Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

onsdag, november 14, 2007

Blogging fra Cuba

For en stund siden plukket flere norske medier opp en historie om en cubansk blogger via Reuters. Jeg tok kontakt med bloggeren for å sjekke ut en del ting og om det ikke var en risiko med å stå frem med fullt navn og bilde. Her er blant annet hva hun svarte (oversatt fra spansk):

Å blogge under fullt navn og med foto beskytter meg, fordi jo flere som vet om meg jo større ville skandalen vært dersom han forsøkte å undertrykke meg. For noen år siden lærte jeg meg at dersom man skal stå opp mot et autoritært system og de mørke metodene til etteretningen i mitt land, så er det beste å ikke ha noe å skjule. Å si offentlig det du mener og si det under fullt navn forvirrer og skremmer de som sensurerer.
Legg merke til at det ikke er "dem", men "han" hun omtaler. "Han" er den en stortingsrepresentant fra SV flere ganger har foreslått til Nobel fredspris, og som den rødgrønne regjeringen foretrekker å ha dialog med i stedet for opposisjonen.

Tøffe damen. Tøffe, tøffe damen!

19 kommentarer:

Gullstandard sa...

Flott, du setter navn på det.

s sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
s sa...

Her:

www.youtube.com/watch?v=0sXb1Qsl0Tk

Anonym sa...

Så utrolig bra! Tøffe damen. Og flinke Vampus som driver gravende arbeid for å få frem dette.

Odd sa...

Men...helsevesen...skoler....sosial likhet...USA...

VamPus sa...

Odd: Jeg vet. De fleste er jo villige til å ofre ytringsfrihet, menneskerettigheter og eiendomsrett for dette helsevesenet.

Anonym sa...

Jeg hadde nettopp denne diskusjonen med en av internene mine, siden hun var instruert i a blogge om en annen diktator i den delen av verden, men ikke helt viste konsekvensene av det...

Oh well, jeg vet du vill sette pris pa denne videoen fra mine venner to kontorer bortenfor meg. Da Bureaucrash crashet the Green Party motet og foreslo Castro som president kandidat etter a ha fatt en haug av dem til a skrive under to idiotiske underskriftskampanjer under Progressives against progress....

*snicker*
http://www.youtube.com/watch?v=BWqMEl2OGUc

Anonym sa...

Jeg gjør oppmerksom på at likhet på Cuba innebærer at du skal ha det like jævlig som du har det nå.

Dersom du bor i ei rønne av en bolig må du bytte til deg en annen bolig. Og vi vet jo alle at det er press i markedet etter rønner.

Det gir uansett litt inntrykk når folk må gjøre seg til kriminelle for å oppnå ting vi tar for gitt.

Anonym sa...

When 32-year-old Yoani Sanchez wants to update her blog about daily life in Cuba, she dresses like a tourist and strides confidently into a Havana hotel, greeting the staff in German.


http://www.desdecuba.com/generaciony/


http://isla12pm.blogspot.com/

Anonym sa...

Når vi er inne på det, Cuba er nok et eksempel på strålende utenrikspolitikk fra USA sin side. Ved å stille opp som ytre fiende for Castro, har de holdt ham ved makta i, er det nå 50 år snart? Hadde de (USA) latt USA firmaer investere fritt på Cuba, hadde de tatt over hele sjappa på null komma null, nå når Castro har åpnet opp for dette. Men folk er nok lykkeligere på Haiti, der de ikke har en diktator.

Gjervan sa...

Alltid lurt på hvorfor VG ga hele navnet hennes... nå forstår jeg grunnen.

Tapper dame.

Anonym sa...

Vel, selvsagt, når kommunisme nok en gang viser seg å resultere i fattigdom og elendighet, er det - som alltid - USAs feil. Stå på videre, Hal, det er jo mye enklere ideologisk å svelge at USA alltid har skylda uansett hva som skjer, framfor å skylde på den som sitter med ansvaret for at situasjonen på Cuba er som den er - Castro.

Anonym sa...

