Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

onsdag, september 21, 2005

Tristfitter og hengekuker

Vår alles trubadur og forfatter, Ulf Lundell, går igjen til angrep mot feminister. Han startet uforvarende den tredje feministiske bølgen på slutten av 90-tallet ved å skrive et sjåvinistisk brev til en kvinnelig journalist som hadde slaktet boken hans i en anmeldelse. Brevet ble trykket i feministantologien "Fittstim" (Sverige) som skapte mye debatt i hele norden. Nå er Lundell ute med ny bok, og får publisitet på nye angrep av feminister som "tristfitter". Si meg - betaler kvinnebevegelsen mannen eller gjør han dette helt uten vederlag?

VamPus har aldri har lest en bok av Ulf Lundell, men han er sikkert en strålende forfatter som ikke er avhengig av denne typen oppmerksomhet for å få solgt bøkene sine. Sikkert. Som sagt, VamPus kan faktisk ikke nevne en eneste bok han har skrevet - men han er sikkert en av nordens mest anerkjente og viktige forfattere. Derfor er VamPus takknemlig for at han tar på seg den tunge oppgaven det er å blåse liv i kjønnsdebatten nok en gang, samt sørge for at unge, dyktige, veltalende, smarte og pene feminister får media- oppmerksomhet - og ikke minst, kan selge noen nye antologier. Kommer det en "Tristfitte" antologi i nærmeste fremtid vil VamPus bli meget mistenksom. Kanskje Lundell får prosenter av salget?

Men siden han er så grei, så tenkte VamPus å gi han et lite tips sånn på veien. Eldre menn kan jo fort komme til å henge med hodet (pun intended) når de forsøker å "treffe" den kvinnelige delen av befolkningen. Foreslår at Ulf bruker et eventuelt overskudd fra sin nye bok på Viagra. Dersom han får seg et nummer i ny og ne så slipper vi kanskje denne typen utspill i fremtiden?

(Og før noen nevner det; den siste setningen er en omskrivning av Lundells eget utsagn i brevet til anmelderen, men det er noen ganger morsomt å debattere på dette nivået også...)

8 kommentarer:

Jarle Petterson sa...

Den i parentes bemerkede kommentaren Deres på tampen, kan jeg simpelthen ikke annet enn tiltre – hvis det altså er slik at VamPus’ Verden, slik De antyder, er en sentral aktør i den pågående debatten. Hold oppe det gode arbeidet, VamPus.

Hjorthen sa...

Undertegnede har faktisk en bok av Uffe i hylla. Sørgepilen heter den, og er ikke så mye å skryte av. Mange vil imidlertid sikkert hevde at "Stakkars Jack" er verdt å kaste bort tiden på. Selv er jeg ikke helt sikker...Uffe er overvurdert både som forfatter og spelukant, og kan i grunnen bare gå å legge seg.

Alene

Anonym sa...

Jeg likte Sølvpilen bedre. Ja, eller Månestråle, da. Men så sto det bedre forfattere enn Ulf Lundell bak dem også! På den annen side, mange indianere trivs best i öppna landskap de også.

Herodotus sa...

Hvis Uffe og hans likestillede tok seg en kald dusj og en lang joggetur ville han - og vi - slippe at seksuelle frustrasjoner alltid må komme ut i papirformat. I en mer elegant tidsalder uttrykte man seg på andre måter som i den kjente dialogen mellom Nancy, lady Astor og Winston Churchill: Lady Astor: "Winston, if I were your wife I'd put poison in your coffee."
Winston: "Nancy, if I were your husband I'd drink it."
Kort og greit!

lotten sa...

Hehe, veldig bra Vampus!! Jeg tok en titt på en Lundell-bok som stod i faderens bokhylle for noen år siden. Det var bedrøvelige greier.
Det hender dog jeg nynner litt på Öppna landskap..

Simon sa...

Hm, det hender at jeg drikker der mitt brennevin selv, til sild og hembakt brød, og det får holde.

VamPus sa...

JP: sentral aktør og sentral aktør..kremt.. vi gjør vårt beste :-)
Hjorten: Det ante meg. Men enig med Lotten - Öppna landskap er faktisk en bra låt. Som de sier - selv blind høne finner korn.
Herodotus: Winston er vår mann!

Anonym sa...

Les Kysset.

Det er en fin bok.