Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

tirsdag, desember 20, 2005

Leseroppfordring

For å vise at VamPus tar sine lesere på alvor har hun i dag fulgt oppfordringen fra Mathias, vår faste kommentator fra Loddefjord Arbeiderparti. Han mener at VamPus leser og kommenterer VG og Dagbla' alt for mye og oppfordret VamPus til å lese et bredere spekter av aviser. Livet er jo en konstant læring, man må bryne seg intellektuelt og strekke seg litt lenger for å vokse. Derfor tok VamPus oppfordringen og sjekket i dag hva som lå ute som toppnyheter hos utvalgte nettaviser i sin evig søken etter intellektuelle utfordringer og spennende nyheter.
 • Nationen: Velger nisjemat som julegave
  Stadig flere får lammekølle, elgbiff, julesylte og andre matspesialiteter i gave fra bedriften
 • Budstikka: Smart Club starter bilimport
 • Nordlys: Klar for hoppuka
  Daniel Forfang (25) er med i Norges tropp til den prestisjetunge hoppuka i Tyskland og Østerrike.
 • BA: Solgt for over 30 millioner
  Premier League-klubben Wigan flesker til med over 30 millioner kroner for Paul Scharner.
 • Østlandets Blad: Er drittlei håndball
  Keeper for landslaget og Byåsen, Kjersti Beck, sier i sin blogg i Adresseavisen at hun er drittlei håndball etter VM. Nå vil hun tukte LHK.
 • Sarpsborg Arbeiderbla': Sarpsborg-konjakk en suksess
  Det er mindre enn to måneder siden Sarpsborgs egen konjakk 1016XO ble lansert - og den omtales allerede som en suksess.

Puh! VamPus hadde aldri forestilt seg at det var en slik bredde i dekning av saker dersom man beveget seg utenfor Akersgatas kretser. Det at hun antakeligvis kommer til å tilbringe julen med å håpe at hun ikke får noe som minner om "lammekølle" er en liten pris i forhold til viktigheten av å utbre kunnskap og innsikt.

31 kommentarer:

Blåblogg sa...

Jeg synes det er urettferdig at det er bloggene som skal ha stempelet på seg for å skrive så mye om katter. Det er jo det de fleste lokalavisene bruker spalteplass på. Vanlige slagere er katter som gjemmer seg i lastebiler eller flyttebiler og går hjem igjen ala: "Mons ble med flyttebilen til Harstad, men gikk baklengs tilbake til Drøbak fordi han savnet mors kjøttkaker" og noe i den duren.

Videre er absurditeter fra Reuters godt lokalavisstoff, ala: "Kvinne fødte i do, visste ikke hun var gravid"

Resten av avisene er som regel reklame og kampresultater fra 16. divisjons kvinnefotball.

Det er overhodet ikke positivt at nordmenn er de mest avislesende i verden, hvis Hardanger Folkeblad og VG er alt man leser kan man like godt la være. Avskaff pressestøtten, la oss få færre og bedre aviser istedet for å subsidiere middelmådighet.

Nostradampus sa...

Hva skal folket med aviser? De evner jo ikke å assimilere den informasjonen som står der.

Det eneste som sitter igjen etterpå er trykksverten.

Nei, da var det annerledes før i tiden. Da sang man salmevers trykket på kort med bilder av engler og roser, og trodde man forsto det man sang, i hvert fall at man kanskje hadde en liten sjanse til å unngå helvetes flammer hvis man sang med som best man kunne ...

Hvor ble svovelpredikantene av? Gikk de inn i politikken? (KrFrP?) Foreløpig er ikke folket skremt nok til løpe i flokk. Men så har vi ingen tvillingtårn her i landet heller. (Å, kom ikke med det pinglete rådhuset, da!)

Alf Ivar sa...

Ok. Så når vi fjerner VG og Dagbla`. og kaller dem useriøse... Hvilke seriøse aviser har vi da?

Jeg pleide å synes at Aftenposten var en bra avis, men nå vet jeg ikke lenger.

Mathias sa...

Vampus! Du glemte noe viktig når du først var inne på BA.NO, du glemte kåringen av "Årets kødd"
http://www.ba.no/moro/baretull/article1873244.ece. For øyeblikket ligger fundementalisten Enevald Flåten an med 49 % av stemmene, og vil høyst sannsynlig vinne hedersprisen "Årets kødd"!
Ellers, det er bra at du i det minste tar en kikk på regionavisene, man kan finne mye artig, som f.eks. at det nye våpene i Afghanistan ifølge Fedrelandsvennen er "esler som selvmordsbombere"!

