Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

søndag, november 08, 2009

Ukontrellerte privatskoler

TV 2 Nyhetene kunne søndag avsløre hvor liten kontroll norske myndigheter har med koranskole-prosjektet i Pakistan. Merkelig at det skal ta så lang tid å avsløre det åpenbare. Allerede i april i år ble det meldt at 7 av de 118 skolene Norge har gitt 150 millioner til så langt, var overtatt av Taliban. At norske myndigheter aldri har stilt krav til pensum ved skolene var uproblematisk, til tross for at Pakistan-eksperter allerede i 2007 mente vi sto i fare for å støtte fundamentalister.

Oppfølging av både skolene og pengene var jo ifølge UD bare fryd og gammen, selv etter at Taliban overtok skolene i Swat-dalen.

- En uavhengig gjennomgang av hele prosjektet har vært vellykket. Barn har fått ikkereligiøs undervisning og jenter har fått tilgang på utdanning i et område hvor de ikke har andre alternativer, sa statssekretær Håkon Arald Guldbrandsen (SV) til Stavanger Aftenblad.

Friskoler i Norge vil de ikke ha, men støtte privatdrevne koranskoler i Pakistan kan de.

Men det jeg finner mest overraskende er at dette overrasker noen.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Hvorfor er Pakistan et av verdens farligste land?
Joda - man bør ikke være historieløse når man snakker om uføret Pakistan er oppe i nå. Pakistan er et tradisjonelt føydalsamfunn(lensherremakt) som opp i det hele har blandet religion(islam) kaste(klassedelt)og militarisme(politistat) i en årrekke.
1)Pakistan bak Taliban, en lokalterrororganisasjon:

Det geniale med Pakistan var at ISI (den pakistanske etterretningstjenesten) har ved hjelp av USA på 80 tallet gitt våpenstøtte til det den gang selvhevdende Afghanske motstandsbevegelsen; Taliban. Pakistans ISI og USAs CIA drev geriljakrig mot de Sovjetiske styrker på 80 tallet som følge av Sovjets Afghanistan okkupasjon i 1979. ISI (de pakistanske hemmelige tjenester) sto for våpenutdelingen til Talibanstyrkene. Den pakistanske politistaten den gang som nå - besto av en blanding av militarisme, føydalisme og islamisme, støttet Taliban. Pakistan ga åpenlyse støtteerklæringer til Talibanstyret i Kabul og selvsagt en godkjennelse til innføringen av sharialovgivningen i Kabul. Pakistan ved ISI - sto BAK Talibanregimet som tidligere hadde vært ideologiske studenter i Pakistan. Disse studentene (Talib`^ene) ved pakistanske koranskoler fikk våpenopplæring i treningsleire i Pakistan. Taliban var den gang en lokal organisasjon som hadde begrenset slagfelt i Pakistan og Afghanistan.!!!

2)Pakistan bak al Qaida, en internasjonal terrororganisasjon:


Ikke nok med at Talibans opprinnelse er fra Pakistan - så sto Pakistan også bak den internasjonale delen av terrorskoleringen, nemlig de sto bak al Qaida!!!. Der også medlemmene av terrornettverket - fikk åndelig og militærundervisning, på disse såkalte madrassaene( skolene). Pakistans militære ved ISI (den pakistanske etterretningstjenesten) i spissen, hadde med andre ord også vært behjelpelig ved å gi undervisning i islam og våpenopplæring. Dermed har Pakistan vært en sentral del i oppbyggingen av terrororganisasjonen al Qaida.

Hilsen Lisa

RHJ sa...

Omtrent som om man skulle ha sponset skoler i regi av Hitlerjugend i Tyskland på slutten av førtitallet?!

! sa...

skal staten plutselig kontrollere skolene også nå da? commie!

RHJ sa...

PS: Men er det snakk om en skrivefeil i overskriften, eller er det et poeng jeg er for dum til å skjønne?

Geirronimo sa...

Det er festlig at SV som vil avskaffe religion og ikke støtter privatskoler her til lands, støtter islam og støtter privatskoler i Pakistan.

Hele SV MÅ se at en slik kontradiksjon mellom etikk og moral er for tydelig ovenfor velgermassen, og vil skape forvirring - det kommer nok "nye signal" snart for å fjerne forvirringen!!!

Godt at vi har "skolerte politiske rådgivere" i dette landet...

Peter Walseth sa...

Er rimelig facinerende at Norge er ENESTE land som støtter disse terror-reirene.

For meg som er en innbitt tilhenger av bistand er slike historier katastrofale, fordi det er et av mange eksempler på at regjeringen støtter prosjekter basert på ideologi. Enten det er Støres dialog som skal styrkes eller det er Hugo Chavez som skal få støtte.

I dag var jeg på foredrag med Energi Norge (tidligere EBL) som driver bistand og buisness i Afrika, hvor de bygger miljøvennlige kraftverk. Mer av det - mindre terror-støtte!