Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

fredag, november 23, 2007

You just fucking did, bitch!

Via hablog fant jeg denne historien om en treehugger som tok abort og lot seg sterilisere for å redde planeten. Siden babyer forurenser og bidrar til befolkningsvekst. Men alle har visstnok ikke forståelse for hennes valg:
- When I tell people why I don't want children, they look at me as if I was planning to commit murder.

Uten å hive meg på en stor abortdebatt her, men altså.. YOU JUST FUCKING DID, BITCH!

Jeg er for kvinners rett til å ta abort, men har aldri hatt noen illusjoner om hva det er man egentlig gjør. Men det blir bedre. La oss ta et lite dykk inn i etikken til en ekte treehugger og redd planeten, men åpenbart ikke barna, tilhenger.

"Every year, we also take a nice holiday - we've just come back from South Africa. We feel we can have one long-haul flight a year, as we are vegan and childless, thereby greatly reducing our carbon footprint and combating over-population. "

Jeg.. altså.. hva kan man egentlig si til dette? Bortsett fra *fillerrister kjærringa* og "get real"!

23 kommentarer:

mrtn sa...

Så du føler at det å fremvise ekstreme medlemmer på grasrotnivå av en politisk bevegelse er et godt argument mot bevegelsens ideer? Er det ikke litt... teit? Jeg mener, jeg trekker ikke frem de mest sinnsyke Ayn Rand fansa hver gang jeg skal argumentere mot kapitalismen.

Anonym sa...

det er vel forsåvidt sikkert miljøvennlig å leve inni sin egen navle på den måten, da.

VamPus sa...

"jeg trekker ikke frem de mest sinnsyke Ayn Rand fansa". Nei. Men du er velkommen til å gjøre det dersom de får spalteplass i Daily Mail. Eller lignende steder. Du er forresten velkommen til å navngi noen av de sprø Ayn Rand fansa her og nå, og fortelle hvorfor de er sprø. Så vidt jeg vet var USAs sentralbanksjef Alan Greenspan en av dem...

Anonym sa...

Ayn Rand... what´s not to like?!?

Martine Votvik sa...

Vi får vel bare trøste oss med at "de" genene i hvertfall ikke kommer seg videre...

Jeg har heller ingen planer om å få barn i dette livet, men jeg paraderer det ikke rundt som et eller annet bevis for miljøbevisthet eller offervilje heller da...

Ghost of Goldwater sa...

A celibate clergy is an especially good idea because it tends to suppress any hereditary propensity toward fanaticism.
- Carl Sagan

Anonym sa...

Jeg leste "treehugger" som "tømmerhugger", og hele artikkelen ble litt ... rar...

Anonym sa...

Den verste eksempelet på gal treehuger er jo han gærningen i Finnland som skjøt ned en hel skole. Han hadde lest en halv (!) bok av en gal, gal finsk professor som best kan sammenlignes med Arne Næs på speed og fant ut at siden menneskene står bak klimaendringene er det lett å få slutt på de. Fjern menneskene...


Når det kommer til abort er jeg jo egentlig i mot. Men siden staten ikke akkurat er noe god moralsk vokter bør i det minste license to kill ligge hos kvinnen. Eller aller helst delt mellom kvinnen og mannen.

Anonym sa...

...er Vampus imot abort?

s sa...

Abort er et finfint prevensjonsmiddel.

Henning sa...

Tenk om alle kvinner hadde gjort som denne damen; da hadde vi sluppet unna mye CO2 og sluppet å bekymre oss for menneskeskapte klimaendringer i fremtiden siden det ikke ville vært mennesker igjen.

mrtn sa...

Vel, jeg håper da at vi alle sammen kan enes om at Ayn Rand er en useriøs tenker, og Alan Greenspan er vel mer en på-tross-av, ikke på-grunn-av. Samme med Condolezza Rice. Men jeg tenkte vel mer på de lokale objektivistforeningene når de dukker opp på debattmøter og lager sur stemning og evige oppgylp av talking points.

Nei, pointet mitt var bare: hvorfor fikk hun i det hele tatt spalteplass i Daily Mail? Er hun nyhetsverdig? En del av en epidemi av kvinner som tar abort for å redde miljøet? Det er en litt vel lang sak for å være en kuriositet. Eller er artikkelen et forsøk på å sverte en seriøs bevegelse med en seriøs agenda ved å peke på crazyfløyen?

Unknown sa...

det er jo opplagt. vi burde gi også henne en fredspris!

da får vi sikkert spalteplass i dagbladet..

Simon T sa...