Mammon sa...

Lammekølle -- det hørtes eksotisk ut. Litt FOR eksotisk spør De meg. Jeg som grøsser over at afrikanerne gasser seg med insekter, og påstår at det er rene delikatesser.
Proteinrikt skal det visst også være. Nei takke meg til norsk normal mat. Og så kom altså kølla. Skal si illusjonene brast. Hva blir det neste? Ristet flått?

Mathias sa...

Å avskaffe pressestøtten er ihvertfall en trussel for demokratiet. Lokalaviser skriver ikke bare om katter oppe i trær osv. Lokalaviser fungerer ofte som organ mellom politikerne og lokalbefolkningen. Dessuten er lokalaviser identitetsskaper. Bergen hadde blitt mye kjedeligere uten BA og Dagen (selv om jeg ikke leser sistnevnte noe særlig), selv om de ikke alltid går så mye i dybden. Det virker som Haakon, repeterer de diskusjonene vi gjorde oss ferdige med på 1970-tallet. Uten pressestøtten, har vi bare de største regionavisene igjen som Bergens Tidende, Stavanger Aftenblad, Adressa, Nordlys pluss VG, Dagbladet og Aftenposten. Hvilket mangfold får man av det. Det som kjennetegner levende demokratier er at mange har mange aviser. Det som kjennetegner diktaturer og kvasi-demokratier som Iran, er svært få aviser og høy grad av sensur. Så VI MÅ BEHLOLDE PRESSESTØTTEN!

N.A. sa...

Til Alf Ivar:
Aftenposten er en dårlig god avis, mens VG og DB er gode dårlige aviser. Det er det vi har klart å hoste opp med i Norge generelt også, men med unntakene som er dårlige dårlige aviser, det er dårlig det.

Tjohei sa...

Morgenbladet og dag og tid bør vampus lese, men artiklene er kanskje for lange?

Mammon sa...

Mathias er fan av pressestøtten. Hvorfor det? Uansett hvor mange eller få aviser vi har, så er alle enige om en ting: Kapitalisme, eiendomsrett og at noen er- og andre kan bli rikere enn andre er en forferdelig fæl ting. Jakten på de rike må fortsette. Kollektivistiske løsninger er bra, indvidualistiske løsninger er dårlig.
Staten driver et latterlig dårlig pensjonssystem, som nå må suppleres med tvungen tjenestepensjon. Men alle aviser er enig om at tvang er bra, og individuell frihet er dårlig. Pressestøtte eller ikke, alle aviser ville få hikke hvis noen foreslo at pensjoner er noe den enkelte sørger for ved å tegne egne forsikringer (folketrygden var jo opprinnelig basert på forsikringsprinsippet før politikerne ødela den).
Pressestøtte skaper mangfold? Jøje meg.
Når alle spyr ut sosialdemokratisk ideologi gjennom sine spalter? Bullshit. Det hadde holdt med en avis, vi kunne kalt den Pravda.
Pressestøtte er spill for galleriet, eneste hensikten er å holde liv i middelmådige aviser som er nr. 2 på sitt utgiversted, og som leserne egentlig driter tynt i. Når en nr. 2-avis forsvinner glemmes de like fort som sneen fra i fjor.
Jeg husker en gang en AP-regjering lanserte nye regler for pressestøtten. De kunne like gjerne sagt: Støtten er primært myntet på aviser hvis navn begynner på A og ligger på Youngstorget.
Men hva skjedde? Arbeiderbladet ble til Dagsavisen og er i dag en skikkelig suksess. Altså: En middelmådig drittavis ble til et skikkelig avisprodukt, og er den eneste papiravisen jeg gidder å abonnere på. Selv om jeg er uenig i omtrent alle deres poenger, men det spiller ingen rolle.
Så pressestøtten er bare til for å gi undermåls aviser kunstig åndedrett. Politikerne burde sagt: Ikke tale om. Lær av Dagsavisen, eller DØ!

Milton Marx sa...

Milton Marx vil gjerne anbefale danske Jyllandsposten. Etter hans syn greier denne avisen å overgå et samlet norsk pressekorps - hver dag! (OK, glem utropstegnet. Så høyt er nivået i norsk presse heller ikke).

Det Milton liker med nevnte avis, er at den ikke bare gjennomfører mye graving, men at den også tør å ta opp temaer som norske aviser går lange omveier utenom - og gjør det så bra at det vinner allmenn respekt.

