Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

fredag, september 30, 2005

Livets største dag

VamPus skal på Ekebergrestauranten i kveld og kikket derfor innom deres nettsted. Selv om restauranten sikkert er et utmerket valg for feiring av store begivenheter, blir VamPus alltid litt gretten når bryllup blir omtalt som "livets største dag". Det er utvilsomt en stor dag for mange, og en unik anledning til å samle familie (hva nå enn det er godt for) og venner. Men det må jo være forbannet kjedelig å gifte seg i en alder av 26 og vite at.. vel, det var det liksom. Ditt livs største dag er over, og du sitter igjen med fotoalbumet, en samlig dårlige sanger og regningen. Er det rart folk skiller seg? Kanskje de rett og slett vil ha en ny "livets største dag"?

Derfor tenkte VamPus at hun skulle vente med å gifte seg til hun er et skralt, kreftbefengt skrukkeskinn med skrumplever og begrenset levetid igjen. Dersom ens bryllup er livets største dag, så må det jo være langt bedre å drøye det til et par dager før man vandrer heden. Innen den tid kan man jo ha det mye morro - og glede seg til det som kommer, i stedet for å vite at ditt livs høydepunkt er forbi.

Folkehøyskole

Til ære for storrusten, som tilbringer ett år på en folkehøyskole på et ikke nærmere angitt sted i kongeriket, så bringer vi i dag VamPus' huskeliste for 'do and don'ts' for livet på folkehøyskole.

To do:
- bryte seg inn på lærerværelse i nattens mulm og mørke og bære ut alle møbler, potteplanter etc - og gjenreise i naturtro form i aulaen der man har obligatoriske morgenmøter
- bære alle stolene fra aulaen inn i gangen hvor klasserommene er, slik at det er fysisk umulig å komme seg gjennom gangen
- bestille pizza fra Peppe's når det er fiskedag i kantinen
- utstyre seg med et rikt utvalg av krydderier for å spice opp maten i kantinen
- skape innovative nye måter å kombinere pålegg på (f.eks. først et lag leverpostei, deretter en skive gulost, toppet med jordbærsyltetøy)
- la et vindu i første stå åpent, slik at man kan snike seg inn etter stengetid
- gjennomføre elevaksjoner og true med media dersom dere ikke får viljen vår (gjett hvem som var elevrådsformann hos oss)
- gjøre slike ting som fører til at man må ha nevnte elevaksjoner for å ikke bli kastet ut
- forelske deg, gjøre det slutt, krangle, bli sammen igjen og så gjøre det slutt en gang til
- lage sketsjer, sanger, årbok (som alt burde vært brent dersom verden var rettferdig)
- klippe håret av minst en medelev
- få minst en av lærerne i trøbbel

Don't:
- hva du nå enn gjør; aldri spis det kokken ynder å kalle henholdsvis pytt-i-panne eller søndagsgryte. Det går for å være en slags restemiddag bestående av ting de påstår å ha servert i den foregående uken - men er umulig å identifisere. Utstyrt med ketchup (folkehøyskolekjøkkenets svar på Rolls Royce) smaker det forhåpentligvis bare..ketchup.

Go, Demi!

Demi Moore har giftet seg med 15 år yngre mann, og VamPus sier bare Go, grrl! Dette gir jo håp til oss single 32 åringer. Nå er det ingen slående likhet mellom VamPus og Demi, men på en annen side ville VamPus aldri ha giftet seg med noen hun ikke kunne uttale navnet på i fylla. Ashjschston Kuc..Kuusch.. Koooshhete.. pokker heller da.. Ash… grr..føkk it... Mr. Moore.

Geek-O-Meter

- Skal du noe i helgen?
- Jeppers. Konferanse om blogging med andre bloggere

Kaching! VamPus scorer åpenbart på Geek-O-Meteret til sin kollega. For tenk at VamPus skal det, ja. Riktignok skal hun ut kvelden før, men håper at den generelle allmenntilstanden tillater at hun beveger seg ute i dagslys dagen etter.

Egentlig er VamPus litt skeptisk til det hele. Bloggekonferanse, altså. Har man egentlig lyst til å møte sine medbloggere? Eller omvendt - har VamPus egentlig lyst til at medbloggerne skal møte henne? Lever vi ikke i en utmerket symbiose som det er? Sånn passe mystiske, men gjenkjennelige? Tilgjengelige, men på god avstand? Nuvel. VamPus kommer! Mer om konferansen her og husk å klappe Tor Andrè på skulderen og si takk for initiativet! VamPus kommer snikende inn omtrent når det begynner med mørke solbriller og Cola Light…

torsdag, september 29, 2005

Amnesty: nøytral eller partisk?

I AmnestyNytt skriver talsperson i Amnesty International i Norge, John Peder Egenæs, at norske myndigheter aksepterer amerikanske brudd på menneskerettighetene. Han refererer til at våre militære myndigheter sier at de legger til grunn at personell og fanger (som blir tatt av norske myndigheter) blir behandlet (…) i samsvar med gjeldende folkerett. Deretter skriver han følgende: ”På Forsvars- departementets nettside innrømmer myndighetene likevel at: ”Dersom norske myndigheter ikke blir tilstrekkelig forsikret om at behandlingen av fanger skjer på den måten Norge anser dem berettiget til, vil dette tas opp i kontakten mellom myndighetene i Norge og USA.”

For det første ser ikke VamPus noen ”innrømmelse” her, bare et svar på et spørsmål som har blitt reist i norsk media. De aktive ordene i setningen oppfatter VamPus som ”dersom” og ”vil” – altså en teoretisk mulighet for at noe vil skje og hva man ved en slik eventualitet vil gjøre. Men Egenæs fortsetter; ”I praksis vil dette bety at norske myndigheter måtte insistere på at fanger tatt av norske styrker skulle behandles på en helt annen måte enn fangene amerikanerne selv tar.”

Jaha? Har norske myndigheter ”måttet insistere” på dette? Når da? Hvilke fanger? Tatt hvor? Fått hva slags behandling av amerikanerne? Denne fremstillingen fra Amnesty bidrar ikke til å hjelpe de som utsettes for overgrep, og undergraver Amnesty som en seriøs, nøytral og anerkjent organisasjon for menneskerettigheter. Når dette kommer i tillegg til at Amnesty betegner Guantanamo som et ”gulag”, så vurderer VamPus sterkt å avslutte sitt lange medlemskap i organisasjonen. Det har utvilsomt skjedd overgrep fra personell i de amerikanske styrkene, og i motsetning til regimene til sånne som Saddam og Taliban, så blir dette heldigvis oppdaget og straffet.

Her er hva forsvaret sier på spørsmål fra Amnesty om norske styrker i Afghanistan har vært vitne til brudd mot de internasjonale konven­sjonene som regulerer krigføring?
- Forsvaret er ikke kjent med at denne type observasjoner er gjort, men forventer, og har tillit til, at vårt personell vil rapportere dette dersom denne type observasjoner gjøres.

Nettopp. VamPus har vært en varm tilhenger av Amnestys arbeid, og har beundret deres innsats for enkeltindivider og menneske- rettigheter over hele verden. Noe av bakgrunnen for deres suksess har vært at organisasjonen alltid har vært politisk uavhengige. Når de tilsynelatende beveger seg vekk fra denne plattformen så svikter de ikke bare egne idealer, men også de tusener av mennesker som trenger en anerkjent, uavhengig og respektert stemme for å tale sin sak. Organisasjonen kan miste den internasjonale respekten de har bygget opp gjennom et årelangt arbeid for menneskerettigheter. De vil også miste medlemmer og dermed økonomisk støtte til sitt arbeid. Vampus fortalte om Egenæs’ artikkel til noen bekjente, hvor det viste seg at en allerede hadde meldt seg ut og tre aldri hadde meldt seg inn i organisasjonen fordi de syntes den hadde blitt for politisert. Det finnes mer enn nok av gode saker å gi til, men det er synd å måtte avskrive Amnesty. Hva synes du; should I stay or should I go?

How to recognise a loser..

Verdenspremiere: VamPusbloggen nå også med bilder..

onsdag, september 28, 2005

Dakar..

Dakar leveren min. Går det an å sende den til rens tro? Middag og øl med "the vast right wing conspiracy" i går. Vin med Legen i dag. Bokbad med E og øl i morgen. Fuktig middag på Ekebergrestauranten på fredag. Bloggforum med øl (si ja, si ja) på lørdag. Puh!

En takk til hablog for dette innlegget... obs obs - sterke scener..

