Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

mandag, september 05, 2005

Hvem faen tror de at de er?

VamPus skjeller og smeller mye om våre udugelige politikere og at partiene er så like. Etter en samtale med Viseministeren, som jobber for Høyre, ble VamPus noe mildere stemt mot politikerne men desto mer oppgitt over media. Han fortalte at VG fulgte Erna Solberg en hel dag forrige uke, men forkastet en saklig artikkel om partiets politikk til fordel for en personsak. Solberg og VG-journalisten hadde nemlig så vidt snakket om fokuseringen på kropp og vekt i media. Gjett hva som havnet på forsiden av VG...

Har vi i det hele tatt noen form for kritisk journalistikk her i landet som stiller spørsmålstegn ved systemet Norge og virkemidlene som brukes? TV2 betaler en alenemor for å klage over at hun er fattig til Bondevik (se "Forsinket debatt" nedenfor), er dette virkelig det mest kritiske journalister klarer å gjøre? Fokuset på meta-saker er et demokratisk problem, da mediene fokuserer så lite på det politikerne faktisk vil snakke om og vi velgere vil lese. Deres fokus på personsaker er en fornærmelse mot alle som forsøker å følge med i valgkampen. VamPus har til gode å møte noen som bryr seg om vekta til Erna, en joggende Bjarne Håkon Hanssen, Carl Ivars arvelige betinget kondisjon eller kjolene til Karita Bekkemellom Orheim. Den eneste grunnen til at aviser som VG og Dagbla' overlever må være mangelen på alternativer. Kunne ikke ihvertfall en av dem forsøke å være seriøse?

VamPus tror politikk hadde vært mye mer spennende om Norge hadde medier som var kritiske både til seg selv og sine saker. VG skriver i dag at bloggere er mer opptatt av enkeltsaker enn av de politiske spillet og personfokuseringen. Vel. Hva om VG tok seg sammen og ansatte noen bloggere på desken? Det virker nemlig som om media har tatt over den holdningen politikere vanligvis har - nemlig at velgerne er idioter hele gjengen og at de derfor ikke skal skrive om vanskelige ting, for det vil gå over hodet på oss. Da bidrar ikke akkurat media til å heve debatten. Hvem faen tror de at de er?

6 kommentarer:

seilern sa...

Jeg tok nettopp velgertesten til VG på nettet, og fant den i praksis nærmest umulig å gjennomføre.

1. De har valgt ut en rekke emner, hvor man må velge 9. Kun to-tre stykker ser jeg på som relevante. Resten av de viktige emnene innen politikken er glemt.
2. For hvert emne har man tre-fire alternativer (typisk mindre-samme-mer). Andre muligheter forsvinner.

Istedet for å fokusere på prinsippene i politikk og samfunn, blir det en fokus på enkelte tilfeldige saker, eller på "gradsvurdering" som mer eller mindre arbeidsinnvandring heller enn å ta et realt standpunkt som JA eller NEI til fri arbeidsinnvandring.

For et par uker siden hadde jeg nesten bestemt meg for å stemme, men nå er jeg blitt en tviler igjen. Det er ingen vesentlig og prinsippiell forskjell mellom partiene: De er alle småkristne sosialdemokrater!

Knut Stian Olsen sa...

Gratulerer så mye med å få omtale i dagnes VG, om enn så liten omtale da, men de fikk ihvertfall med seg nettadressen til bloggen din og det misunner jeg deg veldig.... ;)

Men i all hovedsak så er jeg enig med deg. Det ville ha blitt en mye renere og mer opplysende og bedre valgkamp om media hadde fokusert på saker og ikke personer i årets valgkamp!!!

VamPus sa...

Takk, takk - det var vel ikke vanskelig å skjønne hvem som var VamPus nei, selv om de ikke linket blogg direkte til navn. Ingen av mine 70 kollegaer har fått det med seg, så da er VamPus trygg til å blogge om liv, lyst og politikk (etter sine begrensede evner..)..

E.Bjerke sa...

Dette er vel hovedargumentet for politisk reklame, bortsett fra ytringsfrihet: At politikere kan få ut budskap uten å være avhengig av medienes filter.

Så kan mediene etterprøve partienes påstander med sedvanlig (kremt) iver. Argumentene må nok kokes ned til 9 sekunders varighet, ned fra dagens 15. Og så må partiene finne ut fra hvem de skal skaffe pengene.

Gleder meg allerede.

Anonym sa...

Wonderful and informative web site. I used information from that site its great. patanol eye http://www.hairy-pussy-8.info/gettinganal.html Adipex+order+line The gangbang girl Online payment st.farm scranton laser eye surgery Call center edmonton job Keyword what is vicodin

Anonym sa...

What a great site Femdom superiority http://www.cisco-memory.info/inkjet-cartridges.html Blocker clean pc pop up blocker pop up Cholesterol lowering drug zocor Portable book shelves how do you know if prozac is working anti definition symantec virus Open source spyware remove Dildos masturbating amateur mature tits expert model making mixing zoloft with tylenol 3 parental internet control software and tips by patrick