Nettavisen er desverre kun korte referater i mange tilfeller, med mindre man betaler for abonnement, men det sier kanskje litt om kvaliteten. Anbefales, og særlig dersom man har litt tilknytning til Danmark.

Grapotyfus sa...

Lokalavisene er jo først og fremst "oppslagstavler" som blir sendt hjem til folk. De har ofte mange annonser for sko, så alt innholdet er jo ikke like trist.

De fleste norske journalister er altfor opptatt av å legge "sound bites" i munnen på folk de intervjuer, og å konkludere i saker som ennå ikke er debattert. Legg så til et generelt labert kunnskapsnivå, med medfølgende mikrofonstativ-tendenser som resultat.

Derfor har den intelligente debatt magre kår i de norske dagsavisene. Og det er ikke stort bedre i bloggene, der det sendes mye rart fra skyttergravene, i retning av en selvdefinert, ofte imaginær fiende.

Mathias sa...

Den som er imot pressestøtten, er også imot demokratiet, da ikke alle aviser er sosialdemokratiske eller sosialistiske aviser, f.eks. Dagen i Bergen, for å nevne en avis som har en klar kristelig profil. Det fantes ihvertfall tidligere en rekke Høyreaviser (lokalaviser), og antar at det finnes noen igjen. Imidlertid kan jeg være enig i at man finner mye rart i landets lokalaviser, men det er ikke noe hverken velgerne eller politikerne bør blande seg opp i, så lenge det kan defineres som nyhetsstoff, og ikke ren spekulasjon og "hjemme hos" repotasje som i Se og Hør, selv om dette finnes i en del aviser som VG. Så Mammons tanker om pressestøtten må bygge på mange på korrekte opplysninger om saken, eller så skjønner han ikke konsekvensen av en nedleggelse av pressestøtten.

Alf-Erik sa...

Om pressestøtten skal utmåles mer nøye, anbefaler jeg de relevante tilskuddsorganer å umiddelbart kikke nærmere på Haugesunds Avis. Maken til uberettiget regnskogsnedslakting skal man lete lenge etter... Burde tvinges til å bli en del av Rogalandsavisen eller noe (om de ikke klarer å holde seg selv på beina). Det verste er at de er enerådende (i alle fall i papirutgave) på lokalnyheter i et folkerikt og pengesterkt distrikt, og derfor langt på vei i stilling til å bli korrupte (noe jeg antar de langt på vei er allerede).

Dersom man mot formodning skulle ønske seg dokumentasjon, look no further:

http://www.haugesunds-avis.no/


Ps. MiltonMarx: Jyllandsposten?? Seriøst??? Stikkord: Muhammedkarikaturer m/påfølgende religiøst rabalder, fatwah'er og det som verre måtte være...

Mammon sa...

Mathias:
"Den som er imot pressestøtten er også imot demokratiet". En ganske spenstig påstand. Hva slags logikk dette egentlig bygger på er ikke godt å si, for dette har mer karakter av en besvergelse, en av de mange som stadig gjentas på venstresiden for å opprettholde mytene om velferds- og overføringsstaten.
En betydelig feil i resonnementet er denne: Avisene er ikke lenger alene om å meddele publikum hvilke ulike politiske valgalternativer som finnes. Mathias er sikkert klar over at TV er den viktisgte kanal for fomidling av politiske alternativer, der man gjennom debatter og reportasjer får frem hva de ulike partiene mener. Også radio spiller samme rolle, om enn mer beskjeden kanskje.
Så Mathias' påstand står dessverre ikke til troende, den er ikke fundert i det hele tatt.

Mathias:
"Så Mammons tanker om pressestøtten må bygge på mange på korrekte opplysninger om saken, eller så skjønner han ikke konsekvensen av en nedleggelse av pressestøtten."