Makt i de bloggende hender

Bloggforum, konferansen hvor VamPus forventer å se DEG i Oslo 1. oktober (komme da pusen), vil det diskuteres om det er noen makt i de bloggende hender. Nå vil fokuset primært ligge på bloggerne som samfunnsaktører, men det fikk VamPus til å tenke på noe annet. Noe heeelt annet. Nemlig sex.

Ja. Faktisk. Fordi - tenk litt på det. Vi som har semi-personlige blogger legger jo ut, hva skal man si - litt av hvert. Som P2 så subtilt uttrykte det "du legger jo ut alt, fra ting du har gjort i fylla til politiske innlegg." Jo, takk for det. Poenget er at selv om vi ikke identifiserer våre ofre for blogging direkte, verken venner, kollegaer eller andre, så blir de jo skrevet om. De har verken bedt om det eller vet nødvendigvis om det. Dessuten vet alle som har vært involvert i styrearbeid at "all makt ligger hos referenten". Det er vi som velger vinkling og fremstilling, hvilke detaljer som skal med og hva vi utelater. Det ligger betydelig makt i å kontrollere sitt eget rykte gjennom å være det første til å spre det. Skulle VamPyrella (brisen VamPus i dyp utrigning og høye hæler) plukke med seg et tilfeldig offer på by'n så er det ikke utenkelig at VamPus ville blogget akkurat det. Man spinner jo sin egen personlige urbane myte gjennom å publisere utdrag av sitt liv på nettet. Noen må jo gjøre det siden Se og Hør åpenbart ikke tar seg bryderiet..hrmph.

Hangover-segmentet

Er tunfiskcarpaccio en god idè dagen derpå? Det var garantert ikke det første VamPus tenkte på da hun våknet lørdag formiddag med ølplysj på tunga og en merkbar hodepine. Bartenderen på Dattera til Fru Hagen virket relativt lite imponert over VamPus’ generelle allmenntilstand i det hun sjanglet ut i høstmørket kvelden før. VamPus bidrag til ”jeger og samler-kulturen” består primært av å samle seg nok til å jakte på en ledig drosje i Oslos gater natterstider – noe hun lykkes med også denne gangen.

Dagen derpå hadde VamPus en lunsjavtale på ”Elvebredden”, Sonja Lees tilskudd til spisesteder i umiddelbar nærhet av Løkka. Noe sier VamPus at stedet ikke satser på hangover-segmentet, men irriterende hippe morgenfriske barnefamilier ute på tur. Det er bekymringsfullt at stadig flere steder på Løkka svikter kjernen lokalbefolkning gjennom ti år; single, urbane, fyllesjuke mennesker som har et helt annet behov for brunch en nette, vakkert danderte småretter. Tunfiskcarpaccio var det nærmeste VamPus kom hangovermat og hun er ikke fornøyd. Ikke fornøyd i det hele tatt. Nå må vi fyllesjuke single forene oss og ta Grünerløkka tilbake!

tirsdag, september 27, 2005

Fordi det er fett!!

Ååh, jippi – som røyker så har VamPus ventet på dette lenge! Overvektige koster helsevesenet masse penger og en egen vektskatt for dem med noen kilo for mange på kroppen, vil kunne utjevne denne forskjellen. VamPus kjøper ikke kritikken om at dette antakeligvis går utover flest fattige fordi det koster ingenting å ta seg en joggetur og det er flest fattige som røyker også, uten at det ser ut til å gjøre noen forskjell.

I et sosialdemokratisk system måtte det jo komme – dette er nok bare begynnelsen. First they take the smokers, then they …veeent litt… har jeg med treningsbagen… ok, der.. yes – then they take YOU!!

La de fattige betale krisa

Sosialdemokratene har gjennom hele valgkampen kvernet på at Høyre bare ga skattelette til de rikeste, blant annet gjennom å redusere toppskatten, eller rikingskatten som den også kalles. Den nye regjeringa vil antakeligvis ikke bare sørge for at toppskatten rammer flere, men også at prosentsatsen vil heves. Høyre syntes det var usolidarisk at folk som bare tjente litt over gjennomsnittelig industrilønn (rundt 330’) skulle betale en skatt som var beregnet på de aller rikeste, og hevet innslagspunktet til 381 000 kroner - med planer om ytterligere reduksjoner. Dette skal sosialdemokratene snu, og fordi problemet deres er at det er relativt få i Norge som har millioninntekter, så da må de øke skatten for alle. Så dere som har barn og stemte SV (måtte dere brenne i helvete), har nå sørget for at alle antakeligvis måtte betale et par tusen mer i skatt for at noen får igjen et par hundrelapper i redusert barnehagepris. Takk skal dere faen meg ha!

Og før noen gidder å kommentere det; jada, jeg skjønner at jeg også må betale for Ap-kampanjen om å åpne ungdomsklubber, fylle opp kommunale svømmebassenger, betale for hjemmehjælpa til Haakon Lie. Gjett tre ganger hva VamPus synes om det!

mandag, september 26, 2005

Why, Orlando, why?

Og med dette tror VamPus at grensen for hennes dyrkelse av Orlando Bloom ble nådd.

Why, Orlando, why?

Kastet Dagbla' i søpla

En oppfølging av "Kastet søknader fra kvinner i søpla"..

VamPus hadde gleden av å få et ørlite glimt av dagspressens gravende journalistiske arbeid i helgen. Klokken er litt over åtte fredags kveld da en av Akersgatas utskremte kommer bort til vårt fredagspilsbord med en uengasjert fotograf på slep. Han skal følge opp saken om diskriminering av kvinner i næringslivet og lurer på ”om dette også skjer i Norge”. Han vil helst ha noen mannlige næringslivsledere som er villige til å innrømme at de er drittsekker, alternativt kvinner som kan fortelle tåredryppende historier om hvordan de har blitt kløpet i baken på firmaets julebord. Oppegående folk skjønner at det ikke er lurt å bli avbildet i et slikt oppslag med mindre de omgående vil ha sparken - men det ser ikke ut til å affektere Dagbladets journalist nevneverdig.

Tvilende til om noen kommer til å stille opp på et så tendensiøst intervju, sender VamPus journalisten til Fritjof – beryktet for sin høye faktor av uspiselige dresstryner som jobber innen finans eller shipping. De får åpenbart ikke napp der, og returnerer med uforrettet sak til vårt bord i nærheten. Vi sier hva vi mener om både metodikk, tidspunkt og mulighet for suksess – men foreslår Aker Brygge, hvor det viser seg at de valgte ”anything” fremfor ”anything interesting”. Oppslaget ble en vennegjeng med ”jeg har ikke opplevd det selv, men hørt fra andre”-vinklingen, som fikk en dobbeltside i lørdagens Dagbladet (ikke lagt ut på nett). Oppslaget er ikke egnet til annet enn å bekrefte eksisterende holdninger om "at vi er så likestilte i Norge" og "dette skjer ikke her".

Neste gang kvinnemagasinet Dagbla' skal lage en reportasje om diskriminering så foreslår VamPus at de tar en runde blant de kvinnelige medarbeiderne i egen redaksjon. Jeg tør vedde på at de ville fått flere historier om forskjellsbehandling, seksuelle hentydninger og diskriminerende vitser. Og vil man ha en mannsgris - så tar VamPus en Akersgata-vri på det og forslår en tur til sportsredaksjonen?

fredag, september 23, 2005

Drinker på en fredag

I lunsjen i dag kom vi frem til at trening egentlig er skadelig, men i moderate former bra for helsen. En kollega mente at mosjon med lav puls var det beste, som for eksempel å gå tur. I tillegg er det jo viktig å holde væskeinntaket på et tilstrekkelig nivå. Dette høres for VamPus ut som en klassisk pub-til-pub runde. Gå i moderat tempo fra pub til pub, og sørge for rikelig væskeinntak på stasjonene. Det at man kjenner at man er i dårlig form dagen etterpå er jo et tydelig tegn på at man bør gjennomføre en slik treningsøkt oftere.

I kveld er VamPus invitert på drinker hos Vekter'n. VamPus svarte at hun ikke kunne, fordi hun skal trene, slanke seg, egentlig er blakk og burde i tillegg bruke lørdagen til noe fornuftig. Med andre ord; VamPus kommer til å møte tørst og styla utenfor døren hans på slaget 20.00.

Kastet søknader fra kvinner

Som feminist så blir man litt sånn.. AARHG - jeg kommentere dette? Man kan jo selvsagt la være, men hallooo - dette er jo tross alt VamPus Verden?

