Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

fredag, desember 08, 2006

Kulturfattig

Dagbladet presenterte i dag sin kulturelitetest og ikke overraskende var det bare ett spørsmål VamPus kunne svare ja på (reist mer enn 2 måneder i utlandet):

Du tilhører definitivt ikke kultureliten, gratulerer! Du er antakelig ekte og jordnær, og kan delta i så mye organisasjonsarbeid du bare vil uten å bli mistenkt for å mele din egen kake og holde proletariatet nede.

Dagbladet forutsetter at med organisasjonsarbeid så menes det organisasjonsarbeid knyttet til venstresiden, frimerkesamlerne, bistand, barne-og ungdomsarbeid, vel-foreningen og.. vel, alle organisasjoner som ikke på noen som helst måte er knyttet til Høyre eller FrP.

For vi vil alltid bli mistenkt for å mele vår egen kake og holde proletariatet nede. Uansett.

13 kommentarer:

Anonym sa...

Det var merkelig du havnet der da, for Dagbladet melder nemlig at hele 104% har landet på bedømmelsen "en fot i begge leirene", slik jeg fikk.

Anonym sa...

Min familie består av så mange lausunger at jeg ikke aner hva de drev på med før 1930. Jeg havnet med en fot i begge leire, slik som 104 % andre ser det ut til.

Like greit kanskje å tilhøre et eksklusivt proletarmindretall?

Anonym sa...

"En fot i begge leire er aldri dumt. Du kan like gjerne digge «Rompa mi» som «Nøtteknekkeren», og går på Smuget og Kunstnernes Hus med samme eleganse. Hvis du ikke blir for full da."

I skrivende stund er det visst 133% som havner her. Forøvrig digger jeg hverken "Rompa mi", "Nøtteknekkeren" (bortsett fra tegneserier til melodien av Nøtteknekkersuiten), Smuget eller Kunsterenes hus. Men jeg liker å drikke meg full.

Anonym sa...

..og nå slo det meg at det er jo ikke mulig for noe å være mer enn 100%.. Hvordan er det de regner ut dette?

(og det burde jo strengt tatt slått meg før, jeg krysset tross alt av på den "masternivå på universitetet"-greia.. Ikke bra.)

Anonym sa...

Når jeg hører ordet "kultur" avsikrer jeg min pistol!

Julius Streicher
Sjefsideolog NSDAP

Anonym sa...

"Du tilhører definitivt ikke kultureliten, gratulerer! Du er antakelig ekte og jordnær, og kan delta i så mye organisasjonsarbeid du bare vil uten å bli mistenkt for å mele din egen kake og holde proletariatet nede.
120% har landet på denne bedømmelsen."

120%... Det kaller jeg et solid flertall.

Anonym sa...

Dagbladet lærer vel prosentregning av "finansministeren", som for en tid siden ble skrekkslagen ved tanken på at nokså mange i Norge tjente mindre enn gjennomsnittet.

Anonym sa...

Jeg er også proletar, som så mange andre som har testet seg. Det er ikke så rart, egentlig. De som defineres som kulturelite i en slik test jobber sikkert som journalister i Dagbladet, de blogger ikke. Bloggere er nok nederste hylle.

Milton Marx sa...

En ting som slo meg, er at ingen utenfor Oslo (evt de større byene) tilhører kultureliten. For de kan ikke ha gått på Sreiner eller Monteso-et-eller-annet-skolen.

Anonym sa...

Wcat, hvem tok mine greier igår?
Ettt spørsmål.

Anonym sa...

Jeg har riktignok ikke tatt testen, men det aner meg at det er en del i bloggosfæren som er litt "numerically challenged".
Når en i en del slike undersøkelser kan ende opp med mer enn 100%, skyldes det vanligvis at kategoriene ikke er gjensidig utelukkende. Du kan altså score i begge kategorier, og bør ikke begynne å bli forbauset med mindre du ender opp med mer enn 200 % ( hvis det er to kategorier).

Cassanders
In Cod we trust

Anonym sa...

Er det så rart, Vampus, da partiet ditt ble stifta av nevnte motivasjon?

Mathias sa...

Jeg havnet med en fot i begge leire. Jeg falt vel igjennom fordi jeg ikke har hovedfag. Men hadde vel havnet lengre ned dersom mine forferdre ikke var embetsmenn og mine forledre ikke hadde høyrer utdanning.