Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

tirsdag, desember 06, 2005

Blogg suger

Jada. Vi er DRITTLEI saker om blogging. Men ikke fullt så drittlei som vi er av folk som er drittlei blogging og derfor leser blogger for å kommentere hvor drittlei de er av blogging. Jeeezus! Bloggere er også drittlei av at det skrives saker om blogging - (og først nå skjønte VamPus at hun har gått i fella sjæl..pokker!) - men det er da tross alt ikke vår skyld? Ja. Blogging er hypet. Ja. 90% av blogging er bæsj. Men hey - det er ingen som blir tvunget til å lese dette!

Er bloggsfæren et verdifullt supplement til mainstream media? Det kan man sikkert diskutere. Poenget er at selv om hypen er stor så er fortsatt norsk blogging i startfasen til tross for at mange har holdt på lenge. Weblog er en publiseringsform og en kommunikasjonskanal som vil utvikle seg over tid. VamPus har selvsagt et ønske om å velte regjeringen og innføre en ny verdensorden, men selv hun har et realistisk forhold til sine egne evner. En utveksling i kommentarfeltet under intervjuet med vinneren av Gullbloggen for teknologi går som følger;

"- Jeg leser aviser for å høre hva folk som (forhåpentligvis) har relevant utdannelse og gjerne belegg for å si det de sier skriver, ikke for å finne ut hva en eller annen tilfeldig fyr med pc mener er nyheter.

- Du lever kanskje i trua på at den staten har gitt en utdannelse har den også gitt forstand?"

En kommentar fra intervjuet med VamPus i går;

"- Gleder meg til blogging blir like trendy som svenskehandel. Sjelden har vel flere fjols fått postet sitt hverdagslige pludder."

Vel. Liker du ikke blogging så har VamPus en løsning; Gi noe som varer. Gi faen!

8 kommentarer:

Morten Drægni sa...

Ja, blogging er snart det nye skjellsordet! På tide at jeg også tar konsekvensen av dette...

VamPus sa...

Kanskje høyre- og venstrebloggerne skal konspirere sammen og lage et Orwelliansk "nyord" for blogging - og stille hacke oss inn overalt og fjerne alle kritiske innlegg ;-)

Brumle sa...

Blogg ser tilsynelatende ut til å være en ypperlig måte å få tømt seg, for de som ellers antagelig ville omkommet av overdose edder og galle.

Og for oss slappfisker, som ikke gidder å lage egen hjemmeside (som ofte blir statisk og dermed kjedelig, og mange ganger forteller masse om oss selv som vi egenlig ikke har lyst til å fortelle) er blogg en grei måte å få vrøvlet oss utenfor de fire vegger.

Og om noen ler eller gråter av det vi skriver er samme pokker egentlig, det er bare ok å få sagt det... til så mange som mulig.

Og PC'er har i likhet med TV'er av av knapp.

october sa...

Det kan jo være morsomt å sitte her med fagkunnskap og lese aviser, og så få høre at det er media som sitter med belegg for det de skriver.

Kan faktisk være riktig festlig. Jeg får en snikende følelse av at avsender av den salven neppe har så mye belegg for at han finner på å mene!

Hans Petter sa...

Det er ganske morsomt å lese om alle som er lei av blogger, som altså leser blogger for deretter å kommentere på de samme bloggene at de er lei av blogging. Hoi, hvor det går. Konklusjonen må være at de som ikke liker blogger ikke har annet å finne på enn å lese blogger dagen lang.

VamPus sa...

"Konklusjonen må være at de som ikke liker blogger ikke har annet å finne på enn å lese blogger dagen lang."

My point exactly ;-)

Tor-Erling sa...

Jeg digger blogger. Og det er mye bra der ute altså! Særlig de som klarer å skrive godt og hemningsløst og gjerne morsomt. En blogg passer også godt inn i vårt eksponeringssamfunn. De som ikke kommer på Big Brother kan prøve å ytre seg i bloggform. Men jeg tror disse faller gjennom etter hvert, for det må kreves en viss mengde kunnskap og kreativitet for å opprettholde en god og lesverdig skrivestrøm.

Blogger kan helt klart være et supplement til media. I USA ser vi dette enda mer. Som kildemateriale skal man imidlertid bruke blogger med forsiktighet. De er jo ikke annet en personlige meninger med forskjellig sannhetsgehalt.

Jeg humrer ofte at deg også, Vampus. Og det er et kvalitetstegn! Men hvorfor har du så mange sko og hva i all verden er galt med svenskehandel? Det skjønner ikke en liten indre østfolding.

Jarle Petterson sa...

Rett skal nå egentlig være rett. Når alt kommer til alt, fins ikke bloggefenomenet hypet overhodet. At mediene tror det er det, og dermed yter sin skjerv, som bidrag til den ikke-eksisterende hypen, får så være.

Jeg mener… Vi er, fire og en halv million sjeler (gi og ta noen få) innenfor riksgrensene, og jeg vil tippe at enhver bloggers trafikkstatistikk fort avslører at selve hypen er just det; altså en hype (på den annen side; hva annet kan vel hyper være?).

Vi er en forsvinnende liten menighet, som i mer eller mindre sporadisk grad tråler blogger, på jakt etter grensesprengende tenkning, som naturligvis aldri kommer til syne. I så måte er jeg den første til å erkjenne egne mangler – både som leverandør av slik tenkning (altså mangel derpå), og for manglende evne til å ta konsekvensen av erkjennelsen, ved for eksempel å la bloggeverdenen seile sin egen sjø. Tro om ikke det bare er kikkeren i meg, som frydes, vemmes og forskrekkes over bekreftelsen på folkedypets iboende… je ne sais quoi. Noe slikt, tror jeg.

Husket jeg forresten å gratulere? I motsatt fall overbringes de hjerteligste gratulasjoner herved. For alt hva det er verdt.