Først; det er jo prisverdig at en næringslivsleder går ut og setter kvinnesak på dagsorden gjennom å fortelle hvordan han selv har oppført seg. Godt. Fint. Bra. Klapp på skulderen til Lars Engström. Det VamPus finner så ufattelig irriterende er at kvinner i tusentalls har fortalt disse historiene før. Hva er så den sjokkerende nyheten? Jo, at en mann - og la meg understreke - èn mann - bekrefter at det er sånn. Så tusener av kvinners opplevelser er ikke troverdig, men det skal bare èn mann til for å bekrefte vår virkelighet. Jeg tror faktisk at det alene viser status for likestilling - også her i Norden. Noen VamPus opplevelser:
  • Kollegaer som går inn på separat rom for å kjøpe en privat strippeforestilling på utenlandstur, mens VamPus blir stående alene i baren.
  • Kollegaer som livlig forteller om sex-kjøp i Amsterdam.
  • Mulig samarbeidspartner som bruker VamPus' visittkort til å sms'e henne om at hun er velkommen på hotellrommet hans.
  • SAS flyvertinner som spør om VamPus "hører hjemme" på Business Class.
  • Forretningsmenn som ikke hilser på VamPus, den eneste unge kvinnen i rommet.
  • Forretningsmenn som blir sure etter å ha spandert drinker, men ikke får seg et nyp.
  • Menn som kommer bort og sier "Næmmen, sitter dere her helt alene" når man faktisk sitter flere kvinner ved et bord... etc etc.

I tillegg kommer de klassiske grove historiene, dårligere lønn uten noen åpenbar grunn, at klær og gaver til ansatte vanligvis begynner i størrelse XL og går oppover, etc. Småting som kanskje alene ikke gir grunn til bekymring, men samlet utgjør et et helhetlig bilde som ikke er vakkert. VamPus har alltid jobbet eller vært aktiv i organisasjoner som har vært mannsdominert og har egentlig aldri følt seg spesielt undertrykt. Det alene er også bekymringsfullt, fordi det betyr at man tror at verden skal være sånn. At det er greit liksom.

VamPus er for porno, er gjerne med på strippebar og tåler grove vitser. Men forsøk å antyde at dette kanskje ikke er gøy hele tiden og mange mennvil føle seg angrepet personlig og respondere med 1) at kvinner må da tåle såpass, eller 2) "er du en humørløs lesbe, eller"? Med andre ord, VamPus må finne seg i alt dette - men ikke på noe tidspunkt antyde at det kanskje hadde vært ok med teater i stedet for gocart, firmagaver i en størrelse som passer, at det føles litt kjipt å bli forlatt alene i baren (ikke det, en VamPus håndterer DET ganske greit altså) fordi alle kollegaene skal se på stripping etc. Faen heller. Og Engström kommer selvsagt til å selge masse bøker på noe vi har sagt i årevis, og bli invitert til alt mulig av TV-programmer, portrettintervjuet etc. GRRRR!

30 millioner til riking

I sin utrettelige kamp for Norges fattige har de tre nye regjeringspartiene betalt 30 millioner for en rik bergensers strandtomt på Huk. De har forhandlet direkte med forretnings- mannen, som har forsøkt å selge tomten i seks måneder uten å få kjøpere. Prisen er med andre ord langt høyere enn det markedet er villig til å betale. Men hva skal man med marked når man har en sosialdemokrater som er villige til å bla opp til overpris? Oslos befolkning har fått noen meter mer å sole seg for, åpenbart ren populisme - men VamPus er overbevist om at de aller fleste vil synes at sosialdemokratene er umåtelig snille som sikrer oss en mulighet til å sole oss på Huk.

Ifølge Kristin Halvorsen er dette bare begynnelsen. Rikinger over det ganske land som sitter på eiendommer som de tidligere ikke har fått solgt sitter antakeligvis å gnir seg i hendene nå. På spørsmål om sosialistene har penger til dette, er svaret "vi har jo penger i og med vårt flertall på Stortinget." Betryggende.

Men VamPus er optimistisk. Vi leser jo stadig om fattige studenter som synes det er urettferdig at leiligheter er så dyre på Grünerløkka (for når man lever av stipend og studielån fra staten så er det jo en selvfølge at man skal bo i Oslos mest populære områder). VamPus er herved villig til å forhandle direkte med regjeringen for å selge en ypperlig 2-roms leilighet, 3 minutters gange fra Birkelunden, uten å legge den ut til markedspris. Tør vi antyde, tja, 5 millioner? Man vil jo ikke være grådig heller...

torsdag, september 22, 2005

Hvor ble det av nyhetene?

Othilie spør i dag om ikke Dagbladets journalister vet forskjellen på strippende lærer eller strippelærer. Joda, journalistene vet nok forskjellen, men de på desken synes kanskje det ikke er så viktig? Overskrifter må være korte og fengende, så til de grader at de ikke lenger reflekterer innholdet. Det som er mer interessant er at nettutgavene av avisene ser på antall klikk/visninger en sak får og prioriterer en god del av stoffet sitt etter dette. Med så misvisende overskrifter, med påfølgende statistiske feil, så er det kanskje ikke rart at avisene blir dårligere og dårligere?

VamPus forsøker så godt hun kan å motstå fristelsen til å lese saker som hun strengt tatt ikke er interessert, men som skaper "the comic relief" i hverdagen. Dessverre ser det ut til at sakene som kan sorteres under "comic relief" snart er brorparten av stoffet i avisene. Reality-serier, kjendisnytt, kongehus, sport, forbrukernytt, slanking, trend - hallooo, hvor ble det av nyhetene? Løsningen er at VamPus abonnerer på utenlandske tidsskrifter og leser utenlandske aviser på nett for å få noe innsikt i hva som skjer utenfor lekegrinden til Dagbla'. Kanskje dette er grunnen til at nordmenn leser flere magasiner og aviser enn andre - vi får rett og slett ikke den informasjonen vi trenger fra de såkalte "seriøse" dagsavisene. Et tankekors for de tidligere beboerne i Akersgata?

onsdag, september 21, 2005

Tristfitter og hengekuker

Vår alles trubadur og forfatter, Ulf Lundell, går igjen til angrep mot feminister. Han startet uforvarende den tredje feministiske bølgen på slutten av 90-tallet ved å skrive et sjåvinistisk brev til en kvinnelig journalist som hadde slaktet boken hans i en anmeldelse. Brevet ble trykket i feministantologien "Fittstim" (Sverige) som skapte mye debatt i hele norden. Nå er Lundell ute med ny bok, og får publisitet på nye angrep av feminister som "tristfitter". Si meg - betaler kvinnebevegelsen mannen eller gjør han dette helt uten vederlag?

VamPus har aldri har lest en bok av Ulf Lundell, men han er sikkert en strålende forfatter som ikke er avhengig av denne typen oppmerksomhet for å få solgt bøkene sine. Sikkert. Som sagt, VamPus kan faktisk ikke nevne en eneste bok han har skrevet - men han er sikkert en av nordens mest anerkjente og viktige forfattere. Derfor er VamPus takknemlig for at han tar på seg den tunge oppgaven det er å blåse liv i kjønnsdebatten nok en gang, samt sørge for at unge, dyktige, veltalende, smarte og pene feminister får media- oppmerksomhet - og ikke minst, kan selge noen nye antologier. Kommer det en "Tristfitte" antologi i nærmeste fremtid vil VamPus bli meget mistenksom. Kanskje Lundell får prosenter av salget?

Men siden han er så grei, så tenkte VamPus å gi han et lite tips sånn på veien. Eldre menn kan jo fort komme til å henge med hodet (pun intended) når de forsøker å "treffe" den kvinnelige delen av befolkningen. Foreslår at Ulf bruker et eventuelt overskudd fra sin nye bok på Viagra. Dersom han får seg et nummer i ny og ne så slipper vi kanskje denne typen utspill i fremtiden?

(Og før noen nevner det; den siste setningen er en omskrivning av Lundells eget utsagn i brevet til anmelderen, men det er noen ganger morsomt å debattere på dette nivået også...)

tirsdag, september 20, 2005

Kamikaze-button

"Send"-knappen på Microsoft Outlook burde omdøpes til "kamikaze"-knappen. Kanskje det ville fått VamPus til å tenke seg om to ganger før hun sendte ut mail til "all-staff". Det burde komme opp en advarsel: "Ønsker du fortsatt en karriere i Firmaet?" eller "Er du HELT sikker på at du vil sende denne mailen til ALLE?"

