Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

torsdag, november 01, 2007

Trussel mot rikets sikkerhet?

Statssekretæren til den svenske statsministeren har gått av etter at bilder av at hun klina med en journalist på et utested ble offentliggjort. Det er jo for så vidt riktig å stille spørsmålstegn ved dømmekraften til en statssekretær som kliner med en journalist i fylla, men ærlig talt. Den moralske fordømmelsen i pressen blir jo helt tullete når folk må gå av etter noe slikt og må legge seg flatere enn som toppolitikere eller næringslivsledere som er tatt i grovt misbruk av sin stilling:

- Jeg har handlet galt og det gjør at jeg ikke anser at jeg kan fungere med full tillit. Jeg beklager også at jeg ikke innledningsvis orienterte statsministeren og allmennheten om det hadde skjedd. Dette er feil jeg dypt beklager og angrer på, sa Ulrica Schenström.

Gud hjelpe meg. Skulle jo tro det var Watergate-skandalen. Sosialdemokratene tar parodien ett hakk lengre, og mener Schenström kan ha vært en trussel mot rikets sikkerhet fordi hun skal ha vært ansvarlig for regjeringens krisehåndtering ved en katastrofe i forrige uke. Mona Sahlin holder seg ikke for god til å ikke be om opprydning i regjeringen. Og hvor var kritikken mot journalisten?

Oppdatert: Og lurer du på hva "glad i hatten" betyr, så er det altså svensk for å være litt brisen, "salongberusad", bør ikke kjøre bil. Hvor tar de det fra...

23 kommentarer:

Elvis Bling Laden sa...

Jeg synes det høres ut som hun gjør jobben sin veldig godt. Jeg ville vært mere skeptisk til habiliteten til denne journalisten, hvis vedkommende skal dekke hva dama driver med...?

Jeg mistenker at det kunne blitt mye skandaler i norge hvis det var sånn at folk fra det politiske miljø ikke fikk lov til å kline med journalister..?

Anonym sa...

I Norge kliner de helst med terrorister..

Martine Votvik sa...

Meh, på det bildet jeg har sett av kysset sitter dama med armene i kors og er bare så vidt borti mannen som lener seg over fra siden.

Hun ser veldig "glad ut i hatten"? Hæ? Skulle trodd hun ville smilt litt og dansa litt kanskj om hun var "glad i hatten" det høres ut som en tilstand der man skjeldent sitter rolig med armene i kors for å si det sånn.

VamPus sa...

Elvis: "folk fra det politiske miljø ikke fikk lov til å kline med journalister" - care to share?
eva: journalistene, ja.
Martine: Det tenkte jeg også når jeg så bildet. Kline for meg er liksom litt mer.. hm.. engasjert?

Anonym sa...

Er ikke den egentlige grunnen til at hun måtte gå at hun var på jobb i kriseberedskap da?

Anonym sa...

Viktig presisering: Jeg mente selvsagt journalistene ;-).. kan vanskelig se for meg Erna og Krekar..

Anonym sa...

Hvorfor ikke heller gi dam et fotbad? Kanskje det kan kurere henne fr å kline med journalister!

Milton Marx sa...

Dette var svensk på sitt beste!

Jeg synes vi bør gjøre noe slikt i Norge også. Ring den spanske inkvisisjonen, slik at vi kan finne ut om klinehistorikken til hele stortinget og alle statssekretærene er OK.

Og gransk gjerne ledelsen i alle statlige og halvstatlige selskaper også - samt lederne i fagbevegelsen, NHO, Minerva og miljøorganisasjonene - og Felleskjøpet.

Egentlig burde vi gjøre det straffbart å ha sex med journalister. Sex er tross alt ingen menneskerett.

Milton Marx sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Milton Marx sa...

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article1150309.ab

Her er det et bilde som er litt mindre tekkelig. Les også hvordan statsministeren kryper, og gir angriperne rett i at damen har forbrudt seg mot folkets tillit.

Det kan være litt vanskelig å få øye på statsministerens ryggrad oppe i alt dette.

VamPus sa...

Milton: Jeg synes spesielt vi skal granske folka i Minerva. Det er en suspekt gjeng, I tell you.

Knut Johannessen sa...

Med fare for å bli aldri så lite moralsk, så tror jeg de fleste glemmer bakteppet: Tsunamien rammet Sverige ekstra hardt og når man i ettertid konstaterte at krisehåndteringen var ekstremt dårlig, så er det nok dette det reageres sterkest på.

