Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

tirsdag, september 27, 2005

Fordi det er fett!!

Ååh, jippi – som røyker så har VamPus ventet på dette lenge! Overvektige koster helsevesenet masse penger og en egen vektskatt for dem med noen kilo for mange på kroppen, vil kunne utjevne denne forskjellen. VamPus kjøper ikke kritikken om at dette antakeligvis går utover flest fattige fordi det koster ingenting å ta seg en joggetur og det er flest fattige som røyker også, uten at det ser ut til å gjøre noen forskjell.

I et sosialdemokratisk system måtte det jo komme – dette er nok bare begynnelsen. First they take the smokers, then they …veeent litt… har jeg med treningsbagen… ok, der.. yes – then they take YOU!!

10 kommentarer:

Puselur sa...

Jeg tåler inderlig vel den urett som ikke rammer meg selv :) Jeg rammes hverken av dette eller av røykeloven, men de avsinidige alkoholprisene har plaget meg i mange år. Så helt OK at feitingene må ut med noen ekstrakroner. he, he.

Og det at den billigste maten er usunn, det er jo ingen som sier at de fattige må STAPPE i seg uhorvelige mengder av den uansett? Blir jo billigere for dem og, det...

Puselur - tørst treningsnarkoman

PS: Jeg har akkurat oppdaget bloggen din, og den redder meg fra mange kjedelige timer på jobb.. Takk!

Ghost of Goldwater sa...

På tide med væpnet motstand... hvis det bare ikke hadde vært så mye bryderi og så fysisk anstrengende...

seilern sa...

Et annet interssant poeng som folk ikke tenker så mye på, er at KVINNER koster helsevesenet mer enn MENN gjør. De koster også næringslivet mye med langt flere sykedager, og de "skjulte" kostnadene som dette innebærer i tillegg til de direkte sykepengene. Derfor går jeg inn for en egen kvinneskatt!

vektern sa...

Seilern; nå stikker du hånden inn i et vepsebol:-)

Anyhoo: En rettferdig skatt ville vært en sosialistskatt. La sosialistene betale krisa! Det er de som påfører oss kostnader og kontraproduktive reformer. Dessuten har de jo for helvete jobber i det offentlige omtrent alle sammen. De koster oss med andre ord både masse penger, og enorme ergrelser. Goddamn! Nå er det like før vektern "goes postal."

Haridasi sa...

*sukk* Jeg er lei av alle de uintelligente folka der ute - og avisene som hoier det opp.

Anonym sa...

Jeg vil bare takke for denne fantastiske blogen! Leser den hver dag, faktisk sjekker jeg den flere ganger om dagen for å se om det har skjedde noen flere oppdateringer her.

Jeg har et spørsmål. Du kaller deg liberalist. Det er jeg og. Spørsmålet er hva du legger i liberalisme, dvs; hvilket rettighetsbegrep legger du til grunn, hva er statens oppgaver etc.

Takk igjen!

Herodotus sa...

Jeg synes det verste med alt det som skjer nå er stigmatiseringen av alle som ikke følger en "mal" for hvordan mennesker skal se ut. Først tar Folkehelsa (et vemmelig samnorsk navn) frem en undersøkelse som viser at "den typiske røker" er en mann fra Nord-Norge, mangler utdannelse og følgelig er lavtlønnet og stemmer FrP!! Så skal de som ikke ser ut som de bruker hele dagen i treningsstudio henges ut som tapere, som attpåtil skal straffes med skatt. Ønsker statssosialistene et "Kraft durch Freude"-menneske som nasjonalsosialistene strebet etter - muskuløs, arisk og med god reproduksjonsevne?? Selvsagt, under dekke av "behovet for en kjekk og frisk befolkning så staten slipper så store helseutgifter"... Kvalmt! I say: A4 mennesket finnes ikke og skal ikke finnes!

VamPus sa...

Takk til både puselur (glitrende navn) og anonym :-))

Jeg kaller meg liberalist, og godt til høyre for Høyre - mener staten primært bør sikre enkeltmenneskets rettigheter (liv, frihet og eiendomsrett) gjennom en god rettstat, samt fred og sikkerhet gjennom internasjonalt samarbeid og en form for militærvesen. Utover det bør staten holde seg mest mulig unna.

Det mer interessante spørsmålet er jo hvordan skaper vi et samfunn som er mangfoldig, inkluderende og dynamisk - i hvilken takt skal vi gjennomføre reformer for å begrense staten.

Det kan også være slik at i enkelte samfunn i en gitt situasjon så har man behov for en mer omfattende stat og hjelp over en viss periode (Kongo slår meg som et åpenbart eksempel) - mens utviklede og "modne demokratier" som Norge ikke burde ha et problem med å omstille seg.

På en annen side - vi trenger nok en krise.. Det er bare å vente fire år ;-))

Puselur sa...

Hm, ja spøk til side, for det første ville det vært veldig vanskelig å gjennomføre denne fett-skatten (alle over en viss BMI, fettprosent? Og hvordan måle? Tvangsveiing?), dessuten ville det vært ganske urettferdig mot alle som lider av sykdommer som gjør at de blir slik..

De jeg skulle ønske det gikk an å beskatte er slike late slasker som sitter på ræva hele dagen og spiser junk food og eser ut og snylter på trygdekassen.

Slike som jeg husker fra de fordums dager da Ricki Lake gikk på TV. Sånne grusomme fettberg i bittesmå topper som skriker "I know I look good, you're all just jealous 'cause you don't have this!" etc. *Grøss*

Anonym sa...

Looking for information and found it at this great site...
chyna sex video free download digital printing strasbourg Ambien+drug+side+effect Seo cources nepal North queens rural high school hair removal and hammonton new jersey babe ruth card greek bikini babes Penny porsche pics hot models Famous tranny north face and land shark sandals