Konsekvensen av å nedlegge pressestøtten? Det kan ikke være vanskelig å predikere konsekvensen. De dårlige avisene som så vidt har nesen over vannet vil bli lagt ned. Andre vil ta utfordringen og prøve å forbedre sitt produkt såpass at lesere og annonsører finner det bryet verd å betale for å lese- og annonsere i avisen.
Jeg har allerede brukt Dagsavisen som eksempel.
Norge har meg bekjent en av verdens største avistetthet regnet pr. innbygger.
At det finnes en god del råtne epler i denne floraen kan neppe være tvilsomt.
jeg tror Mathas bør prøve å stable på bena en argumentasjon for hvorfor det vil skade, ja kanskje eliminere demokratiet om man lar disse råtne eplene falle, det vil jo ha samme effekt som å tynne ut i skogen slik at det slipper lys til på bakken.
Mathias bør oppdatere seg på aviser.
I dag er det ingen aviser som bekjenner seg som direkte talerør for partier, slik som før. Afttenposten var Høyreavis, Bergens Tidende var Venstreavis, akkurat som Dagbladet, mens VG hørte til "Høyrepressen". Alle aviser med "arbeider" i tittelen var talerør for AP.
Exodus bort fra partitilhørighet tror jeg startet med at Dagbaldet erklærte at de ikke lenger var å anse som et talerør for partiet Venstre. I stedet ville de være uavhengig borgerlig/radikal avis.

Forøvrig er undertegnede radikal liberalist, og tilhenger av laissez-faire kapitalismen, og har svært lite å hente fra "Høyreaviser".

Kanskje Mathias kan komme med et mer omfattende scenario for hvordan det norske demokrati vil bryte sammen dersom pressestøtten fjernes? Hva vil skje?
Hvilke partier vil ikke lenger kunne stille liste ved valgene? Hvorfor ikke?
AP er det uansett ingen fare med, de har hele NRK i ryggen, og de har nok noen støttespillere i TV2 også.
Så hvordan underbygger Mathias egentlig sin påstand om at nei til pressestøtte er nei til demokrati?

Alf-Erik sa...

Der hadde vi jammen en DLF'er ja...

Er du sånn apropos din partitilhørighet klar over at hele partiet, inkludert alle som stemmer på dere, får plass i et kommersielt passasjerfly - kanskje såpass lite som Boeing 767?

Ganske convenient, egentlig. Dere kunne jo f.eks. lånt Røkkes gamle sådanne fly og dratt på studieturer rundtom i verden sammen.

Må være litt fint også å være så små og intime..

Mammon sa...

Alf-Erik:
"Ps. MiltonMarx: Jyllandsposten?? Seriøst??? Stikkord: Muhammedkarikaturer m/påfølgende religiøst rabalder, fatwah'er og det som verre måtte være..."

Ja, Jyllandsposten er en bra avis. Mener du det er negativt å karikere Muhammed? Har vi noen som helst grunn til å skulle avstå fra dette? Det blir selvsagt rabalder av slikt, det vet vi. Men er det muslimene som setter standard for hvilke ytringer vi skal kunne tillate oss her i Vesten? Muslimene tåler ikke kritkk av islam, men skal Vesten være evig ettergivende overfor dette? Hva er det med religioner som gjør at de skal unntas fra kritikk? Særlig islam, som ikke bare er en religion, men også en totalitær politiske ideologi?
Det går faktisk i dag ikke an å skille religion fra politisk ideologi når det gjelder islam, disse er en integrert helhet.

Alf-Erik sa...

Hei igjen Mammon.

Tro det eller ei, men jeg er faktisk langt på vei enig med deg i dine beskrivelser av islam etc.

Jyllandsposten kjenner jeg ikke konkret til, men synes det vitner om litt lavmål å tulle rundt med vepsebol og folks religiøse identitet og stolthet på den måten der.

Danskene har nok problemer med integreringsprosessen sin som det er; nå begynner selv internasjonale organisasjoner å reagere på dem (jfr. NRK tekst-TV tidligere denne uka).

Mathias sa...

Å argumentere med DLFer om at man trenger diverse støtteordninger, enten det er landbrukssubsidier, pressestøtte, innkjøpsordningen for norsk skjønnlitteratur, det blir som "å pisse i motvind". Ikke akkurat noen suksess, ikke det at de har noe særlig gode argumenter, men fordi de er så "gira" på denne "laisez-faire" tankegangen, at ingen argumenter biter. Hvis noen her i landet kan kalles fundementalister, så er det DLFere, sammen med bedehusfolket i Krf. De er sterk troen, men de øker ikke sin oppslutning av den grunn.

Både når det gjelder landbruksubsidier, pressestøtte, og innkjøpsordningen for norsk litteratur, er det såvidt jeg kan se en tverrpolitisk enighet om at disse ordningene må bevares, i det minste i en eller annen form. Dette gjelder både det nårværende Storting, og det forrige Storting. Konklusjonen min er at dette er det ingen vits å diskutere, noe jeg antar Alf-Erik også er enig med meg om!

Alf-Erik sa...

Ja, det er jeg faktisk enig med deg i, Mathias.