Hvordan var det nå den pokkers "recall message" fungerte igjen...

Helt Konge og litt Bush

Apropos debatten om kongehuset på bloggen til Lille Blå - selv om VamPus er republikaner, så hender det at Kongehuset glimter til. I dag varmer Kong Harald et mørkeblått VamPus-hjerte ved å uttrykke klar støtte til USA, også som militær partner. Tipper det også gleder SV, som hvert år foreslår å fjerne kongehuset og gjøre Norge om til republikk. Professor Trond Nordby mener utspillet er håpløst, men at det neppe får konsekvenser da vi visstnok er "vant til at de kongelige går rundt og putrer i et farvann de burde holde seg unna". VamPus har ingen formening om Kongefamilien går rundt og "putrer", men er glad for at noen i vårt kommende statsråd har et fornuftig syn på USA.

Noen som derimot ikke har et fornuftig syn på USA er ikke overraskende Attac-leder Magnus Marsdal. Da Bush ringte Stoltenberg for å gratulere han med valget, slo Stoltenberg visstnok fast at hovedlinjene i norsk utenriks- og sikkerhetspolitikk ligger fast, men at den nye regjeringen har et annet syn på norske offiserer i Irak. Det siste sto det ikke noe om i uttalelsen fra Det hvite hus.

- President Bush ønsker å skjule for amerikanerne at fredsprislandet Norge forlater okkupantenes side i Irak for godt, sier Marsdal til VG Nett i god konspirasjonsånd.

Ja, det ville nok bragt USA helt ut av fatning at "fredsprislandet" Norge henter 20 offiserer hjem. Og vi gjentar: 20 offiserer. Men det er jo klart - nå som landet har en demokratisk valgt regjering som forsøker å innføre demokrati, menneskerettigheter og frihet, så vil vel kommunister verden motarbeide Iraks ønske om internasjonal hjelp. Vi snakker jo om de samme menneskene som gikk i demonstrasjonstog MOT å fjerne Saddam (vet ikke om dere husker han - bl.a. kjent for å ha gasset i hjel 90 000 av egen sivilbefolkning)..

Så i dag ville VamPus tatt Kongens skål! Forresten... det kan man jo gjøre uansett - skål!

mandag, september 19, 2005

Navnet skjemmer ingen..

Eller i dette tilfellet gjør det nettopp det. LBB's innlegg om A hurricane by any other name tar opp et glitrende poeng som burde gi myndigheter noe å tenke på - nemlig hvordan man gir navn til orkaner og dess like. Nå ser det ut til at det er orkanen Rita som truer Florida. Men som LBB så poengtert skriver: Hvem er det som blir redd av noe som heter orkanen Andrew eller Katrina?

"Katrina and Andrew? That sounds like the yuppie couple who live in a Manhattan condo and tell everybody how Feng Shui changed their lives. No wonder nobody evacuated when they had the chance. Would you flee from Katrina and Andrew? I know I wouldn’t sweat it -- unless I had to attend their cocktail party fundraiser for Hillary. Incidentally, I think Hillary is a fine name for a hurricane. That name horrifies me."

Så. Orkanen Rita? Rimer på "drita". Hvilket antakeligvis er den tilstanden VamPus hadde satset på om hun fikk vite at Rita var på vei til et sted i nærheten av henne...

Krokodillesafari

Lordx er betatt i ei jente som fanger krokodiller etter inspirasjon fra "The Crocodile Hunter". For et par år siden ble VamPus litt mindre imponert da hun så et innslag "fra virkeligheten" på TVNorge. En gråtkvalt dame fortalte den triste historien om da hun var vitne til at hennes venninne ble spist av en krokodille. I VamPus Verden ville krokodillen tatt henne også..

De to damene var på krokodillesafari med båt i Australia. Det var en vakker, varm sommerdag, og de gled i behagelig tempo til Crocodile Creek da båten brøt sammen. Mannskapet finner raskt ut at de trenger en del for å få båten reparert og må på land. I det de går av båten, sier de til sine to passasjerer at de under ingen omstendigheter må gå ut i vannet. Neida, bedyrer damene, det skal de ikke. MEN; det var jo så fint og varmt i været - ja, en riktig strålende sommerdag var det, så damene tar frem badetøyet og legger på svøm. Trenger jeg å nevne at det siste dama så av sin venninne var en skvett blod som boblet til overflaten?

Krokodillesafari. Crocodile Creek. Advarsel fra lokalkjente. Er det flere enn meg som føler at minst tre varsellamper burde blinke her? Noen ganger er faktisk verden imponerende rettferdig.

Til Oslo kommune

Dette er en liten hilsen til Oslo kommune, ved etaten som var ansvarlig for å planlegge og gjennomføre opprustningen av Karl Johan før 100-års jubileet. VamPus skal finne han (garantert en mann) som tok beslutningen om å legge brosten i hele området rundt Spikerspuppa. Hun skal personlig sørge for at han går en bar til bar runde i området i et par høyhælte sko to kvelder på rad. Alternativt kan han velge å rulle seg selv naken i tegnestifter mens VamPus overvåker det hele fra en barkrakk mens hun skyfler ned et par Cosmopolitans.

Takk.

fredag, september 16, 2005

Dobbeltmoral

Liberaleren har et indignert innlegg over kulturpersonligheter og rikinger som maser om "at de skulle så gjerne gitt mer" til de fattige i Afrika. Hva pokker stopper dem? Det fikk VamPus til å tenke på alle de gangene hun har lest om Sigvart Dagsland, Karoline Krüger, Annbjørg Lien m.fl som har vært i et eller annet fattig afrikansk land og sunget for "de innfødte". Og så har man de obligatoriske bildene av innfødte som smiler og klapper og synger tilbake. Vakkert.

Men hvis VamPus hadde sittet og sultet og frosset i et lutfattig, undertrykt Norge, så er hun ikke helt sikker på om hun hadde stevet og klappet i hendene dersom det kom noen velfødde, rike afrikanske kulturpersonligheter som underholdt med et par innslag fra en komplett uforståelig kultur bare fordi de hadde med seg et TV-kamera på slep. Lurer på hva de tenker - type; "herregud, slutt nå med den gnålinga og gi oss mat". Bare flybillettene og oppholdet til disse artistene ville antakeligvis holdt en landsby i live i minst ett år. Ikke det - disse artistene får vel et større publikum med en sulten landsby som gissel enn på en konsert i Norge - for ikke å snakke om at det er våre skattepenger som betaler for at de får en noe utvidet safari. Var det noen som sa at dobbeltmoral er dobbelt så bra som bare moral?

Nå tar vi dem, jenter!

Drusilla har linket til en interessant artikkel i Klassekampen (jada, de finnes) om menns "dumhet" - som ifølge denne i stor grad er kulturbestemt. Mens kvinner har endret seg til å bli oppfattet som mer maskuline i sin fremtreden - enten det gjelder i klesstil eller væremåte - så gjør de maskuline idealene at gutter tar valg som rett og slett er "dumme". Dette kan jo ha med å gjøre at i et så mannsdominert samfunn så må den "mindreverdige" part være den som mimer den dominerende [maskuline] kulturen for å kunne komme seg opp og frem. Derfor bør menn nå begynne å ta til seg handlingsmønstre som tradisjonelt blir oppfattet som mer feminine for å være med på utviklingen. Og Vekter'n, vi snakker ikke her om å dytte et rosa lommetørkle i brystlommen på dressjakka - det er vel egentlig bare en avansert form for Høyre-button.

Dette kunne Drusilla helt åpenbart skrevet mye bedre om, men VamPus nøyer seg med å si at hun egentlig synes det er greit at gutta mekker på scooter i stedet for å ta utdannelse eller kjører seg i hjel i fylla. Uten å øke dagens arbeidsinnsats kan da den høyhælte skare sakte men sikkert ta over verden MOAHAHA HA HA.. *gnikke seg i hendene*

torsdag, september 15, 2005

Norge ut av Irak

Opprørerne gjør verre skade i det skjøre demokratiet i Irak enn noen gang. Derfor er det jo naturlig at vår nye statsminister, som skal fremme Norge som en fredsnasjon, trekker ut de norske styrkene. De norske offiserene trener opp de irakiske styrkene slik at de ikke trenger å være avhengige av USA for å beskytte et demokratisk Irak mot terrorangrep i fremtiden. Pikenes Jens og hans frustrerte fruer har sikkert en logikk i dette - muligens støtter de SV-Langelands uttalelse om at irakiske offiserer som gjør jobben sin er quislinger fordi de samarbeider med de amerikanske støttestyrkene i Irak?

