Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

mandag, september 05, 2005

Blame Bush first

Ordføreren i New Orleans, Ray Nagin, uttaler seg friskt om hvor udugelig George W. Bush har håndtert katastrofen i området og media følger på. Rudy Guiliani, den republikanske ordføreren i New York, ble som folkehelt å regne etter sin håndtering av terroraksjonene 11. september i 2001. Han viste lederskap, beroliget bekymrede borgere, deltok i arbeidet sammen med redningsmannskapet og gikk kontinuerlig ut med informasjon til pressen - med andre ord, gjorde alt en god leder kunne gjort i en lignende situasjon. Guiliani var ikke bare en god leder fordi han håndterte krisen godt når den oppsto. Guiliani var en god leder fordi under hans administrasjon var det laget en kriseberedskap for New York, der myndighetene samarbeidet med politi, brannvesen og akuttmottak for å lage planer for håndtering av ulike situasjon. Ingen kunne forutse at to fly skulle kræsje inn i World Trade Centre. Men at NY kunne bli utsatt for andre terroraksjoner eller naturkatastrofer var sannsynlig. Det var denne planleggingen som gjorde Guiliani til en dyktig leder. Katastrofen i New Orleans kunne vært håndtert bedre. Men kanskje Ray Nagin ta litt selvkritikk før han peker på andre?

For hva har politikerne i New Orleans gjort? Fint lite. De har svekket New Orleans naturlige beskyttelse mot flom gjennom utbygging og endring av landskapet rundt byen, de har ikke samkjørt de tre sentrale støttespillerne for hjelpearbeidet eller sørget for alternative kommunikasjonslinjer ved teknisk feil. Når Ray Nagin peker mot Washington og klager over Bush, så burde det være rimelig å anta at noen medier faktisk også spurte seg; Hva pokker har Nagin gjort siden han ble valgt til ordfører i 2002? Guiliani reiste en beredskap. Han sto frem og tok ansvar. Han var en leder. Ray Nagin, som svitsjet fra Republikanerne til Demokratene da han skjønte at det var opportunt for å vinne valget, viser med all tydelighet at han er alt det Guiliani ikke var; inkompetent og feig. Nagin prøver å redde eget skinn med å peke på Bush. Hadde det ikke vært for at media i stor grad tilhører "blame Bush first" fraksjonen så ville Nagin vært dissikert som leder for lenge siden. I følge denne artikkelen var Bush tidlig ute med å oppfordre lokale myndigheter om å evakuere New Orleans, alle innbyggerne fikk tilbudet - også de fattige svarte. Bush har bevilget 80 milliarder dollar i katastrofehjelp og organisert hjelpen tre ganger mer effektivt enn tidligere katastrofehjelp i USA. I tillegg er det de "hvite" områdene som er verst rammet av flommen, og hjelpemannskaper hindres av kriminelle idioter. Skriver norsk media om dette? Nei. Hvorfor ta seg bryderiet? Blame Bush first, sannhet og virkelighet er oppskrytt...

6 kommentarer:

liberal sa...

Har du fått med deg all kritikken mot Bush egentlig?? Etter å ha fulgt med åpå CNN en del timer forstår man at dete hele stikker kanskje litt dypere.

Jarle Petterson sa...

Helt enig med "liberal" her, men også med Dem, VamPus. Nagins flakkende blikk, mens han harmdirrende har pekt i hytt og pinevær, har vært påtakelig. Vel har Bush vist seg temmelig handlingslammet, men det spørs om han ikke denne gangen må se seg slått av en virkelig paralysert (om ikke i munnbruken) politiker.

David Young sa...

Vampus,

is there any chance that you could summarise your key points in English for me?

DY

VamPus sa...

Å få med seg "all kritikken mot Bush" ville antakeligvis krevd å lese alle aviser 24/7 - da det nesten ikke finnes annet. Men noe har man da fått med seg - selv uten TV. Henviser til USA prosjektet i Samtiden, da de ser ut til å dekke dette grundigere og bedre enn VamPus har tid og mulighet til, som f.eks:

"I norske medier er det ingen henvisning til meldingen fra Associated Press om at Louisianas guvernør Kathleen Blanco først beordret evakuering søndag 28. august etter at Bush personlig hadde ringt henne og sterkt oppfordret henne til å gjøre det. Guvernøren erklærte riktignok delstaten som katastrofeområde allerede fredag 26. august, men beordret altså ikke evakuering. Denne myndigheten tilligger guvernøren, slik at Bush ikke kunne gjøre det direkte. "

For mer:
http://www.samtiden.no/mediaprosjekt/050905.html

Anonym sa...

Enjoyed a lot! Mountaineer opry house Earphone solutions discounts C2 a0web site traffic promotion Venlafaxine and pregnancy Century isuzu laser tooth whitening denver Remanufactured hp ink cartridges http://www.wireless-phone-family-plans.info/Fax-payday.html mac os 9 fax http://www.humidifier-6.info/Allergies-golden-retrievers.html ultracet on sale lowest prices Hp faxes Keyword protonix tab boards Cheating wifes in hamilton alabama takeing big cock taking clomid

Anonym sa...

This is very interesting site... Women hairy armpit pictures venlafaxine flair ohio apartments and condominiums