Du begynner å bli mer treffsikker.

Mammon sa...

alf-erik skrev:
"Der hadde vi jammen en DLF'er ja...

Er du sånn apropos din partitilhørighet klar over at hele partiet, inkludert alle som stemmer på dere, får plass i et kommersielt passasjerfly - kanskje såpass lite som Boeing 767?"

Skal dette være argument for eller imot noe jeg har gått imot, eller støttet?
Det forsvinner i så fall i dypet av disse karakteristikkene. For de er dype de!

Når man skal diskutere noe er det all grunn til å være obs. på forskjellen mellom karakteristikk og argumentasjon.
Etter min opplevelse er det særlig konservative som sliter med å forstå denne forskjellen, de tror at de kan knuse en motstader ad saklig vei ved å finne noe å raljere over. Men det funker dårlig, for selve argumentasjonen mangler. Ex finansminister Foss f.eks. er ekspert på spydigheter som substitutt for argumenter, men er det noe ideal?

Forøvrig, sjekk ut betydningen av "ad hominem", vil du?

Mammon sa...

Mathias:
"Å argumentere med DLFer om at man trenger diverse støtteordninger, enten det er landbrukssubsidier, pressestøtte, innkjøpsordningen for norsk skjønnlitteratur, det blir som "å pisse i motvind".
"At man trenger".... Dette, Mathias er et postulat. Hva med å arguemntere for hvilke interesser man ivaretar ved å ha slike støtteordninger?
Mathias prøver å idealisere dette, men det er egentlig kun snakk om hvilke pressgrupper som har vært flinkest til å komme på dagsorden.
Folk som ikke har penger til å fylle kjøleskapet til jul, eller må tilbringe nettene ute er død og pine meg mer verdig trengende enn dilettantiske norske forfattere som ingen vil lese om ikke staten kjøpte bøkene deres. Selv da er det knapt noen som leser, det er bare skattebetalerne som MÅ finansiere dette.
Men de jeg nevner (de fattige) er ikke gloriøse nok til å få satt noen dagsorden i sin favør. De hører ikke til noen venstreintellektuell kulturelite, de tilhører ikke journalisteliten (som ville gå amok om pressestøtten forsvant), eller bønder som egentlig bare er patetiske statsansatte som har satt seg selv ut av stand til å bidra med noe produktivt.
Men de er dyktige til å argumentere for sin syke mor, det skal de ha.

Matias:
"er det såvidt jeg kan se en tverrpolitisk enighet om at disse ordningene må bevares, i det minste i en eller annen form. Dette gjelder både det nårværende Storting, og det forrige Storting. Konklusjonen min er at dette er det ingen vits å diskutere, noe jeg antar Alf-Erik også er enig med meg om!"

Ja dette er nok et av de mest knusende arguemnter jeg har lest. Når sosialdemokratisk konsensus er etablert, da er diskusjon unødvendig. Og Mathias som var så redd for demokratiet? Vel, til opplysning så er demokratiet nettopp for alvor av verdi når noen begynner å opponere mot og kritisere "konsensus".
Men Mathias mener visst at da skal alle bare holde kjeft. Ingen skal da ha lov å si at en annen verden er mulig.
Knallhard argumentasjon gitt. Mathias har altså den oppfatning at et standpunkts kvalitet er en funksjon av hvor mange som inntar det. La meg minne om en oppfatning som ble kalt det geosentriske solsystem. "Alle" mente at Solen kretset rundt Jorden, og Copernicus burde selvsagt holdt helt kjeft. Verdensbildet var jo vedtatt. Ikke sant Mathias?

Mammon sa...

Alf Erik:
"Danskene har nok problemer med integreringsprosessen sin som det er; nå begynner selv internasjonale organisasjoner å reagere på dem (jfr. NRK tekst-TV tidligere denne uka)."

Har du tenkt på muligheten at at det ikke er danskene som feiler, men at det er muslimske innvandrere som ikke ønsker å bli integrert i vestlig kultur? Hva vet du om islam og de grunnholdninger som gjør seg gjeldende der? Islamsk kultur har ingen av de begrepene som vi anser som selvsagte, så som demokrati og menneskerettigheter, eller individers rettigheter. Dette burde da være velkjent. Islam er en kollektivistisk og totalitær ideologi. "Integrerte muslimer" må bety at deres kvinner kan gå ut i yrkeslivet, tom. uten å bære hijab (for ikke å snakke om bhurka), de kan kjøre bil selv, og vise seg i bybildet uten følge av en mannlig slektning. De kan også ta utdannelse. Altså, stikk i strid med det muslimer holder for å være riktig. Så hvem bremser integrasjon?

