Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

fredag, september 02, 2005

Rapex

Et nytt middel mot voldtekt vil etter planen se dagens lys...eller riktigere sagt, bli mulig å plassere et sted sola aldri skinner, fra neste år. Rapex - også kalt penisfellen - er formet som et omvendt kondom og har sylskarpe gripehaker som visstnok skal gi overgriperen noe helt annet å tenke på enn å fullbyrde voldtekten.

VamPus håper inderlig at denne innretningen skaper mye smerte og redsel for overgriperen. Dog stiller hun seg spørsmålet om det ikke hadde vært en idè å arbeide for å hindre overgrep generelt? Respekt for kvinner og kvinners rettigheter er en ting, men i Sør-Afrika, hvor denne innretningen er utviklet, så er det en del andre problemstillinger som myndighetene burde tatt tak i. ANC-regjeringen har gjort fint lite for å redusere myten om at AIDS er en sykdom som ble påført den svarte befolkningen av Apartheid-regimet, hvilket også gjør at det er vanskelig å få seriøs informasjon om HIV og spredningen av den. Andre myter er atman kan bli kurert ved å ha sex med en jomfru, hvilket har ført til voldtekter av barn ned til to år.

For drøyt fire år siden sto VamPus ved grenseovergangen mellom Sør-Afrika og Swaziland hvor hun kunne lese på oppslagstavlen at en lege kunne kurere HIV på tre uker. Imponerende.
Myndighetene har nå begynt å bygge om offentlige toaletter, slik at det er fysisk umulig å få plass til to personer i et avlukke - langt mindre en voldtekt (mange overgrep fant sted på nettopp disse). I tillegg kommer denne penis-fellen, som det er kvinner som må gå med - og da også betale for, sørge for å skifte etc etc. Kanskje en litt annen holdning fra regimet i forhold til informasjonsarbeidet rundt AIDS/HIV også ville ha hjulpet?

Kunne man ikke også innført tvangspåføring av dette "kondomet" på voldektsforbrytere når/hvis de blir tatt? Det burde vel også virke noe avskrekkende..

3 kommentarer:

Knut Stian Olsen sa...

Enig med deg. Det er nesten helt utrolig at ikke ANC gjør mer med denne problemstillingen en det de gjør. Ikke minst med tanke på alt det arbeidet den tidligere lederen Nelson Mandela legger ned i dette.

Anonym sa...

VamPus, nå går du for langt. Skal du forby litt enkel S&M nå? Jeg trodde du var liberal...

VamPus sa...

Enkel S&M? Vel, kanskje disse voldtektsmennene setter pris på den litt enkle S&M de blir utsatt for med denne "kondomen" :-))