Gitt at USAs invasjon av Irak var feil (ikke i VamPus Verden), men burde vi ikke alle være forpliktet til å bidra til fred og stabilitet på tross av dette? Det er et mindretall som skaper bråket, og hvorav svært mange kommer fra nærliggende land - ikke en gang er irakere.

Det VamPus synes er underlig er at alle synes enige om av vi har en forpliktelse til å ta i mot flyktninger og asylsøkere (og for å fjerne enhver tvil - det er VamPus enig i), men vi har ingen forpliktelse til å gjøre det vi kan for å fjerne grunnen til at folk flykter fra eget land. JADA. Det finnes andre virkemidler enn krig, og krig er ikke et ønsket svar - men VamPus er ikke for fred og stabilitet til enhver pris. Det er fred og stabilitet i Nord-Korea. Det er stabilt jævlig..

Godt å se at Stoltenberg er aktiv fra første stund. Det kan by på mye blogging i årene som kommer..

JAAA!

ENDELIG! Faen jeg er GOD, esse!

Det tok riktignok et halvt år, men i dag (O' velsignede dag) fant VamPus ut hvordan hun kunne linke til andre blogger - og gi dem et dypt bukk og kompliment for å være en inspirasjon og glede i hverdagen (ja..ikke DU da, Ghost). Vi begynner i det små - flere kommer etterhvert!

I mitt neste liv så skal man ikke se bort i fra at VamPus også klarer å sortere linkene etterhvert, publisere bilder, artikler og annet gøy - men akkurat nå skal hun hoppe opp og ned på gulvet og klappe i hendene for at hun er så sabla smart... Jippi, jippi, jippi!

Fandens regjering

BB sendte meg denne i dag - et lite dikt jeg synes oppsummerer mitt syn på stortingsvalget:

"En dag da Satan fikk i sinn
at intet måtte skje
så satte han i verden inn
den første komité.
Den vokste, det gjør Fandens verk
jo alltid som bekjent,
og innen man fikk sett seg om,
den ble et - parlament."

WILHELM BERGSØE

Badmington

Ok. Sjekket treningskalenderen til Elixia Colosseum for å finne "timene mine". Og hva ser man? Jo. Klokken 09.15 på lørdager og søndager har de timer i badmington? Hø? Hva for slags mennesker kan det være som dukker opp kl. 09.15 på en lørdags morgen for å spille badmington? Har verden gått helt av hengslene? I den grad klokken 09.15 på en lørdag i det hele tatt eksisterer, er det heller tvilsomt om man burde spille badmington. Eller bedrive fysisk aktivitet i det hele tatt. Vi normale mennesker har såvidt krabbet oss i seng etter et sent/tidlig nachspiel. Sove. Det er det man gjør kl. 09.15 på en lørdags morgen.

Badmington. Jeeezus!

onsdag, september 14, 2005

Pengegaver

Som nyinnmeldt medlem av Høire sjekket VamPus i dag deres hjemmesider, og kom over det faktum at av større pengegaver til Oslo Høire og Høires Hovedorganisasjon beløp seg til rundt 3.4 millioner kroner. Med tanke på valgresultatene og at VamPus stemte i år for første gang siden 1993, så er det vel rimelig å anta at VamPus faktisk var den ene velgeren Høire fikk i løpet av valgkampen. Tør man anmode om at pengene rett og slett blir satt direkte inn på min konto neste gang?

Og, når vi først er i gang, kunne den rødgrønne regjeringen dekke neste måneds AmEx-regning. Please? VamPus lover å betale skatten sin med et smil dersom dere gjør det. Pretty please?

tirsdag, september 13, 2005

Russevalgkamp

Valgforsker Frank Aarebrot mener at det så ut som om det var Unge Høyre som styrte Høyres valgkamp. Hadde det enda vært så vel. De har jo i det minste en intelligent og karismatisk leder, som evner å ta debatten rundt velferdsstaten.

"-Høyres valgkamp var en masse dresskledde unge menn som ropte "fire nye år". Det virket som valgkampen var planlagt av et russestyre, sier Aarebrot til NTB."

Itteno galt med dress. Itteno galt med engasjement. Noe galt med politikken - eller mangelen på sådan. Men nå er vi i hvertfall kvitt Bondevik. Gi nå den mannen en jobb i en internasjonal nødhjelpsorganisasjon. Jeezus (no pun intended) - vi MÅ bli flinkere til å sparke udugelige politikere ut av landet. Jøss! Der skjønte VamPus plutselig hvorfor FN er et helvete...

Urk..Å nei!

Når røykeloven kom sa VamPus at hun ikke skulle slutte å røyke før Høybråten hadde gått av som helseminister. Betyr det at hun må slutte nå?

Dilemma. Fortsetter VamPus å røyke sponser hun jo nasjonalsosialistenes regjeringsprosjekt. På en annen side... røyk og drink. Kan'ke slutte med det, vettu. I hvertfall ikke nå..

VamPus' skyld..

Ok, ok.. opptil flere har nå påpekt på blogg, sms, mail og telefon at bare VamPus hadde holdt seg unna vaka til Høyre så kunne dette gått veien. Det er VamPus skyld at vi snart har en nasjonalsosialistisk regjering, med Djupedal eller Halvorsen som finansminister. Vi kan jo like gjerne bare dra bort til Stortinget og legge fra oss lommebøkene på Løvebakken...

VamPus tar selvkritikk. Det er den begredelige sannhet, og her må VamPus bare krype til korset og si unnskyld! MEN; dette har faen meg Høyre fortjent!

Skal man være et politisk alternativ så må man jo faktisk har en tydelig alternativ politikk. Skal man gjennomføre store strukturelle endringer så må de ha et mandat i folket for å gjøre dette. Det betyr å ta debatten - utfordre de såkalte "svake gruppene" - kan virkelig ikke Norge gjøre bedre enn dette? Selvsagt kan vi det - men da må vi begynne å gjøre ting litt annerledes - ikke bare ta Skrue-dykk i oljebingen. MEN; VamPus er ukuelig optimist og har stor tro på at Høyre ikke bare har folkene som skal til for å ta debatten internt - men har idèene, kunnskapen og etterhvert viljen til endring. Og det vil VamPus være med på! Ikke pokker om FrP skal bli dette århundrets svar på Ap. Men først må VamPus kurere en hangover.. de sender meg vel ikke til arbeidsleir helt enda?

mandag, september 12, 2005

Direkte inne fra...

VamPus er direkte inne fra Høyres valgvake. Som dere sikkert ser av tidspunktet på kvelden så står ikke akkurat stemningen i taket. VamPus har gjort sitt beste for å løfte optimismen og spre lutter glede og fornøyelse - hun er antakeligvis den ene velgeren Høyre har klart å karre seg til i løpet av valgkampen. Og jeg mener - hva er vel å miste regjeringsposisjon OG 10% oppslutning mot å få VamPus ... og hold på drinkene deres nå folkens..ikke bare som velger MEN også som medlem!

Rasjonale bak det er enkelt - partiet går til helvete. Ok. Det kan vi jobbe med. Vi er dypt... øhm.. DE er dypt uenige med meg. Det vil si perfekt tidspunkt for å gå inn og gjøre en jobb. Så VamPus er antakeligvis den eneste her som er superblid (og ikke så lite brisen etterhvert)... Ikke vent på oppdatering - VamPus har tatt fri i morgen, og har planer om å faktisk ha det GØY i kveld!

Vent litt... hvordan blir det med utreisetillatelser med den nye regjeringen????

Valg

Selv om borgerlig side har gått frem de siste dagene, så har mediene i dag rettet skytset mot at borgerlig side har mistet velgere siden forrige valg og at det er intern uenighet i Høyre om samarbeidet med FrP. Fremgang den siste uken kan være avgjørende for å vippe velgere som ikke har bestemt seg enda. Disse vippes gjerne inn til det partiet som fremstår som vinnere. VG og Dagbladet har ønsket regjeringsskifte - og har tydeligvis lagt opp forsidene sine etter det. Det blir spennende å følge med på resultatene etterhvert som de tikker inn i kveld..

Før VamPus takket ja til å delta på valgvaken til Høyre, burde kanskje ha sagt at hun bare bringer uhell med seg. VamPus var førstegangsvelger ved kommunevalget i '91, og valget til hennes daværende parti gikk lukt åt helvete. VamPus fant da ut at for å få det noe gøy i det hele tatt, så skålte hun for alle innkommende resultater fra kommunene som var over 3,5% på valgvaken. VamPus hadde det gøy.

