon krever at USA betaler de rundt 3,5 milliarder kroner de skylder organisasjonen.

Kanskje USA burde holde tilbake pengene inntil de gjennomkorrupte FN-diplomatene betaler det de skylder i bøter for trafikkforeseelser og parkeringsbøter?

10 kommentarer:

håkon sa...

Les hele artikkelen, da... Siste avsnitt lyder:

Yet any moral superiority New Yorkers may feel should be tempered by the behaviour of the American embassy in London. Last year, embassy staff stopped paying the congestion charge—now £8, or over $15—for bringing cars into central London. The growing pile of unpaid charges now stands at $716,000.

Minime sa...

Videre er ikke diplomatene ansatt i FN. De er ansatt i de enkelte lands FN-delegasjoner...

Anonym sa...

Typisk! Her forsøker Heidi så godt hun kan nok en gang å demonisere FN, og så kommer dere trekkende med noen skøyerstreker som folk ved den amerikanske ambassaden i London driver med!
Avsporing kaller man sånt!
Veit dere ikke at hvis det ikke hadde vært for USA, så ville man ha snakket tysk i England i dag?

erik sa...

Husker et priceless utbrudd President Bartlet hadde under en episode av West Wing angående dette temaet.

Anonym sa...

Er det ikke fint? Uansett hvem som driter seg ut her i verden så har alltid USA ett eller annet sted gjort ett eller annet galt som er noenlunde tilnærmet beslektet som amerikafobistene kan trekke frem. Det er vel sånn det blir når man er verdens mest dominerende land.

Men akkurat i dette tilfellet er altså det USA gjør i London ikke i nærheten av sammenlignbart..

Congestion-charge er definert som skatt/avgift. Ambassader/diplomater skal ikke betale skatt til landet de er utplassert i. Derfor har USAs ambassade på prinsipielt grunnlag nektet å betale denne ”skatten”. At det er rimelig smålig av USA er en ting, men det er en politisk/juridisk strid og har faktisk ingenting med moralen til den enkelte diplomat å gjøre. Den enkelte dipolmat har faktisk ingenting han skulle sagt.

Parkeringsbøter er noe helt annet og der leder altså diplomatene fra Chad 124-0 over de engelske og kanadiske.
Og joda, selv om de formelt representerer sitt land og ikke FN så har det selvsagt bøttevis av FN-relevans. Hvor effektivt skal FN fungere som verdenspoliti når diplomatene der helt åpenbart ikke engang gidder å respektere trafikkreglene?

Anonym sa...

Jepp. Og jeg håper det amerikafobe The Economist tar skikkelig selvkritikk for at de i det hele tatt blandet USAs prinsippfasthet inn i denne saken.
Anonymous: Hva med å få seg et nick? Har du ikke hørt at man ikke blir tatt så veldig alvorlig på denne bloggen hvis man legger igjen anonyme kommentarer?

Anonymous2 sa...

Ikke blir tatt alvorlig? Av hvem? Er det ikke opp til hver enkelt leser å vurdere hvem han/hun vil ta alvorlig? Selv tar jeg alvorlig de som argumenterer med substans (uavhengig av standpunkt). Da spiller det ingen rolle om de kaller seg "anonym", om de velger seg et nick eller om de har en egen blogg. Men, flere anonyme på en gang blir jo bare rot, derfor har jeg valgt anonymous2 fordi jeg ikke er den samme som den forrige anonyme.

Hvem Heidi vil ta alvorlig får hun avgjøre selv. Vi andre, anonyme eller ikke, er bare gjester.

geirronimo sa...

FN er bare en samtaleklubb. De gjør ingenting når det gjelder, og med Kina og Russland med vetorett vet vi at det ikke blir bedre for de landene som har despoti.

USA har støttet flere mordere, bevares, men de største morderne kommer fra Russland og Kina, og så lenge ingenting skjer med disse, forbanner jeg FN..

EU er en stormakt, FN er en klubb for spesielt interesserte....

priceless sa...

Bartlet: There are BIG signs, you CAN'T park there! They should get towed! I hope they get towed to Queens and the Triboro's closed and there's a big crafts show at Shea, a flea market, or a tractor show!

Mathias sa...

De har vel neppe pådratt seg 3,5 milliarder i trafikkbøter??
Derfor burde USA betale, eventuelt avregne bøtene mot det de skylder. F.eks. betale bare 3 milliarder.