Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

fredag, november 30, 2007

Klimaforskerne tok feil

Dere kan jo bare venne dere til denne overskriften med en gang. 2007 ble spådd til å bli det varmeste året noen sinne, men nå jubler alpinsentre i hele Europa. På grunn av kulden kan de nemlig åpne tidligere. Antall økninger i orkaner ser også ut til å utebli.

Her i Managua er det forøvrig rundt 31 grader. Som vanlig. Men Nica Libre'n er kald.

20 kommentarer:

Anonym sa...

Når det gjelder miljø/klima/forurensing/osv Vampus så er du imponerende lite konservativ! Tipper du f.eks. vil like denne nye artikkelen fra Johan Nordberg: http://www.expressen.se/kultur/1.942656/vi-fixar-det

Anonym sa...

Når det gjelder miljø/klima/forurensing/osv Vampus så er du imponerende lite konservativ! Tipper du f.eks. vil like denne nye artikkelen fra Johan Nordberg: http://www.expressen.se/kultur/1.942656/vi-fixar-det

Ghost of Goldwater sa...

Forklaringen er veldig enkel, VamPus! Det er selvsagt USAs reduksjon av klimagassutslipp med 1,5% i 2006 som nå gjør at temperaturen synker igjen! Hvem skulle trodd at klimahelten Bush reddet verden SÅ fort?

Anonym sa...

Kan virke som du ikke leste hele artikkelen i VG. Den avsluttes nemlig slik:
"2007 havner om lag som år 2000 - altså på en god sjetteplass. 11 av de 12 årene fra 1995 til 2006 har vært de varmeste på kloden siden holdbare registreringer tok til i 1860."

2007 er altså et av de varmeste årene i historien. Må være litt slitsomt å kjempe mot fakta hele tiden...

Henning sa...

Det overrasker ikke meg at klimaforskere, de politisk korrekte av dem, har litt deil fra tid til annen.

Unknown sa...

Ahh! Herlig. Gi blaffen i vitenskapen, den påstår jo at vi nedstammer fra aper. Kom det plutselig et kaldt år, sa du? Vel, det beviser at vitenskapen tar feil.

Global oppvarming skjer ikke. Bevis? Jeg frøs ikke på bena i kveld. Case closed.

Anonym sa...

istid vampus, istid. kommer du til å dra til ett varmere sted når vi har vinter året rundt eller kommer du til å hutre "jippi... klimaforskerne tok feil, det ble ikke global oppvarming, ihvertfall ikke her" ?

s sa...

Jaja, klimatoppmøte avholdes på Bali av alle steder. De kunne ikke funnet et litt mindre isolert sted å fly inn tusenvis av byråkrater og aktivister fra da?
Det viktigste er åpenbart ikke å redusere CO2-utslippene, men å forandre måten vi tenker på.
Gud gi meg styrke...

JK sa...

Jadda; 2007 ble ikke det varmeste året siden 1860, det ble bare det sjette varmeste. Og av de siste 12 årene har bare 11 vært blant de aller varmeste siden målingene startet. Så disse klimaforskerne driver nok bare med tull. Dessuten ligger det snø i fjellet. Global oppvarming er herved avlyst!

Anonym sa...

Man kikker innom denne bloggen og tenker flirende; -wow, dette er faktisk ment seriøst! vampus sin klimakrig(fantastisk kampsak!) gjør at hele bloggen er i ferd med å bli en vits. Synd.

Anonym sa...

I love it when you talk dirty, baby .......

Anonym sa...

Vilever med et forbruk av en energiform som snart er tømt, og det er problemet som vi får merke.

Så greit da at all forskning på fornybare energikilder IKKE utføres i Norge - landet som alle skal like.

Anonym sa...

"Så disse klimaforskerne driver nok bare med tull"

Ja, det har du rett i.

- Vi har bare målinger for noen få steder i verden så langt som tilbake til 1860. Fra Antarktis f.eks. har vi bare målinger fra ca. midten av 1950 tallet og utover. Dermed har vi ikke målinger derfra for den forrige varmeperioden fra ca. 1920 -35. Det er derfor ikke mulig å si med tilstrekkelig grad av sikkerhet at 11 av de varmeste årene globalt har forekommet i de siste 12 årene.