Valgvaker etter det har stort sett gått i samme retning. VamPus, som er i mot EU av nøyaktig motsatte grunner som NEI-bevegelsen, deltok til og med på Europabevegelsens valgvake ved EU-avstemningen i 1994 fordi hun trodde de kom til å vinne. En ting er å være på taperlaget, men når man først er samlet så kan man jo ha det gøy. Derfor er det med avventende skepsis at VamPus i dag, for første gang, skal på Høyres Hus og overvære valget der. Spesielt siden hun antakeligvis må oppføre seg pent og være snille med dem. Det ligger rett og slett ikke i VamPus natur å stå og utveksle høfligheter over pjoltere. Siden det er hemmelig valg i Norge, så er VamPus meget fornøyd med at "Sånn er livet"-redaksjonen i P2 outet VamPus som Høyre-velger til sine rundt 40.000 lyttere i dag. Takk for det. Snakk om å komme ut av skapet. Uansett - hvis vi legger skålingen på et 12%-nivå denne gang, så er det jo en relativ god mulighet for at VamPus vil ha det riktig så festlig i kveld.

fredag, september 09, 2005

VamPus kommer ut av skapet..

VamPus, som ikke har stemt ved stortingsvalg siden 1993, har virkelig lidd under valgets kval i år. Det som allikevel vippet VamPus over til å faktisk ta seg bryderiet med å gå å stemme var dog følgende: etter at VamPus blogget om at hun hadde holdt "Bruktsalg til inntekt for Høire" (nedenfor), fikk hun en hyggelig mail fra informasjonssjefen i Høyre. "For kort, men tro tjeneste" ble VamPus invitert til Høyres valgvake, og det uten at de vet hvem VamPus er eller hva hun står for. VamPus liker folk med humor. Dessuten, når alternativet er nasjonalsosialisme så føles det ikke så ille å stemme Høyre. Spesielt ikke med disse sakene:
  • Høyre jobber for å dytte staten ut og det private inn. I forhold til næringlivet jobber vi for et mer fleksibelt arbeidsmarked, mindre reguleringer og å redusere det statlige eierskapet. Også i forhold til utdanning og helse og omsorg ønsker vi at det skal etableres private alternativer til det offentlige tilbudet.
  • I en verden som blir stadig mer åpen ønsker Høyre å åpne for arbeidsinnvandring også for arbeidere utenfor EØS-området. Vi ønsker en sterk nedbygging av tollmurer og andre handelshindre og ikke minst en reduksjon av norske landbrukssubsidier.
  • Høyre arbeider for et samfunn preget av mangfold og toleranse, uten diskriminering. Høyre ønsker at også homofile skal ha rett til å bli vurdert som adoptivforeldre. Høyre vil også ha et klart skille mellom kirke og stat.

Særlig nummer to er en sak som alene kunne fått VamPus til å løpe til valgurnene. Mer innvandring, mer frihandel, mer mangfold, mer frihet. Og selv om VamPus har mye morro av Lille Blå, så synes hun at hans forsøk på å skape en ærlig og redelig debatt om velferdsstaten i sommer også fortjener respekt. VamPus setter også humor høyt - som da Pekka Foss ga Kristin Halvorsen et stort bilde av seg selv, med kommentaren: "Så har du noe å henge opp i skapet ditt", etter at Halvorsen gikk ut og sa at hun hadde et bilde av Høybråten i skapet på Stortinget for å hisse seg opp før debatter. Eller at Erna forsåvidt synes det er greit at de spøker med henne: "Når Erna bader, kommer Greenpeace og dytter henne uti igjen".

Humor. VamPus like. Nå. Fredag. Øl.

Rädda Norge nu!

Svensk webside som vil räddaNorge.nu - ha ha. Festlig!
Vi älskar Norge.Vi vill ha ett bra utbyte med Norge. Vi vill importera och exportera. Något vi dock inte vill exportera är röd-grön röra. Socialistiska politiker har redan förstört Sverige. Det räcker. Vi vill inte att Norge ska tvingas utstå samma sak.Ja, vi elsker dette land!

Meningen med livet er 31

VamPus er i en liten livskrise for øyeblikket, og har søkt hjelp i flere såkalte "selv-hjelps-bøker". Det som slår meg er hvor gjennomgående patetiske disse bøkene er. "Lytt til din indre stemme". "Si JA til livet". "Få et bedre liv". "Begynn i DAG". Dette er titler jeg har funnet på, men jeg tviler ikke et sekund på at disse faktisk finnes. Min bok har noen nyttige tips til hvordan du kan forandre livet ditt. Det handler om å stille deg selv tre sentrale spørsmål; Hvor/Hva er du? Hvor/Hva vil du? Hvordan kommer du deg dit? Ok. La oss ta en kjapp test:

Hvor er du: På jobb.
Hvor vil du: Til en bar.
Hvordan kommer du deg dit: 31-bussen til sentrum.

Hmm. Det gikk jo ikke så verst. En gang til.

Hva er du: Edru.
Hva vil du: Bli full.
Hvordan kommer du deg dit: 31-bussen til sentrum.

Ok.

Hvor er du: I begynnelsen av tredveårene.
Hvor vil du: Så langt en sunn sjel i et forfallent legeme kan komme.
Hvordan kommer du deg dit: 31-bussen til en bar i sentrum.

Jepp. Meningen med livet er definitivt 31.

Statsministerens moral

Selv om det er en stund siden, så sier det vel litt om vår kommende statsminister moral - gjør det ikke?

Jens Stoltenberg rygget sin Arbeiderparti-eide Saab 9.3 rett inn i en parkert Volvo. Etter å ha sjekket om det var skader på den parkerte bilen, kjørte Stoltenberg fra parkeringsplassen, uten å legge igjen verken navn, telefonnummer eller en forklaring. Det kostet 8000 kroner å utbedre skaden på Volvoen

Verdens korteste eventyr

Det var en gang en kjekk og lovende ung mann som spurte en vakker ung kvinne om hun ville gifte seg med han.

- Nei, sa piken.

Og hun levde lykkelig resten av livet, i et ryddig og pent hus, uten å måtte rydde skitne klær eller oppvask etter andre, alt lå der hun hadde lagt det. Hun kunne nyte et glass champagne i et deilig boblebad etter en lang hard dag på jobben, kjøpe så mange sko hun bare ville - og ikke nok med det; dosetet lå alltid nede!

Snipp snapp snute - så var eventyret ute!

torsdag, september 08, 2005

Utpressing

Utdrag av en helt normal mailutveksling mellom VamPus og Vektern:

Vektern: Hvis du vil bytte boka fra svenske til engelsk versjon er det ok. Kan ta den med i dag.
VamPus: Skal ikke hjem først, så får ikke hentet boka. Men jeg kan jo holde Depeche-billetten din som gissel Wø hø hø!
Vektern: Hvis du tror du kan drive utpressing av meg med Depeche-billetten tar du feil. Jeg har nemlig et sterkere utpresningsmiddel: Nøkkelen til leiligheten din. Utrolig hva man finner når man rydder... Hvis du kommer hjem en dag og ikke finner noe Nu Metal eller Shakira i cd-hylla så vet du hva som har skjedd -whø-whø-WHØ!
VamPus: WHAT??? AAARGH! Har lurt på hvor den nøkkelen var, men antok at jeg fant den hvis jeg bare ryddet.. Ta med nøkkelen i dag også du pus *smile søtt og bedårende* i tillegg til engelsk utgave *smile enda søtere og mer bedårende*
Vektern: Har ikke med nøkkelen din. Foreslår et gjensidig bytte av gisler en annen dag. Du får nøkkelen din når jeg får Depeche-billetten. Da er vi trygge begge to.

Og sånn går no dagan..

onsdag, september 07, 2005

Hjertesukk

.. og så må VamPus bare ha sagt at hun gleder seg til valgkampen er over, slik at hun kan gå tilbake til å blogge mer om de viktige tingene her i livet; sko, sjokolade og Orlando Bloom.

I løpet av de to siste månedene har nemlig VamPus, i ren sinne og frustrasjon over medier og politikk (krig og fred og sånn..) gått opp fire kilo på grunn av trøstespising av sjokolade og is. VamPus klager ikke... jeg mener, NAM.. men nå var det den kjolen til festen på lørdag da.. Dessuten, det koster å vedlikeholde en formfull kropp.. så har jeg bare sagt det, liksom *kaste med håret*.. vent.. hørte jeg øl?

