Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

torsdag, november 08, 2007

Streiken avlyst!

Diplomatenes fagforening har vunnet frem med sitt krav om at de, i motsetning til direktører, teknikere, ingeniører, journalister og alle andre som utfører viktig arbeid for norske bedrifter utenlands, skal slippe å skatte av tjenestebolig.

Så den varslede streiken imorgen er avlyst.

Puh, sier nå jeg. Tenk hvordan det skulle gått med oss alle om UD-ansatte gikk ut i streik. The horror...

8 kommentarer:

Anonym sa...

Hipp hurra - da blir det fred i verden likevel. Kanskje Al Gore og Norske diplomater sammen klarer å øke grønlansdsisen pga dette.

Anonym sa...

Diplomatene slipper ikke å betale skatt, men de har blitt lovet full kompensasjon for den store økonomiske forskjellen beskatningen vil innebære for dem - omtrent som det er i næringslivet. Er det nødvendig? Tja, kanskje ikke alltid, men fordelen av fri bolig i for eksempel Hong Kong, Singapore eller Luanda, kan fort være vesentlig større enn diplomatenes inntekt. Da hadde det blitt vrient å få folk til disse jobbene.

Anonym sa...

Det er jo en selvfølge at det er en størrre belastning for folk i UD enn i det private næringsliv å jobbe i utlandet. De kan jo neppe ha ønsket det ved å ta ansettelse i et norsk departement, uansett dette departementets navn...

Anonym sa...

Belastningen ligger i at skattleggingen er ny - premissene endres. Det er ikke noe urimelig i at offentlig og privat sektor behandles likt, men det kan ikke bare gjelde skatten.

Anonym sa...

Jeg bor i utlandet og har mye kontakt med norske diplomater i mange europeiske land gjennom jobben min. Jeg har ofte bannet lavt (og noen ganger høyt) i frustrasjon over norsk "diplomati," men i denne saken stiller jeg meg ved diplomatenes side. Som Ringo sier i sin kommentar, det er store forskjeller på den økonomiske fordelen av fri bolig alt etter hvor man er stasjonert, og regelen slik den var foreslått ville gi kutt i reallønnen etter bingoprinsippet. Det er åpenbart at ingen arbeidstakergrupper vil godta noe slikt. De hodeløse i denne situasjonen er kanskje heller de som foreslo ordningen uten kompensasjon....Kristin bør tenke over hva hun foreslår, og Jonas bør følge bedre med hva statsrådet han sitter i, vedtar...

Anonym sa...

Jeg ser at Vampus' kommentar forum benyttes til forsvar og forklaring av statsbyråkraters offentlige privilegier. Et kaldt gufs fra tidligere århundrer.
Norske diplomaters oppgave er å betjene meg (og andre) når jeg er i utlandet.
Vanskelig å få folk til jobbene?!
Søknadskøen til UD skolen med full lønn under utdanning er enorm, karakterkravene høye. En noe mindre søkning (søkerne tenker ikke så langt som til beskatning av bolig engang!) skader ingen. Dessuten, hvorfor sløse med de beste hodene til adm og støtte av nordmenn i utlandet da de heller kan gründe bedrifter og skape norske arbeidsplasser?
Gi heller toppstillingene (ambassadørene) honorært til folk som har bevist dem selv på andre arenaer så slipper vi denne sytingen.

Anonym sa...

Når det gjelder sammenligningen med næringslivet, så er det jo slik at fagforeningene i staten ofte har prioritert å kjempe frem goder og trygghet/stabilitet fremfor lønningsposen, og det også i perioder der det har vært oppturer og de ellers kunne ha presset staten som arbeidsgiver hardere på den rene lønnen. Da blir det ahistorisk å plutselig skulle sette en strek over alt annet enn ren lønn, som mange på høyresiden fra tid til annen argumenterer for.

Anonym sa...

Er det ikke egentlig noe tøys at offentlig ansatte skal "betale skatt", all den tid det nettopp er *Arbeidsgiveren* - den de får lønna fra, nemlig Staten - skatten går til?

Ditto for trygdede.

Blir nesten litt parodisk dette med at Staten så direkte "gir" med den ene handa og tar med den andre ...Hilsen beskattet drage lun.