Hei anonym.
Du gjør det veldig enkelt for deg sjøl ved ikke å gå inn på min påstand i det hele tatt. Bare ved å tillegge meg en standard A4 "venstrevridd" profil, tør du ikke argumentere for at jeg tar feil. I det jeg sier, ligger det jo nettopp at Castro burde vært fjernet - det er vel ikke en hyllest til ham å si at han hadde vært fjernet for lenge siden? At Castro har ansvaret - selvfølgelig, men det er da en underlig tanke at en diktator skal avsette seg sjøl - selv om det hadde vært det ansvarlige å gjøre. Jeg gjentar gjerne at USA kunne gjort mye mer for å styrte Castro - uten vold til og med. Boikott er et virkemiddel som krever svært spesielle forutsetninger for å virke. Eneste tilfelle hvor det har hatt kanskje en liten effekt, var Sør Afrika, men selv der var det på langt næt avgjørende.

Anonym sa...

Hal og Venstresidens korstog mot demokrati

Den norske venstresiden støtter systematisk diktaturer som Cuba, Iran og arabiske land, men vil ha boikott mot Midtøstens eneste demokrati.

Stortingsvalget har gitt den norske venstresiden stor selvtillit. Nå kommer de totalitære synspunktene deres frem som perler på en snor. Vi kunne nevnt i fleng om barnehager og foreldre, kristne skoler og organisasjoner, og andre, som har fått truslene fra venstresiden forkynt de siste månedene. Sist ut i rekken av radikale utspill er forslaget fra mektige krefter i SV om boikott av Israel.

For få dager siden diskuterte Stortinget om tiden inne for å innføre boikott-tiltak mot Iran - landet som ruster opp med kjernefysiske våpen, samtidig som deres president mener at Israel må slettes av kartet, og som også henretter voldtatte kvinner, homofile og kristne. Da var SV klar i sin utenrikspolitikk.
De ønsket ikke en boikott av Iran.


Mullah Krekar sjokkerte med sine uttalelser til australsk TV om at enhver muslim har rett til å drepe en person som krenker eller fornærmer islam, hvor enn det måtte være. Det hørtes ekstremt ut, og litt Krekar-nuts. Men dette er faktisk hva som er innskrevet i iranske lover: enhver muslim kan ta loven i egne hender og være bøddel mot en person som ansees for å ha krenket islam. Det er altså ikke en selvbestaltet gal profet, men loven til en anerkjent, sentral stat som den norske regjering holder normal kontakt med og hvor StatoilHydro er engasjert. Det er Irans kjente dissident Akbar Ganji som opplyser dette i et brev i siste New York Review of Books:

Are you aware that in Iran political dissidents, human rights activists, and pro-democracy campaigners are legally deprived of "the right to life"? On the basis of Article 226 of the Islamic Penal Law and Note 2 of Paragraph E of Section B of Article 295 of the same law, any person can unilaterally decide that another human being has forfeited the right to life and kill them in the name of performing one's religious duty to rid society of vice

http://www.nybooks.com/articles/20838

Anonym sa...

Hvilket korstog?
Jeg gjentar at jeg vanskelig kan se ut fra det jeg skriver at du kan få det til at jeg støtter Castro? Jeg peker tvertimot på hva som kunne framskyndet hans fall! Du og anonym er så låst i deres høyre/venstre verden at dere tydeligvis ikke ser at det går an å være kritisk til Castro samtidig som man er kritisk til USA sin politikk overfor regimet. Jeg ser fortsatt fram til noen argumenter som kan imøtegå at Castro hadde falt for lenge siden om USA hadde brukt sin økonomisk makt til å få demokrati på Cuba. Det vil si på den måten at de gikk fullt inn med investeringer og overtatt styringen på den måten. Dette synspunktet fikk jeg fra cubanere som jeg traff da jeg var der i fjor, så det er ikke noe jeg har funnet på! OG: Jeg synes også bloggerdama er TØFF!
Og hvor i all verden får du det fra at jeg støtter prestestyret i Islam? Jeg er Ayan Hirsi Ali fan når det gjelder Islam, og kan ikke fordra den leflingen med ekstrem islamisme som en del i Norge forfekter. Å møte intoleranse med toleranse og forståelse, gir neppe resultater. Islamisme har mange ekle likhetstrekk med noen regimer i Europa på 30 tallet, utryddelse av jøder, ingen ytringsfrihet, dødsstraff for homofili, kvinneundertrykking, krav til kleskode og så videre. Prøv å les et innlegg utifra hva som faktisk står der, ikke utifra hva dere tror skriveren mener.