FNs moral

Den utbredte oppfatningen på utenrikspolitikk i Norge synes å være at vi bør samarbeide tettere med FN fordi USA er slemme og "store satan" bare gjør gale ting. Tidligere bistandsminister i Blair-regjeringen, Claire Short, uttalte at "FN var den eneste organisasjonen med moralsk legitimitet i håndtering av internasjonale kriser" (fritt etter hukommelsen). Det er jo rørende, tatt i betraktning av at svært mange land som er representert i FN ledes av korrupte kjeltringer som oppfører seg som om statskassen var deres private konto mens befolkningen deres sulter. Og med Russland og Kina i Sikkerhetsrådet, så kommer FN helt sikkert til å gripe inn i konfliktene i Tsjetsjenia eller Taiwan. Jada. MEN *gni seg i hendene* - la oss se på hva magiske google kunne bringe av nyheter:

Var det FN soldater som byttet nødhjelp mot sex i Bosnia eller NATO-soldater? FNs strålende innsats i Rwanda der 800.000 mennesker ble drept i løpet av tre måneder er også minneverdig.

"Store Satan" var f.eks. til stede et par dager før FN hadde fått talt opp bandasjene sine etter tsunamikatastrofen, og var godt i gang med hjelpearbeidet før Kofi Annan fikk ut finger'n. Som Kofi sa; Ja..ørm..men vi kaller det en FN ledet operasjon for det...

Derfor er VamPus veldig glad for at vi med rødgrønn regjering vil knytte oss sterkere til FN. De er jo så moralsk overlegne. På en annen side, VamPus er ikke fremmed for å bytte moral mot sex, sjokolade og sprit, så hvem er jeg til å fordømme...

Bare noen kommentarer

Hvordan VamPus leser media:

  • Kreket Mullah truer Norge med hevn dersom han blir utvist. Ettersom han hevder at det vil bety at han blir utsatt for tortur og sikker død, så er det vel liten grunn til bekymring. Med mindre han står opp på den tredje dag og kommer tilbake.
  • Av de rundt 10.000 gjenværende beboerne i New Orleansm så skal kjæledyrene være hovedårsaken til at de nekter å forlate hjemmene sine etter orkanen «Katrina». Nettopp. Men mat og vann og beredskap skal de ha? Hørte vi "Darwin Awards"?
  • Etter orkantragedien sitter et enormt antall barn igjen alene. Men fortvil ikke, Michael Jackson er på saken....
  • VGNett-leser Anita Lindholt håper på et rød-grønt eldreløft. Det må jo være det samme som å løfte de eldre fra enkeltrom og over til en seng på toalettet?
  • President Jalal Talabani er i mot dødsstraff, men sier at "Saddam Hussein fortjener å dø 20 ganger om dagen fordi han forsøkte å drepe meg 20 ganger". Jepp. De 90.000 han gasset ihjel, de tusener på tusener av mennesker han torturerte, drepte, forfulgte og undertrykket er'ke så nøye. Men mislykkede drapsforsøk på Talabani - jepp. Dødsstraff. 20 ganger om dagen.

Jeezus. Kan noen gi meg en peker til NYHETER?

tirsdag, september 06, 2005

NYHET: Dagbla' sjekker fakta

STOPP PRESSEN! Dagbladet har sjekket fakta i en sak! Det hadde nok ikke spinndoktorene og rådgiverne i Ap regnet med da de gikk til VG med saken. Det tok riktignok Dagbladet to måneder, men det er jo prisverdig at de later som de driver med nyheter og politikk og sånn..

Denne gang har de sjekket opp "stoppeklokkesaken" i eldreomsorgen, og det viser seg at Ap og SV har vært med på å åpne for bruk av dette. Ja, sågar rost tiltakene. I odelstingdebatten roste Aps representant Asmund Kristoffersen innføringen av individuelle planer: - Individuelle planer vil sikre bedre brukermedvirkning, trygghet og forutsigbarhet for brukerne, samtidig som planen vil klargjøre ansvarsforholdene, sa Kristoffersen.

Saken fikk blest etter at VG trykket en kopi av skjemaet til Arbeiderparti-kjempen Håkon Lie, som viste at det ikke var satt av tid til "omsorg" eller "ta en prat over kaffekoppen" som det også heter. VamPus holder på det hun skrev i innlegget "Ondsinnede troll og skrukkeskinn"- er det noen som fortjener å få denne behandlingen så må jo dette være Lie, som var med på å bygge opp systemet. Lie var forøvrig kjent for å rope "Jeg skal knuse deg som ei lus" til partifeller. Kanskje en mann vi rett og slett ikke har lyst til å ta en kopp kaffe med...

mandag, september 05, 2005

Blame Bush first

Ordføreren i New Orleans, Ray Nagin, uttaler seg friskt om hvor udugelig George W. Bush har håndtert katastrofen i området og media følger på. Rudy Guiliani, den republikanske ordføreren i New York, ble som folkehelt å regne etter sin håndtering av terroraksjonene 11. september i 2001. Han viste lederskap, beroliget bekymrede borgere, deltok i arbeidet sammen med redningsmannskapet og gikk kontinuerlig ut med informasjon til pressen - med andre ord, gjorde alt en god leder kunne gjort i en lignende situasjon. Guiliani var ikke bare en god leder fordi han håndterte krisen godt når den oppsto. Guiliani var en god leder fordi under hans administrasjon var det laget en kriseberedskap for New York, der myndighetene samarbeidet med politi, brannvesen og akuttmottak for å lage planer for håndtering av ulike situasjon. Ingen kunne forutse at to fly skulle kræsje inn i World Trade Centre. Men at NY kunne bli utsatt for andre terroraksjoner eller naturkatastrofer var sannsynlig. Det var denne planleggingen som gjorde Guiliani til en dyktig leder. Katastrofen i New Orleans kunne vært håndtert bedre. Men kanskje Ray Nagin ta litt selvkritikk før han peker på andre?

For hva har politikerne i New Orleans gjort? Fint lite. De har svekket New Orleans naturlige beskyttelse mot flom gjennom utbygging og endring av landskapet rundt byen, de har ikke samkjørt de tre sentrale støttespillerne for hjelpearbeidet eller sørget for alternative kommunikasjonslinjer ved teknisk feil. Når Ray Nagin peker mot Washington og klager over Bush, så burde det være rimelig å anta at noen medier faktisk også spurte seg; Hva pokker har Nagin gjort siden han ble valgt til ordfører i 2002? Guiliani reiste en beredskap. Han sto frem og tok ansvar. Han var en leder. Ray Nagin, som svitsjet fra Republikanerne til Demokratene da han skjønte at det var opportunt for å vinne valget, viser med all tydelighet at han er alt det Guiliani ikke var; inkompetent og feig. Nagin prøver å redde eget skinn med å peke på Bush. Hadde det ikke vært for at media i stor grad tilhører "blame Bush first" fraksjonen så ville Nagin vært dissikert som leder for lenge siden. I følge denne artikkelen var Bush tidlig ute med å oppfordre lokale myndigheter om å evakuere New Orleans, alle innbyggerne fikk tilbudet - også de fattige svarte. Bush har bevilget 80 milliarder dollar i katastrofehjelp og organisert hjelpen tre ganger mer effektivt enn tidligere katastrofehjelp i USA. I tillegg er det de "hvite" områdene som er verst rammet av flommen, og hjelpemannskaper hindres av kriminelle idioter. Skriver norsk media om dette? Nei. Hvorfor ta seg bryderiet? Blame Bush first, sannhet og virkelighet er oppskrytt...

Hvem faen tror de at de er?

VamPus skjeller og smeller mye om våre udugelige politikere og at partiene er så like. Etter en samtale med Viseministeren, som jobber for Høyre, ble VamPus noe mildere stemt mot politikerne men desto mer oppgitt over media. Han fortalte at VG fulgte Erna Solberg en hel dag forrige uke, men forkastet en saklig artikkel om partiets politikk til fordel for en personsak. Solberg og VG-journalisten hadde nemlig så vidt snakket om fokuseringen på kropp og vekt i media. Gjett hva som havnet på forsiden av VG...

