Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

torsdag, september 15, 2005

Norge ut av Irak

Opprørerne gjør verre skade i det skjøre demokratiet i Irak enn noen gang. Derfor er det jo naturlig at vår nye statsminister, som skal fremme Norge som en fredsnasjon, trekker ut de norske styrkene. De norske offiserene trener opp de irakiske styrkene slik at de ikke trenger å være avhengige av USA for å beskytte et demokratisk Irak mot terrorangrep i fremtiden. Pikenes Jens og hans frustrerte fruer har sikkert en logikk i dette - muligens støtter de SV-Langelands uttalelse om at irakiske offiserer som gjør jobben sin er quislinger fordi de samarbeider med de amerikanske støttestyrkene i Irak?

Gitt at USAs invasjon av Irak var feil (ikke i VamPus Verden), men burde vi ikke alle være forpliktet til å bidra til fred og stabilitet på tross av dette? Det er et mindretall som skaper bråket, og hvorav svært mange kommer fra nærliggende land - ikke en gang er irakere.

Det VamPus synes er underlig er at alle synes enige om av vi har en forpliktelse til å ta i mot flyktninger og asylsøkere (og for å fjerne enhver tvil - det er VamPus enig i), men vi har ingen forpliktelse til å gjøre det vi kan for å fjerne grunnen til at folk flykter fra eget land. JADA. Det finnes andre virkemidler enn krig, og krig er ikke et ønsket svar - men VamPus er ikke for fred og stabilitet til enhver pris. Det er fred og stabilitet i Nord-Korea. Det er stabilt jævlig..

Godt å se at Stoltenberg er aktiv fra første stund. Det kan by på mye blogging i årene som kommer..

9 kommentarer:

vektern sa...

Fortjener ikke dine lesere at du også legger ut en link til Norges beste internett-bokhandel? Pretty please, with sugar on top:-)

VamPus sa...

Tar betaling i øl..

Anonym sa...

Burde det ikke ringe noen klokker her et sted? Hva slags demokrati er det som skal sikres ved hjelp av militære offiserer? I land vi liker å betrakte som siviliserte er anti-terror noe politiet driver med. Det amerikanske militære nærværet i Irak er nok med på å redusere omfanget av volden, men det er samtidig med på å skape denne volden i første omgang. Hvis man skal bygge opp et nytt militærdiktatur for å holde landet samlet, hva var da poenget med å kaste Saddam? Å ja, WMDs ....

VamPus sa...

Poenget med å kaste Saddam går tilbake til hva jeg sa om at dersom vi har en forpliktelse til å ta imot flyktninger og asylsøkere (som jeg mener at vi har) bør vi også ha et samsvar med ansvar for å kunne gjøre noe med hva som gjør at mennesker flykter fra eget land.

Personlig driter jeg i om det fantes WMDs eller om USA invaderte pga. olje, og det tror jeg også at de familiene som har opplevd den urett det er å få sin sønn eller datter torturert og drept av et uholbart regime gjør. De 8,5 milloner irakere som gikk og stemte i februar i år fortjener vår respekt - ved at vi står løpet ut, side ved side med dem som nå opplever at andre lands terrorister skader deres skjøre demokrati.

Hva slags demokrati som skal sikres ved hjelp av det militære? Øhm...alle land som har et militærvesen, også Norge, har vel det for å sikre sitt demokrati, eller...??? Eller er de invaderingsstyrker? I så fall synes VamPus at det norske forsvaret gjøre en bedriten jobb, og anmoder herved om at de invaderer en stillehavsøy slik at vi kan pryde oss med noe mer enn Dronning Mauds land og Svalbard..

Anonym sa...

I Norge brukes ikke militæret mot alvorlig kriminalitet. Les terror. Jeg er med på at de Irakerne som brukte stemmeseddelen fortjener vår støtte, men jeg er sterkt i tvil om vi støtter dem på riktig måte i dag. Bygg opp politiet og andre sivile strukturer først - det er det folk vil merke noe av. Hva skal Irak med militære styrker nå? Hvem er det som truer Irak med invasjon?

Anonym sa...

"Svært mange er ikke engang irakere" ? Jeg klikket på den linken du hadde lagt inn, og der kunne jeg lese følgende: "While it is not known how many of those resisting the U.S. occupation in Iraq are not Iraqi, it is generally agreed that foreign fighters make up a small percentage of the insurgency. Major General Joseph Taluto, head of the 42nd Infantry Division, said that "99.9 per cent" of captured insurgents are Iraqi."

VamPus sa...

Hmm. Må sjekke kildene - jeg er helt overbevist om å ha lest at opp i 40% av selvmordsbomberne faktisk er av andre nasjonaliteter - med et stort innslag av bl.a. saudi-arabere. Blant annet har USA lagt sterkt press på Syria for bedre grensehold på grunn av at de kommer via dårlige overvåkede grenser i nabolandene.

Skal sjekke videre (minn meg gjerne på det) for vil ikke ha på meg at VamPus bloggen sprer usannheter. Her er to linker som ihvertfall typer på at at utenlandske terrorister er et betydelig problem (og presisere at det ikke er opprørere, men terroristaksjoner det her er snakk om):

http://www.economist.com/displaystory.cfm?story_id=4113501

http://cbsnews.cbs.com/stories/2005/06/30/iraq/main705548_page5.shtml

Bernt sa...

Jeg kan ikke med min beste evne se hvordan det skal være uetisk eller uheldig at Norge har mannskaper i Irak. Det ser mer ut som en ren prinsippsak for de rød(grønne). SV liker å insistere på at invasjonen var feil, og å trekke ut styrkene blir som å prøve å få siste ordet ved å fortelle Bush nok engang hva han allerede vet at europeere flest mener. Det er rett og slett barnslig når det er en viktig jobb å gjøre i Irak.

Anonym sa...

Hvis det er en viktig jobb å gjøre i Irak, hvorfor har vi da bare en liten håndfull offiserer der? Hvorfor har vi bare et symbolsk nærvær der, om det ikke er for å sende et signal til USA om at vi er "with them"? For irakerne spiller det neppe noen rolle om et titalls nordmenn forlater landet - det er jo over 100000 amerikanere der. Nei, dette er politisk sminke som brukes av h*rene Bondevik og Petersen for å forsøke å gjøre seg attraktive overfor texaneren og hans gjeng. Nei, trekk dem ut og styrk ISAF i Afghanistan i stedet.