Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

torsdag, september 15, 2005

Fandens regjering

BB sendte meg denne i dag - et lite dikt jeg synes oppsummerer mitt syn på stortingsvalget:

"En dag da Satan fikk i sinn
at intet måtte skje
så satte han i verden inn
den første komité.
Den vokste, det gjør Fandens verk
jo alltid som bekjent,
og innen man fikk sett seg om,
den ble et - parlament."

WILHELM BERGSØE

6 kommentarer:

Anonym sa...

forklar!

VamPus sa...

"Alle" som har vært i en eller annen form for organisasjon vet at med en gang man setter ned en "komite" så trenerer man ting som kunne vært gjort dersom man gir ansvaret til en person.

"En dag da Satan fikk i sinn
at intet måtte skje
så satte han i verden inn
den første komité."

En komite eller noen som får en eller annen form for makt, vil jo gjerne beholde denne - selv om deres mandat eller målsetting er oppnådd - og vil finne på nye "problemer" eller områder som bare de kan løse. Et byråkrati - komite, organisasjon, departement, etc - har således intet intenciv til å oppløse seg selv (eller løse oppgaver tilfredsstillende) - for da mister de makt:

"Den vokste, det gjør Fandens verk
jo alltid som bekjent,
og innen man fikk sett seg om,
den ble et - parlament."

Når det er sagt, så er ikke VamPus mot parlamentarismen, men er skeptisk til politikere og byråkratiets evne til å løse viktige samfunnsspørsmål.

"Tenk om dagligvarehandelen hadde vært privat. Da ville jo bare de rike hatt råd til mat"...

vektern sa...

Fabelaktig dikt, og flott diktanalyse. Men det heter da vitterlig incentiv, ikke intenciv. (Intenciv er vel igjen en feilstaving av ordet intensiv, som betegner en intens/konsentrert/effektiv aktivitet, som f.eks. "intensiv trening" - muligens et fremmeduttrykk for deg men... :-)

VamPus sa...

"intensiv trening"...?? Følger ikke så godt med på den fronten, er det en sånn ny treningshype?

JAAAA - incentiv, incentiv, incentiv, incentiv..aargh.. et incentiv til å sparke deg bak, skal jeg si deg!!

Anonym sa...

Wonderful and informative web site.I used information from that site its great.
bikini japanese Adult porn videos samples Wedding bikini New york latino film festival Beck 550 porsche spider Chevrolet corvette mp3 player info New paris hilton video download Hardcore anal lesbians My wife and her vibrator The perfume cast 2005 free anti virus protection Sakar wireless speaker headphone jessica simpson bikini video Ineresting facts on asian elephant bontril weightloss Spacecraft models Jcpenney sewing machine model 1510 real bikini

Anonym sa...

Where did you find it? Interesting read here