Har vi i det hele tatt noen form for kritisk journalistikk her i landet som stiller spørsmålstegn ved systemet Norge og virkemidlene som brukes? TV2 betaler en alenemor for å klage over at hun er fattig til Bondevik (se "Forsinket debatt" nedenfor), er dette virkelig det mest kritiske journalister klarer å gjøre? Fokuset på meta-saker er et demokratisk problem, da mediene fokuserer så lite på det politikerne faktisk vil snakke om og vi velgere vil lese. Deres fokus på personsaker er en fornærmelse mot alle som forsøker å følge med i valgkampen. VamPus har til gode å møte noen som bryr seg om vekta til Erna, en joggende Bjarne Håkon Hanssen, Carl Ivars arvelige betinget kondisjon eller kjolene til Karita Bekkemellom Orheim. Den eneste grunnen til at aviser som VG og Dagbla' overlever må være mangelen på alternativer. Kunne ikke ihvertfall en av dem forsøke å være seriøse?

VamPus tror politikk hadde vært mye mer spennende om Norge hadde medier som var kritiske både til seg selv og sine saker. VG skriver i dag at bloggere er mer opptatt av enkeltsaker enn av de politiske spillet og personfokuseringen. Vel. Hva om VG tok seg sammen og ansatte noen bloggere på desken? Det virker nemlig som om media har tatt over den holdningen politikere vanligvis har - nemlig at velgerne er idioter hele gjengen og at de derfor ikke skal skrive om vanskelige ting, for det vil gå over hodet på oss. Da bidrar ikke akkurat media til å heve debatten. Hvem faen tror de at de er?

søndag, september 04, 2005

The man with no name

- VamPus?
- Mmmm?
- Du husker ikke hva jeg heter, du?

VamPus må beskjemmet innrømme at hun ikke har den mildeste anelse over hva fyren i sengen hennes heter og erindrer bare vagt hvordan han ser ut. Det er ikke så nøye, egentlig, hun husker at han var syv år yngre og svært viril. Slik menn vil VamPus ha. Litt oftere.

Det begynte med utdrikningslaget til E, som ble morsommere enn fryktet. Jentelag er ikke helt VamPus sin greie, det kan hende at det var derfor VamPus kompenserte med pizza, cola og 'The good, the bad and the ugly' på dvd etter at guttungen forsvant ut døren (guttungen, ha! det likte jeg lite å si ;-)) Vektern lurte faktisk på om VamPus hadde skiftet kjønn da hun smset filmvalg til han. Men nei - VamPus er nemlig dødelig betatt av den unge, tause, mystiske Clint Eastwood - the man with no name. Kanskje navnløse menn i grunn er VamPus' greie? En sånn ønsker VamPus seg til jul, gjerne før. Til og med Orlando Bloom blekner i forhold, og det sier litt...

fredag, september 02, 2005

Viljestyrke

I og med at dette var uken VamPus virkelig skulle begynne å trene, stå opp tidlig om morran, spise sunt og ligge lavt i terrenget med alkohol - så er jeg litt imponert over egen viljestyrke. Etter en hard helg gikk morgenfuglprosjektet ganske tidlig i dass, allerede på mandagen faktisk Dette forplantet seg utover uken med doppler-effekt. På tirsdag kom VamPus uforvarende ut for en kveld som endte i regelrett fyll, noe forberedelsene til innsamlingsaksjonen for Høire dagen etter (postet nedenfor) bar sterkt preg av. Aksjonen førte til at trening onsdag utgikk til fordel for en middag på Rehmans med et par pils. I går, torsdag, hadde VamPus igjen ambisjoner om trening - skiftet til og med til treningstøy, men rakk ikke bussen. Dermed ble treningen omgjort til en rask tur i nabolaget, med innkjøp av sofalektyre og is (som kjent kommer ikke VamPus-is i mindre enn 2-liters bokser...dessverre..). I dag har VamPus spist to vafler til kombinert frokost/lunsj, og trening utgår til fordel for å sitte barnevakt i kveld.

Synes dette nye regimet med å trene, stå opp tidlig og spise sunt har begynt bra, jeg...

Og de vil pule med deg..

Fra VG Nett: Er du på jakt etter jenter, bør du dra til fjells kommende helg. Fordi, som de skriver, om høsten, og spesielt etter skolestart, er det kvinnene som dominerer over tregrensen.

Ja. Så fordi det er masse jenter i fjellet og DU er på jakt etter en, så er det tydeligvis bare å forsyne seg. Alle disse jentene vil helt sikkert ha seg med en vilt fremmed mann når de er på tur på fjellet sammen med venninnene sine. Kanskje de burde hatt med innretningen beskrevet nedenfor?

Rapex

Et nytt middel mot voldtekt vil etter planen se dagens lys...eller riktigere sagt, bli mulig å plassere et sted sola aldri skinner, fra neste år. Rapex - også kalt penisfellen - er formet som et omvendt kondom og har sylskarpe gripehaker som visstnok skal gi overgriperen noe helt annet å tenke på enn å fullbyrde voldtekten.

VamPus håper inderlig at denne innretningen skaper mye smerte og redsel for overgriperen. Dog stiller hun seg spørsmålet om det ikke hadde vært en idè å arbeide for å hindre overgrep generelt? Respekt for kvinner og kvinners rettigheter er en ting, men i Sør-Afrika, hvor denne innretningen er utviklet, så er det en del andre problemstillinger som myndighetene burde tatt tak i. ANC-regjeringen har gjort fint lite for å redusere myten om at AIDS er en sykdom som ble påført den svarte befolkningen av Apartheid-regimet, hvilket også gjør at det er vanskelig å få seriøs informasjon om HIV og spredningen av den. Andre myter er atman kan bli kurert ved å ha sex med en jomfru, hvilket har ført til voldtekter av barn ned til to år.

For drøyt fire år siden sto VamPus ved grenseovergangen mellom Sør-Afrika og Swaziland hvor hun kunne lese på oppslagstavlen at en lege kunne kurere HIV på tre uker. Imponerende.
Myndighetene har nå begynt å bygge om offentlige toaletter, slik at det er fysisk umulig å få plass til to personer i et avlukke - langt mindre en voldtekt (mange overgrep fant sted på nettopp disse). I tillegg kommer denne penis-fellen, som det er kvinner som må gå med - og da også betale for, sørge for å skifte etc etc. Kanskje en litt annen holdning fra regimet i forhold til informasjonsarbeidet rundt AIDS/HIV også ville ha hjulpet?

Kunne man ikke også innført tvangspåføring av dette "kondomet" på voldektsforbrytere når/hvis de blir tatt? Det burde vel også virke noe avskrekkende..

torsdag, september 01, 2005

Bruktsalg til inntekt for Høire

VamPus gjorde i går enn innsats i valgkampen som antakeligvis kvalifisererer henne til livstidsmedlemskap i Høire. Eller kan det betegnes som livstidsdom? Idéen ble unnfanget på et nachspiel, og siden VamPus har vært så ufattelig teit at hun faktisk har fortalt folk om dette så måtte det jo gjennomføres. Hun tok med seg et bittelite bord, en samling bøker, cd'er og noe skrot fra kjelleren og stilte seg på Grünerløkka og hadde "Bruktsalg til inntekt for Høyre". Forbipasserende så på ingen måte imponert ut, og reaksjonene strakte seg fra hevede øyenbryn til skulende blikk. Som min venn Otters sa; Du kan jo trøste deg med at det ser ut som et utdrikningslag. Et kjipt utdrikningslag, men dog et utdrikningslag."

Det startet godt med at ei som står på listen til De Grønne kjøpte en cd og en bok, og derved sto for halvparten av inntektene på denne fine høstdagen. Deretter gikk det tregt inntil en dame kom bort og ville ha et fargerikt spann. Otters donerte 20 kroner, og med det fikk VamPus samlet inn den svimlende sum av kroner 80,- som uavkortet vil bli sendt til Oslo Høyres valgkampfond. Dette var teksten på plakaten som VamPus hadde laget for anledningen.

"Utjevn forskjellen mellom fattig og rik
Mens Ap har fått 12 millioner i støtte fra LO, i tillegg til at LO bruker 25 millioner for å kaste regjeringen, så har Høyre bare fått noen få millioner primært fra privatpersoner. For å utjevne denne forskjellen mellom de rike og fattige partiene samler jeg herved inn penger gjennom bruktsalg til inntekt for Høyre. Siden jeg ikke er medlem av Høyre og synes at partiet er grenseløst pinglete, så gidder jeg nemlig ikke gi av egne penger og kombinerer da en egen valginnsats med rydding av kjellerboden. Jeg oppfordrer alle andre til å gjøre det samme!"

Oppfordringen er herved sendt videre.