Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

torsdag, september 22, 2005

Hvor ble det av nyhetene?

Othilie spør i dag om ikke Dagbladets journalister vet forskjellen på strippende lærer eller strippelærer. Joda, journalistene vet nok forskjellen, men de på desken synes kanskje det ikke er så viktig? Overskrifter må være korte og fengende, så til de grader at de ikke lenger reflekterer innholdet. Det som er mer interessant er at nettutgavene av avisene ser på antall klikk/visninger en sak får og prioriterer en god del av stoffet sitt etter dette. Med så misvisende overskrifter, med påfølgende statistiske feil, så er det kanskje ikke rart at avisene blir dårligere og dårligere?

VamPus forsøker så godt hun kan å motstå fristelsen til å lese saker som hun strengt tatt ikke er interessert, men som skaper "the comic relief" i hverdagen. Dessverre ser det ut til at sakene som kan sorteres under "comic relief" snart er brorparten av stoffet i avisene. Reality-serier, kjendisnytt, kongehus, sport, forbrukernytt, slanking, trend - hallooo, hvor ble det av nyhetene? Løsningen er at VamPus abonnerer på utenlandske tidsskrifter og leser utenlandske aviser på nett for å få noe innsikt i hva som skjer utenfor lekegrinden til Dagbla'. Kanskje dette er grunnen til at nordmenn leser flere magasiner og aviser enn andre - vi får rett og slett ikke den informasjonen vi trenger fra de såkalte "seriøse" dagsavisene. Et tankekors for de tidligere beboerne i Akersgata?

11 kommentarer:

svein h hellstrøm sa...

alle går etter "se & hør" stilen.. det virker som om fancy forsider befengte med skandaler er viktigere enn selve innholdet.. alt for og få solgt et eksemplar

Knut Stian Olsen sa...

Slutter meg fult og helt til det Svein H. skriver...

Jeg gjøre også som deg VamPus, og leser utenlandske nettaviser. NYT, WP, JP er noen av mine favoritter.

Herodotus sa...

Den intelligente journalistikk er for lengst en saga blott i kongeriket. En gang kunne man selge "Norske Intelligenz-seddeler" som inneholdt henholdsvis annonser og betraktninger av det dypere slaget. Det ville ikke ha solgt idag! Også jeg trøster meg med utenlandsk stoff såvel i papir som i digital utgave. Anbefaler European Voice, the Economist og Daily Telegraph for et tilstrekkelig verdensbilde! Enda en trøst: Bloggsider kan være et forum for høyere meningsutvekslinger.

EarlGrey sa...

Av og til er jo hele gjengen solid på bærtur, som feks da overskriften var "Rimi-Hagen innblandet i krasj-drama på motorveien!". Lesing av artikkelen avslørte at herr Hagen var kommet kjørende i etterkant i sin plettfrie sedan, og hadde SETT et par løse vrakdeler ligge i veikanten. Han senket vel farten et par km/t tenker jeg..

I sånne tilfeller er det ikke slurv, men bevisst villedning som ligger bak, og bevisst villedning trenger ikke et publikum. Hørte også at løssalgspressen ikke var bekymret over stupende salgstall, fordi de hadde fått flere LESERE(?) Noen som hvisket halmstrå?

Ellers enig i at bloggsider kan huse mye fornuftig debatt, dersom debattantene klarer å holde bataljen på et saklig nivå, og utvise et minimum av selvsensur..(Ikke noe problem på VamPus' sider selvsagt ;o) )

VamPus sa...

Spørsmålet er jo om de faktisk FÅR solgt flere aviser gjennom dette? VamPus har ikke kjøpt VG eller Dagbla' siden begge hadde på forsiden at Sissel Kyrkjebø var gravid. VamPus hadde nesten tilgitt dem og begynt å kjøpe avisene med ujevne mellomrom da de satte "Sissel skal skilles" på forsiden. AARGH!

Jeg tror faktisk at "Norske Intelligenz-seddler" kunne solgt brukbart..

Tor-Erling sa...

Haha! For noen snobber dere er! Elitismen er død. FrP fikk 21 % ved valget.

EarlGrey sa...

Det at FrP fikk 21% betyr vel også at noen andre tilsammen fikk rundt 79%??

Always look on the bright side of life..

Herodotus sa...

Bare åndseliten kan berge restene av intelligent liv i dette sørgelige land. Husk at "stormannsgalskap er den eneste form for fornuft" (W. Churchill). Ikke hør på dem, Vampy!

vektern sa...

Norge har nok den dummeste "åndselite" i Europa. Man må lese utenlandske ting: Svenska Dagbladet og Daily Telegraph anbefales!

Debt Consolidation Refinance sa...

Your Blog. It's nice. Here's a subject that may interest you; Southern California home loans Bad Credit? check out http:\\www.customortgage.net. Thanks again for the blog!

Anonym sa...

Where did you find it? Interesting read » » »