Anonym sa...

Operation Northwoods, or Northwoods, was a 1962 plan by the US Department of Defense to cause acts of simulated or real terrorism and violence on US soil or against US interests, blamed on Cuba, in order to generate U.S. public support for military action against the Cuban government of Fidel Castro.

The proposals included:
Starting rumors about Cuba by using clandestine radios.

Staging mock attacks, sabotages and riots at Guantanamo Bay and blaming them on Cuban forces.

Blowing up a U.S. ship in Guantánamo Bay and blaming it on Cuba—reminiscent of the destruction of the USS Maine at Havana in 1898, which helped to precipitate the Spanish-American War. (The document's first suggestion regarding the sinking of a U.S. ship is to blow up a ship at sea and hence would result in U.S. Navy members being killed, with a secondary suggestion of possibly using an unmanned ship and fake funerals instead.)

"Harassment of civil air, attacks on surface shipping and destruction of US military drone aircraft by MIG type [sic] planes would be useful as complementary actions."
Destroying an unmanned drone masquerading as a commercial aircraft supposedly full of "college students off on a holiday". This proposal was the one supported by the Joint Chiefs of Staff.

Staging a "terror campaign", including the "real or simulated" sinking of Cuban refugees:

"We could develop a Communist Cuban terror campaign in the Miami area, in other Florida cities and even in Washington. The terror campaign could be pointed at refugees seeking haven in the United States. We could sink a boatload of Cubans enroute [sic] to Florida (real or simulated). We could foster attempts on lives of Cuban refugees in the United States even to the extent of wounding in instances to be widely publicized. Exploding a few plastic bombs in carefully chosen spots, the arrest of Cuban agents and the release of prepared documents substantiating Cuban involvement, also would be helpful in projecting the idea of an irresponsible government."
Burning crops by dropping incendiary devices in Haiti, the Dominican Republic or elsewhere.

Journalist James Bamford summarized Operation Northwoods in his April 24, 2001 book Body of Secrets:

Operation Northwoods, which had the written approval of the Chairman and every member of the Joint Chiefs of Staff, called for innocent people to be shot on American streets; for boats carrying refugees fleeing Cuba to be sunk on the high seas; for a wave of violent terrorism to be launched in Washington, D.C., Miami, and elsewhere. People would be framed for bombings they did not commit; planes would be hijacked. Using phony evidence, all of it would be blamed on Castro, thus giving Lemnitzer and his cabal the excuse, as well as the public and international backing, they needed to launch their war.

http://en.wikipedia.org/wiki/Northwoods

http://www.gwu.edu/~nsarchiv/news/20010430/doc1.pdf

Anonym sa...

Få nå med jødene, jesuittene og frimurerne, du siste anonyme, så har du nok en god forklaring på hvorfor castro sitter med makta, og må undertrykke folket "sitt".

Anonym sa...

The Jews are included. Lemnitzer and his cabal are (were) Jews. As for Jesuits and Freemasons, I don’t know.

Anonym sa...

In wars and conflicts (this was at the height of the cold war), there are always alternate plans and strategies being discussed. I don't see the relevance to the topic at hand, because the proposals were never carried out.

And if they had been carried out, the number of casualties would be much smaller than what the the introduction and upholding of communism in Cuba have caused in terms of human suffering and death. So the only relevance I can see in the matter brought forward by "anonym" is that suffering in Cuba could have ended more than 40 years ago if these plans had been carried out. So it might be a shame they never were, though we'll never know.