En passe dritings statssekretær som skal håndtere et kriseteam, høres ikke ut som en ønskedrøm. Hadde hun vært edru, hadde nok kliningen passert.

Anonym sa...

Her snakker vi mer klining:
http://atvs.vg.no/player/index.php?id=12321

Esquil sa...

enig. uptight.

Martine Votvik sa...

Virker som om de prøver å dekke over noe som er mye værre...

Når unskyldningen ikke står i stil med ugjerningen blir jeg altid litt nyskjerrig.

Anonym sa...

Sorry, men her bommer dere totalt. Mens Vox populi er spot on. Dette handler først om fremst om å drikke for mye når man er på vakt. Om 3dje verdenskrig bryter ut eller 1000 svensker dør i en naturkatastrofe så ønsker man ikke at hovedansvarlig for krisehåndteringen er langt nede i sitt niende vinglass for kvelden. Det er det som er problemet, ikke fyllekulen i seg selv eller kliningen med en journalist.

Anonym sa...

Oppdatert:
bare så du vet det - svensker sier om å stappe mat i munnen - pule mat i munnen????????????

Hvilke planet kommer disse egentlig ifra , spør du meg..

Anonym sa...

Eva:
Erna og Krekar, ja.
Ingen dum ide. Skulle ikke være SÅ vanskelig å manipulere frem et passende bilde. Urk, Yaccccc!!
Ref Bandidos og ordføreren i Fredrikstad.

Man har ikke mere moro enn den man har med seg selv, eller noe slikt. ;-)

VamPus sa...

vox et flere: Den moralske fordømmelsen har gått på alkohol og klining. Som ansvarlig vakthavende for kontakt mellom regjeringen og støtteapparat rundt en katastrofe er det selvsagt kritikkverdig å veive rundt dritings. Nå tror jeg forsåvidt at både statsminister og apparatet rundt hadde klart å reagere om en tsunami eller lignende krise hadde rammet Sverige i de timene dama var indisponibel. Men er det nå blitt slik at man kun skal ha ufeilbarlige roboter i det politiske liv?

Elvis Bling Laden sa...

nei, nå er jeg usikker på om jeg holder til å være "det politiske miljø", men sjølv har jeg altså laga barn med en av dem. JOurnalister, altså.

Ellers så oppfatter jeg jo at vi i tidligere tider hadde en pub i Oslo som het Tostrup-kjelleren, hvis formål og eksistensgrunnlag var at journalister og politikere skulle kline. Tar jeg feil?

Elvis Bling Laden sa...

Og om de nå ikke klina sammen absolutt alle, så fantes det ikke én eneste én av dem som frekventerte Tostrup-kjellern som ikke har drikki seg full med både politikere og journalister.

Anonym sa...

Det er så enkelt som om en flyveleder eller en i forsvarskommandoen skulle komme dritings på jobb; det er uholdbart. Statssekretæren det er snakk om hadde ansvaret ( 24 t. i døgnet ) for å være den som inkaller og oppdaterer regjering ved akutte kriser, evt. tar beslutninger om ikke andre skulle være tilgjengelig. Hun valgte selv denne jobben, om man trygt kan kalle attraktiv og interessant, men trodde som mage i "bransjen" når de har blitt husvarme at de kan gjøre det som faller dem inn uten å ta ansvar. Bare tilfeldigheter ( uflaks ) gjorde at hun ble avslørt for grov tjenesteforsømmelse. De borgerlige kritiserte også sterkt sosialdemokratene i kjølvannet av Tsunami-katastrofen, her Reinfeldt:

Fredrik Reinfeldt anser att kommissionens rapport "är ett tidsdokument som sammanfattar åratal av missgrepp och misslyckat ledarskap. Varje anständig reaktion borde vara att han [Göran Persson] och många andra ansvariga lämnar och avgår".

Derfor er det samme Reinfeldt kalte hendelsen sin svarteste dag, fordi han da måtte spise sine egne ord om uansvarlig og uprofesjonelt lederskap. Typisk norske kommentatorer/bloggere å gneldre om moralisme, kjønn og alkohol,som om det er kjernen i saken.

Ikke å undres over at debattnivået er så lavpannet, når enkle saker forvanskes til det banalt absurde.

Anonym sa...

Tjaa, når politikerne trer puritanske prinsipper over hodet på folk flestm, slår det tilbake på dem selv.