Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

tirsdag, juni 14, 2005

Grimme eventyr

O' angst o' beven. VamPus trodde hun hadde et dannet litterært hjem, men ved nærmere ettersyn viser det seg at Asbjørnsen & Moe mangler i bokhyllen. Hvordan kan man da tolke norske folkeeventyr? I sin søken etter den evige sannhet skal VamPus selvsagt finne frem noen norske eventyr, men i mellomtiden håper jeg at Grimms samlede vil gjøre nytten. Grimm og A&M er forøvrig utmerkede eksempler på hvor galt det kan gå når noen har for mye tid og penger å ødsle vekk.

Makan til kvinnefiendtlig, sosialistisk makkverk skal man lete lenge etter. Kvinnene er enten slemme stemødre, onde hekser eller billige blondiner som gifter seg for et godt ord. Privat eiendomsrett skjendes på det skammeligste - Hans og Grete spiser pepperkakehus, Gullhår bruker alle tingene til de tre bjørnene, moren til Rapunsel stjeler..vel.. rapunsel.. Og alle som er litt annerledes - primært single damer som blir bestjålet - blir brent eller drept på annet vis, ofte av barn faktisk. VamPus begynner nå å forstå sin store skepsis til barn.

Men jeg har også oppdaget en annen urovekkende ting; man må ikke kysse frosken for at den skal bli til en prins. Eventyret sier at frosken hjelper prinsessen med å hente opp hennes yndlingsleke, en gullball, fra brønnen. Som takk vil han bli med henne hjem, spise ved hennes bord og sove i sengen hennes. Prinsessen prøver å vri seg unna, men Kongen sier at et løfte er et løfte, så hun tar den med inn og gir mat fra sin tallerken. Men når frosken krever å få sove i sengen hennes blir hun arg og slenger den i veggen. Det er da frosken blir en prins. OG DET SIER DE FØRST NÅ!?

Her har VamPus kysset frosker i godt over ett tiår, og først nå får man vite at trikset er å hive de i veggen? Makan! VamPus trenger litt tid å komme seg på etter dette. Er det rart jeg drikker... Hrmph!

3 kommentarer:

Ghost of Goldwater sa...

Du bruker ordet "kvinnefiendtlig" som om det skulle være noe negativt..?

Anonym sa...

Hei, jeg ser du har katt. Hva heter den og hvordan ser den ut - og er den snill? Selv har jeg to kjempesnille kattepuser, en gammeldags balineser (langpelsa siameser) og en langpelsa svart huskatt. De er utrolig kjælne. Balineseren heter SaraDan, han er 14 år, kastrert, brunmasket. Huskatta heter Blondie, hun er 13 år, kastrert, ekstremt pratsom. Det er bilde av dem i dagboka mi.

VamPus sa...

Pusedyr er Kongen av bakgården (helt til det kommer en større pus), Prinsen av badegulvet og Sofaknekten. Med sin sorte pels sørger han for at alt av møbler og klær ser ut som angoraull, og med sine hvite poter og flekker så er heller ikke VamPus' i overkant sorte garderobe trygg. Jævelskapet kom ikke inn før 01.00 i natt, så mor er ikke helt blid i dag... Får ikke sove før Pusedyr ligger trygt i sengen og snorker ved siden av meg.. Pratsom, ja - Pusedyr har noen spasmer hvor han skravler høl i huet på alle i nærheten. Spesielt irriterende lørdag morgen etter en tur på by'n... :-) Skal sjekke siden din jeg!