Vampus: Alan Greenspan VAR, ikke ER Objektivist. Han har "turned to the dark side of the forcey", og har ikke særlig mange av sine opprinnelige synspunkter i behold. Hans glimrende artikkel om gullstandard i Capitalism, the Unknown Ideal, har han fullstendig tatt avstand fra, og han forfekter og praktiserer de motsatte ideer nå.

Hva angår skrulla, så er det jo helt glimrende. takk og pris at de ikke formerer seg, vi savner kun at hun tar konsekvensen av sine ideer ytterligere et hakk.

Hennes ideer er jo ikke spesielt uvanlige, det eneste som skiller henne ut fra mengden av øvrige menneskehatere er at hun er uvanlig konsekvent. Men som sagt, den ultimate konskvens gjenstår.

Anonym sa...

Jeg har vært med i miljøbevegelsen såpass lenge at jeg vet at det finnes plenty av gærne folk der.

Jeg har i blant en bestemt følelse av at en god del av de er av den macchiato-slurpende sorten som knapt nok har sett en sau og hvis forhold til rovdyr preges mer av Disney-filmer og Greenpeace-propaganda enn av virkeligheten, pluss at de kanskje så en stor katt når de var på safari på backpackerturen i Sør-Afrika.

Men der er det nok mitt snev av anti-urbanisme som kommer inn. Jeg beklager det.

For meg fremstår dette, akkurat som f.eks. primitivismen som menneskefiendtlig piss, og ønskedrømmmen om den "grønne Adolf" er ikke rundt mange hjørnene.

Men... Når jeg engasjerer meg for et grønnere samfunn gjør jeg det fordi jeg mener det vil være et bedre samfunn for mennesker (og ikke minst for barn) å leve i. Og kanskje et samfunn som skaper litt færre forvirrede "miljøvernere" av typen jeg altså - berettiget eller ikke - ser for meg når jeg leser dette intervjuet i Daily Mail.

mrtn sa...

Simon: Miljøbevegelsen er menneskehatere? Unnskyld meg, er du stein?

Jeg setter pris på Strømmens forsøk på å nyansere, men grønne Adolf er ikke rett rundt hjørnet i det hele tatt. Miljøbevegelsen kommer, nå og alltid, til å stange imot antroposentriske meninger. En miljøpopulist som utrydder mennesker kommer aldri til å hende, det er en politisk umulighet. Helt ærlig, det er snakk om kanskje å slutte å fly og å gjøre noen radikale omveltninger i vår industrielle base og måten vi forbruker energi på. Det blir en stor forandring, men jeg har ennå til gode å se noen som ikke deltar i bevegelsen ut av et ønske om å skape en bedre verden både for våre etterkommere og oss selv og resten av biosfæren.

Anonym sa...

quote
"Vel, jeg håper da at vi alle sammen kan enes om at Ayn Rand er en useriøs tenker"

Klarer du å nevne en useriøs Ayn Rand tanke samt forklare oss hvorfor den er useriøs?

Anonym sa...

Det er mulig jeg roter meg litt for langt inn i det retoriske her, men jeg stusser litt på at du er for retten til abort selv om du mener det er mord. Er det ikke nettopp mord som er abortmotstandernes hovedargument da?

Kosialist sa...

Hvis abort (generelt) er mord, så er det også mord å mose en flue.

Anonym sa...

"Jeg setter pris på Strømmens forsøk på å nyansere, men grønne Adolf er ikke rett rundt hjørnet i det hele tatt".

Det tror ikke jeg heller. Ideen om en grønn Adolf ligger imidlertid ikke alltid like langt unna i alle deler av miljøbevegelsen. Slikt irriterer meg som anti-fascist, men det irriterer meg kanskje enda mer fordi jeg selv er medlem av et grønt parti.

Derfor synes jeg at det er bra at VamPus omtaler ekstremisme i miljøbevegelsen, og det selv om "tree hugger" er et tåpelig skjellsord.

Anonym sa...

det er 100% dødlig å leve---:-)

Anonym sa...

Vampus er for tiden i Nicaragua og har vel problemer med å komme seg på nett - derfor har hun ikke svart.

Ellers synes jeg at argumenter om Ayn Rand bommer fullstendig i forhold til denne debatten, da VamPus overhodet ikke bruker denne damen, eller hennes ideer, som et argument.

Å være for selvbestemt abort, selv om man ser på et foster som et (mulig) menneskeliv, tyder på et vel gjennomtenkt standpunkt snarere enn noe som bør kritiseres.

Sigurd sa...

Det er gærninger i en revolusjonære bevegelsen.
Det er gærninger i Høyre
Det er gærninger i Finland
Det er gærninger i NRK
Det er gærninger i USA
Det er gærninger i kirka
Det er definitivt gærninger i miljøbevegelsen.

La oss bare ikke klippe alle under samme ljå. Eller kam, eller no sånt.