Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

fredag, november 06, 2009

Skatteetaten frykter bedre kvalifiserte søkere

Noen ganger overgår virkeligheten fantasien i forhold til hvor absurd verden faktisk er. Skatteetaten har visstnok i en rekke tilfeller de siste årene har "internt bekjentgjort" stillinger, og ikke lyst ut eksternt - slik loven krever. Da Fornyings- og administrasjonsdepartementet (FAD) ba om en redegjørelse for dette, forklarte Skatteetaten seg slik:
En offentlig utlysning "vil kunne tvinge frem en ekstern tilsetting (...) da en ekstern kan være best kvalifisert og dermed har arbeidsgiver plikt til å ansette denne."

Ord blir fattige...

10 kommentarer:

Fred Rune Rahm sa...

Utrolig. Skjønt jeg kjenner en kommune som ikke ville ansette sosionomer, for det ble så mye "bråk med fagfolk"

SiwH sa...

Jeez, er det mulig? Skjønner

Nyland sa...

Er ikke overrasket. Det skjer mye rart innen offentlig forvaltning

Øystein sa...

Men man skal da ikke ansette all verdens kvalifiserte mennesker heller? Vi vil vel ikke ha en meritokrati, vil vi vel??

Anonym sa...

Jeg tror noe av poenget her er nedskjæringer.

Skatteetaten driver med stadige nedskjæringer og ønsker nok å flytte på brikkene de har, i stedet for å skaffe enda flere brikker å måtte flytte på hver gang det blir omorganiseringer og effektiviseringer.

Helt klart dårlig formulert - men regner med at det er dette som er sakens kjerne.

Eirik sa...

Fantastisk bra blogg du har. Informativ og mye morsom lesning her. Men du trenger jo litt fri også, så da passe det med en tur til Lofoten :-) http://lofoten-bloggen.blogspot.com/ Vinn en gratis rorbuferie. Lykke til med bloggen din...digger den

anonym2 sa...

Annonym: ja, du har nok rett. Ikke akkurat lett å få saken forklart, når det eneste Vampus presenterer er en setning som er lappet sammen.

Trodde bloggposter var for å øke forståelsen av saker, ikke overforenkle saker for å hånle over hvor idiotisk andre er. Det kan jo slå tilbake på posteren, og få henne til å virke litt enkel..

VamPus sa...

anonym2: Jeg pleier å ha så intelligente lesere at jeg stort sett kun trenger å gjøre folk oppmerksomme på en sak for at de selv klarer å reflektere seg frem til egne konklusjoner. Gjør et unntak for deg...

anonym2 sa...

Da syns jeg det er pussig at du sutrer over at Dagbladet osv overforenkler saker.

De merker ikke sakene sine med "idioti", en gang.

Anonym sa...

Tankene mine går tilbake noen år, da en saksbehandler i Frankrike fikk diagnosen om hjernesvinn og var satt skikkelig tilbake - det hadde hun hatt i over 30 år - men kollegaene hennes hadde ikke merket noenting.....