- Selv om de siste 12 årene skulle inneholde de 11 varmeste årene siden 1860 er ikke det noe bevis på en varmende trend. Slike lokale trender og maksima er ikke uvanlige innen temperaturserier. Både raskere og større temperaturendringer finnes i måledata både fra 1700 tallet (England) og 1900 tallet (Grønland).

- Selv om trenden skulle være signifikant (noe den ikke er) er heller ikke det noe bevis på at den er menneskeskapt jfr. forrige punkt.

- De mest pålitelige temperaturdata vi har er fra satelittdata. De viser at det ikke har vært noen oppvarming siden 1998 (flat trend), med oppdaterte data t.o.m oktober er trenden nå svakt (men ikke signifikant) negativ, det har altså blitt litt kaldere siden 1998, ikke varmere.

- Det har heller ikke vært noen oppvarming av verdenshavene siden 2000 (Lyman et al, 2006, med korrigendum)

"Global oppvarming er herved avlyst!"

I hvertfall har den tatt pause, til tross for at CO2 utslipp har aksellerert. Vi får se hva som skjer. Foreløpig har VamPus mer rett enn JK.

Anonym sa...

"Vilever med et forbruk av en energiform som snart er tømt, og det er problemet som vi får merke."

Nei, anonym, vi er ikke i nærheten av det engang.

VamPus sa...

Hey - jeg sa "vend dere til overskriften", ikke sant? For det kommer nok flere. Men anonym, det er jo koselig at du ikke har tenkt på denne bloggen som en vits hittils da. Jeg for min del synes stort sett at anonyme kommentarer er en vits.

Anonym sa...

"Jaja, klimatoppmøte avholdes på Bali av alle steder. De kunne ikke funnet et litt mindre isolert sted å fly inn tusenvis av byråkrater og aktivister fra da?"

Jeg synes det er merkelig at man i 2007 ikke kan avholde et slikt møte vha videokonferanse, f.eks. Da hadde man jo virkelig gått foran med et godt eksempel. Jeg sier ikke at ikke menneskeskapte klimaendringer kan finne sted, og jeg sier ikke at det ikke er et viktig tema å diskutere - men jeg misliker sterkt den dobbeltmoralen man fremviser ved å spy ut en masse CO2 for å fortelle oss at vi må redusere CO2-utslippene.

s sa...

Siste nytt fra Bali:

De har gått tom for parkeringsplasser til alle de private jetflyene.

Jeg kødder ikke.

Anonym sa...

Når de ikke har plass til mer enn 15 fly, så er det vel ingen grunn til å bli overrasket over at en FN-konferanse kanskje kan bli i meste laget for en lite flyplass?

Mange har tydeligvis problemer med ideen om at man kan øke fortjenesten ved å bruke mer penger. Det kommer bare an på hvordan man bruker pengene. Det er akkurat på samme måte med toppmøtet på Bali eller hvor som helst ellers. Det er ikke økningen i utslippene ifm. konferansen som betyr noe, men hva den eventuelt kan medføre på lang sikt.
I praksis blir det nok ikke mye å skryte av. Som art er vi mye bedre til å løse problemer enn til å unngå å lage problemer for oss selv.

s sa...

Beklager at min lille høyrevridde hjerne ikke klarer å se forbi den hykleriske komikken i å fly inn 10.000 mennesker til et av verdens mest isolerte steder for å diskutere reduksjon av CO2-utslipp.

Akk, den som bare hadde hatt evnen til å se tingene i et løsrevet sosialdarwinistisk fugleperspektiv, for dermed å kunne berike verden med svulstige men samtidig resignerte erklæringer om arten mennesket, homo sapiens sapiens, og alle dens feil og mangler.

Mea culpa.

Anonym sa...

Det er jo hyggelig å snakke om været. Her er det -4 grader og stjerneklart akkurat nå. Det er meldt mildere i dagene framover. Men hva i alle dager har dette med klima å gjøre?