Hvilke "internasjonale organisasjoner" er det snakk om .. er disse av en slik beskaffenhet at de har noe med å blande seg inn interne danske forhold?
Hvem burde de i så fall kritisere, disse organisasjonene? Skal jeg tippe at dette er en eller annen FN-avlegger? Da kan man jo ikke forvente noe særlig. Korrupte prateklubber kan ikke tas på alvor.

Knut Albert sa...

Det kan jo nevnes at Adressa i Trondheim også har en avstemning, der ryktene sier at Øystein Djupedal seiler opp som "Årets flopp". Gå inn og bruk stemmeretten, folkens!
http://www.adressa.no/utawards/

Mathias sa...

Mammon! Min diskusjon med deg er ferdig og finito! Det tullet du kommer med passer bedre på partimøter i DLF.

Mammon sa...

Mathias:
"Mammon! Min diskusjon med deg er ferdig og finito! Det tullet du kommer med passer bedre på partimøter i DLF."

Nå diskuterte jeg heller ikke med Mathias, jeg var mer opptatt av å vise resten av folket hvor svak hans arguemtasjon er. Direkte diskusjon med venstreorienterte er som hovedregel bortkastet tid. Så det var i grunnen ikke det jeg drev med.

Mathias sa...

Innse at det er tverrpolitisk enighet om å beholde pressestøtten, og det holder jeg meg til, altså på Stortinget.

geirronimo sa...

Ser gleden sprenge på i bakøyet ditt hver gang du åpner en gla' avis fra Norge. VG serverer bra greier de, så lenge det er hentet fra seriøse journalister.

Nå har jeg ikke anbefalt noen avis, men har lyst til å spe på med litt i avis-flora fra Harstad Tidende (HT):
Da Kongen i Norge, Harald var kronprins skrev HT at "Kornipsen var på besøk, og at de håpet at kronprisen hadde det moro". Det ble selvsagt dementert dagen etterpå, der de "beklaget at vi skrev kronpisen, det skal selvsagt være kornpisen". Hadde en slik historie blitt servert så godt andre steder, enn der og da i HT ? Neppe. Er det noen som har flere gode historier ?

Alf-Erik sa...

Mammon, det er klart begerenset hvor mye tid jeg ønsker å bruke på debatt med en politisk marginalisert person, så som en DLF'er - i alle fall så lenge vedkommende ikke har noe substansielt nytt å komme med. Tar dog selvsagt for meg denne:

"Forøvrig, sjekk ut betydningen av "ad hominem", vil du?"

Jeg har selvsagt i årevis kjent betydningen av "ad hominem" (i folkelige ordelag: Å ta mannen i steden for ballen), og kan følgelig med største letthet replisere at du utøvde ad hominem mot meg ved så mye som å antyde at jeg ikke allerede kjente semantikken i angjeldende begrep. Det er vanskelig for å få sympati for egen person, Mammon, når man utøver proporsjonal retorsjon mot sin anklagede motstander i samme åndedrag.

For øvrig et lite visdomsord til deg, Mammon, fra evigkloke og siterbare John Kenneth Galbraith:

"Humility is not always compatible with truth".

:-)

. sa...

Er Høyre for pressestøtte?

Anonym sa...

Very cool design! Useful information. Go on! http://www.timesharesale0.info/Kissimmee-florida-timeshare.html Advance cash fast in loan payday quick until Projection tv cabinet Timeshare week calendar timeshare accommodation in wales Cubase vst ionamin lexus es350 2007 road test consumer debt problem Modem speed test for broadband marriott timeshare resales 2000 ford windstar se minivan Oldsmobile body parts Body building strength training routine Front door car speakers installation Gmc jimmy front floor mats all watches Secured credit cards palm beach county System x paintball gun buyer share time dome accounting programs

Anonym sa...

Enjoyed a lot! mg zr seat cover neurontin and rls international phone calling card addressable fire alarm Protective hospital floor mats Bikini imgboard http://www.carbodykits2.info/betty-boop-biker-seat-covers.html Humidifier compare philadelphia dancing date http://www.wireless-headset-cell.info/Seat-cover-automotive.html http://www.sportsbetting5.info/wiki3d_roulette.html Boating weather bug Ns120 battery Used power steering rack infiniti Abb outdoor mv circuit breaker