Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

tirsdag, september 27, 2005

La de fattige betale krisa

Sosialdemokratene har gjennom hele valgkampen kvernet på at Høyre bare ga skattelette til de rikeste, blant annet gjennom å redusere toppskatten, eller rikingskatten som den også kalles. Den nye regjeringa vil antakeligvis ikke bare sørge for at toppskatten rammer flere, men også at prosentsatsen vil heves. Høyre syntes det var usolidarisk at folk som bare tjente litt over gjennomsnittelig industrilønn (rundt 330’) skulle betale en skatt som var beregnet på de aller rikeste, og hevet innslagspunktet til 381 000 kroner - med planer om ytterligere reduksjoner. Dette skal sosialdemokratene snu, og fordi problemet deres er at det er relativt få i Norge som har millioninntekter, så da må de øke skatten for alle. Så dere som har barn og stemte SV (måtte dere brenne i helvete), har nå sørget for at alle antakeligvis måtte betale et par tusen mer i skatt for at noen får igjen et par hundrelapper i redusert barnehagepris. Takk skal dere faen meg ha!

Og før noen gidder å kommentere det; jada, jeg skjønner at jeg også må betale for Ap-kampanjen om å åpne ungdomsklubber, fylle opp kommunale svømmebassenger, betale for hjemmehjælpa til Haakon Lie. Gjett tre ganger hva VamPus synes om det!

8 kommentarer:

Anonym sa...

Dust!

Anonym sa...

Par hundrelapper - for meg er det snakk om 2 laken i måneden!

VamPus sa...

Anonym1: Takk.. i like måte!?
Anonym2: 2 laken - som du betaler da via skatt i stedet for direkte til barnehagen + at man kan legge på et byråkratitillegg for alt som håndteres av staten - så sum i sum - du betaler mer.. I tillegg til at JEG må betale for andres drittunger (hei - hva med å planlegge unga?), andres fritidsinteresser, andres alderdom, andres veldedighet. Kall meg gjerne dust - men JEG kjøper ikke at en tjeneste er billigere fra staten når alle må betale for tjenester man ikke bruker, ikke vil ha, eller ikke er tilpasset egne behov. DET er dust det.. OG egoistisk!

Anonym sa...

Herregud! Skal vi ha et velferds samfunn må alle ta et tak. Forstår veldig godt frustrasjonen din :)

MVH

Mitt lille liv
http://mittlilleliv.abcblogg.no

VamPus sa...

Jeg kan utmerket godt ta i et tak ved å jobbe, betale sykeforsikring og spare til egen pensjon. I tillegg kan jeg sikkert betale litt i året for å hjelpe fattige og betale for noe statlig infrastruktur. Men når 70% av lønnen min går til staten så er jeg ikke komfortabel med hva dere påstår er et velferdssamfunn. Velferd for hvem?

Etteå ha jobbet siden jeg var 19 har jeg like store muligheter for å bli skyflet inn for å dø på en do i et kommunalt sykehjem som en som har levd på trygd hele livet. JEG har ikke råd til å spare mye til alderdom etc etter at staten har tatt mer enn halve lønnen min og gitt til "veldedige formål". Det er bare rike mennesker som har råd til det i en sosialistisk stat. Jeg liker heller ikke at andre er snille med mine penger mot min vilje.

Anonym sa...

Børge Brende var en gang på statsbesøk i et asiatisk land, husker ikke hvilket, og tok da opp temaet menneskerettigheter. Han fikk da følgende svar: "nå må ikke dere nordmenn komme her å snakke om menneskerettigheter, dere som kommer fra et land med en marginalskatt på 70%"

Jeg synes han hadde et poeng, og jeg har ikke råd til mer velferd nå, det eneste jeg ber om er å få lov til å klare meg selv og beholde litt mer at det jeg tjener, istedet skattes vi til fattigdom. Helvetes fellesskapsløsninger!

Anonym sa...

Where did you find it? Interesting read »

Anonym sa...

La de fattige betale, mens vi kjører:
BMW M Coupe
BMW M Roadster
BMW M3
BMW M5
BMW M6
BMW Mini Cooper
BMW X3
BMW X5
BMW Z1