Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

tirsdag, januar 16, 2007

Gladnyhet!

Dere som leste denne posten og skrev under oppropet kan du ha bidratt til å redde Nazanin Fatehi. Hun ble dømt til døden i Iran etter at hun drepte en mann i selvforsvar da tre voksne menn forsøkte å voldta hennes yngre niese og henne selv. En gråtende 17 år gammel Nazanin fortalte retten at hun ikke mente å drepe noen, men var helt fortvilet da ingen forsøkte å hjelpe de to flyktende, livredde unge jentene.

I dag bringer Aftenpoften den gledelige nyheten om at retten har slått fast at Nazanin handlet i selvforsvar og at jenta dermed er frikjent, men må betale penger til den dreptes familie. Dette skal ankes, men skulle det gå så langt at jenta må betale erstatning så ber jeg om at dette tipses om - kanskje vi kan bidra med støtte til Nazanin.

I 2006 henrettet Iran totalt 174 mennesker. 40 av dem var under 18 år ifølge Amnesty. Bare minner om hva representanter for norsk kulturliv legger merke til når de er i Iran.

9 kommentarer:

Anonym sa...

ifølge aftenposten var det ikke dere, men en popstjerne... heh.

VamPus sa...

Synes alltid det er litt morsomt at så mange som ikke kan lese allikevel klarer å skrive i kommentarfeltet, eller hur?

lise sa...

Flott om mange kan gå sammen om å bidra til erstatningen, dersom hun må betale.

Anonym sa...

lise, føler du deg bedre hvis dere betaler "boten" hennes? hva med dem som ikke får medieoppmerkesomhet?

vampus, det blir jo litt slik som fanden leser bibelen, eller slik du som leser nyheter. man ser det man vil se.

Per sa...

Anonymous, "hva med dem som ikke får medieoppmerkesomhet?" tenker jeg også hver gang en slik sak dukker opp. Da tenker jeg at fokus på en enkelt persons skjebne bør være med på å rette fokus mot systemet i *sett inn passende land her*. Enkeltskjebnene hadde ikke dukket opp dersom det ikke hadde vært noe galt med systemet.

VamPus sa...

anonymous: Som fanden leser nyheter? Hvordan leser du at en 17-årig jente blir dømt til døden for å ha forsøkt å beskytte seg selv og sin yngre niese mot å bli voldtatt, mens voksne mennesker sto rundt og så på uten å gripe inn?

Dersom det er høyrevridd å synes at det er forjævlig så.. vel, JEG ER HØYREVRIDD og stolt av det.

Anonym sa...

Det er utrolig hva som svelges av venstresiden bare det kommer fra noen som er USA-kritiske. Under president Mahmoud Ahmadinejad har Iran stupt inn i middelalderen, benekter Holocost, anriker uran og henger homofile - i tillegg til å dømme 17 år gamle piker til døden for å forsøke å hindre voldtekt.

....og slikt får man kritikk for å ta opp, mene er galt...

radiohode sa...

Kongen: Ja selvfølgelig skal man få kritikk for det! Middelalderen er sterkt undervurdert, spør du meg. Har du sett noen ridder rundt deg i det siste? Ja, jeg bare spør?!?

VamPus sa...

radiohode: I Høire har vi faktisk en god del riddere :-)