Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

mandag, desember 03, 2007

Overgriperen Daniel Ortega

Visste du at Nicaraguas president, "revolusjonshelten" og sosialisten Daniel Ortega, har blitt beskyldt for incest mot sin adoptivdatter, Zoilamérica Narváez? Misbruket skal ha begynt da hun var 11 år, og foregått i en årrekke.

Hennes mor, Rosario Murillo Zambrano, er fortsatt gift med Daniel Ortega, og ser ut til å nyte sin makt som førstefrue mer enn hensynet til datteren. Vi snakker tross alt om revolusjonære her - saken er som kjent større enn et enkelt menneskes rettigheter.

Mens Daniel Ortega får sparket ut et kongressmedlem for å ha hatt dobbelt statsborgerskap (noe som er tillatt i følge Nicaraguas lover), så kan han selv ikke etterforskes fordi han er gitt immunitet. Han ville ikke vært valgbar om han hadde vært under etterforskning for noe kriminelt.

16 kommentarer:

Anonym sa...

Gammelt nytt egentlig, og muligens relativt lite oppsiktsvekkende i Latin-Amerika der macho-mannen lever i verste velgående. Kjerring og unger betraktes i utbredt grad like mye som eiendom som nære slektninger, i følge min datter som bodde i Nicaragua i et par-tre år på nittitallet.

Anonym sa...

jens terje:

Eiendom er noe man verdsetter og tar vare på.

Her i frihorige er kvinner i praksis ikke en gang eiendom, bare bruk-og-kast objekter man plukker opp etter behov, i beste fall noe lignende som med arbeidere under "rovdyrskapitalisme".

Det må vel være bedre å være "eid" - selv for en mann - enn å være ørtiende "type" du jour, med sannsynlig utskifting før våren?

Er det ikke dette arbeidstakere også ønsker egentlig - å "tilhøre" bedriften, heller enn å bare være et nytte-objekt som dumpes uten videre den dagen bedriften finner en de tror de kan få mere ut av?Hilsen PC-eiende drage lun.

Anonym sa...

...ikke så ulikt den kjente regisøren som... okey, han giftet seg med sin adoptivdatter til slutt, så da er han fortsatt godtatt og elsket... Kanskje denne adoptivpappaen gjør det samme om ikke lenge og da er det vel greit?

Anonym sa...

@drage lun
Du er noen hundre år for sent ute. Ikke rart du mistrives her i "Frihorige steinrøysa".
Kanskje det hadde hjulpet litt på humøret med litt oppbyggelig steining av horer i ny og ne?

Som du vet var det hustruen som var en del av mannes løsøre, og ikke omvendt (hun nevnes etter hus, men sammen med slaver(sic), fe og asen)- jfr. 10. bud.

"Gleden over "å være eid" henger nok nøye sammen med hvordan en slik "eiendomsrett" forvaltes.
Det er nok ikke vanskelig å finne både kvinner og menn som med glede byttet et traurig ekteskap med seriemonogami eller mer kortvarige forbindelser, for den del.
-For ikke å snakke om hvordan en "kjærlig far" behandler sine barn eller stebarn.


Cassanders
In Cod we trust

Gjervan sa...

"Vi snakker tross alt om revolusjonære her - saken er som kjent større enn et enkelt menneskes rettigheter."

Jo, men vanligvis brytes brytes nevnte rettigheter nettopp for å fremme saken. Pokker om jeg skjønner hvorfor han skulle gjøre noe så fælt.

DrageLun: Japan, hvor bedriftens æresfølelse gir deg æresfølelse, og ikke statens regler.

Anonym sa...

Revolusjonære = incest var jo en ny og "festlig" vri på det gamle RV = Pol Pot-argumentet.

Personlig tror jeg Ortega er en skikkelig kødd. Dessverre er han også en skikkelig kødd som vant valget - det gjorde han sikkert delvis som et resultat av den såkalte El Pacto. Der har vi "liberalistisk" og "sosialistisk" maktarroganse i skjønn forening.

Anonym sa...

Tja, eks-revulosjonær må han vel kalles,siden han nå støtter seg på den abortmotstands/ kristen-liberalistiske maktalliansen bare for å få makt (=kødd). Men hvis han nå er egentlig høyrevridd, så er det vel ikke så interessant å henge ham ut, så det er best vi holder oss på den sikre siden. La oss fortsatt kalle ham sosialist. Sosialister spiser som kjent barn. Får håpe for din skyld, Vampus, at Chavez misbruker sin makt og prøver å ommgå resutatet av folkeavstemmingen i Venezuela. Ellers kan jo noen hver få problemer med sitt verdensbilde.

Anonym sa...

OG SE HAN SVEREN I BRANN DRAKT VAR ET HÅN SOM BUSH I LPOOL SIN RANDOM GUEST.

Anonym sa...

Hal:
Har du røyka sokkene dine, eller hva?

VamPus sa...

Øyvind: Gad vite hvordan du fikk det såkalte "liberale" partiet ALN til å bli liberalistisk. Forøvrig er "mitt" parti der nede Partido Conservador - så kom igjen a - sleng litt dritt om partiet som har vært forfulgt av samtlige regjeringer inkl. Somosas, som drepte mannen til Violeta Chomorro.
Hal: Ja, Chavez er jo et lysende eksempel på demokrat. Akkurat som Daniel Ortega. Og det er han selv som kaller seg sosialist, remember? At han er en jævel som også har innført den strengeste abortloven som finnes for å få støtte fra den katolske kirke for å bli valgt sier bare litt om hvilket demoralisert krek han er. Men altså. Fortsatt sosialist.

Anonym sa...

Anonym røyker: Ganske uinteressant hva jeg røyker. Husk at selv om dine fordommer er innlysende for deg, er de det ikke for alle andre, så det er vanskelig å vite hva du mener er dumt. (Selv om jeg nok har en anelse). Skriv heller hva du mener om saken, ikke hva du synes om meg.
Til Vampus: Hvordan blir man sosialist

Milton Marx sa...

Hal: Spørsmålet om hvordan man blir sosialist var ikke til meg, men likevel:

Man blir sosialist fordi man ikke har et realistisk forhold til menneskets natur.

Anonym sa...

VamPus:

Jeg sa "liberalistisk", og ikke liberalistisk - og det var faktisk helt tilsiktet.

Partiet er omtrent like "liberalt" som Ortega er "sosialist".

Om "ditt" parti kan jeg vel ikke si annet enn at de var kulere når de het Unión Nacional Opositora og blant annet hadde en skokk med sosialister med. Utover det vet jeg altfor, altfor lite om nicaraguansk politikk til å si noe stygt om dem.

Men jeg hører gjerne deg si pene ting om hva de ønsker å få til?

Anonym sa...

la merke til en blogg ved navnet el gringo rider igjen,hva med el degos rider igjen blir bloggen anmeldt da.

Anonym sa...

Pedofili er noe som følger med retthaveriske hykleriske sosialister

Da Bengtsson var 14 år hevder hun at hun blant annet solgte sex til Sveriges tidligere statsminister Olof Palme.

Anonym sa...

hun skulle vel egentlig være glad han bare gjorde det.its n\many whom live to tell,sosialicimo y muerto CHE OLSEN