Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

tirsdag, august 29, 2006

Forsvarets vaskeskole

Det nye nummeret av F, visstnok en hybrid etter Forsvarets Forums avis og .. noe annet på F.., inneholder en instruks om klesvask som åpenbart kan være nyttig for unge menn knapt ute av sin mors favn.

Det er jo forsåvidt betryggende å vite at det på de militære kasernene (ehm.. bopel?) finnes muligheter for å vaske både sivilt og militært tøy. Hvem hadde trodd det? "De fleste bruker maskinene".. resten tar formodentlig med seg en bag hjem til mor. Ting som kan virke innlysende er grundig forklart - sortere skittentøy etter farge og type (grønt i en haug og.. grønt i en annen?), følge vaskeanvisningen på tøyet, vaske kulørt tøy for seg selv første gang etc. De elleve punktene for korrekt klesvask kan jo ta motet fra noen og enhver, men mon tro om ikke noen av de barske gutta blir litt satt ut av følgende:
  • Bruk vaskeposer til finere tekstiler.

I VamPus' hjem er dette primært BH'er, stockings, silkeundertøy. Er det noe vi jenter burde vite om gutta i førstegangstjenesten?

  • Benytt skyllemiddel i siste skyllevann hvis du ønsker økt mykhet, (...) og bedre bevaring av fasongen på tekstilene.

Dette rikt illustrert med et bilde av en krympet stilongs. Dessuten - fasongen på tekstilene? Gutter? Hvilken fasong følte dere at uniformen med accessoirer hadde? Heter det accessoirer når man snakket om uniform forresten? Sko, hansker, skjerf, vesker og sånn?

8 kommentarer:

Viking33 sa...

Derfor, mine damer og herrer, er det at de reflekterte unge menn uten klesvaskerfaring velger Hæren... Intet lyse- eller mørkeblått som risikerer å ødelegge den flotte hvite silketangaen med rosa sløyfe over gylfen som du fikk av bestemor til 18-årsdagen. Grønt, så vidt jeg erindrer, farger ikke av... Eller gjør det det? *løper frantisk mot vaskemaskina*

frepun sa...

Klesvask, hva er det? hmm.

VamPus sa...

Viking: Øøh. Hvis du fikk en hvit silketanga med rosa sløyfe over gylven av bestemor til 18-års dagen så har du HELT andre ting å bekymre deg over enn om grønt farger ;-D

Viking33 sa...

Mmmmm... Hva kan jeg si... Jeg liker lodne rosa greier... Og folk... Der fikk du den... Tenker jeg svei...

Hmmm... Ta fra meg spaden før jeg graver meg enda dypere!

Jeppe sa...

I Marinen, der hvor bare menn er menn
I Marinen, alle barske gutters hjem
I Marinen, kan du skaffe deg en venn
I Marinen
I Marinen, vi lar de sprute vilt på sjøen
I Marinen, du blir alltid sår og øm
I Marinen, alle barske gutters drøm!
I Marinen
I Marinen

Homsegutt! Homsegutt! Vi vil ha deg som ny rekrutt!
Homsegutt! Homsegutt! Vi vil ha deg som ny rekrutt!Nuff said?

Erik sa...

Det er kanskje en grunn til at militærleire er plassert midt i ødemarka...

Skal sies at jeg ikke la merke til noe blondetruser der jeg var...

Ketil sa...

Det er ingen dum idé å gi folk skikkelige vaskeanvisninger. Selv klarte jeg en gang å rote et rødt plagg inn i hvitvasken. Rosa t-skjorter, stilongs osv er ikke akkurat det man vil bruke på en øvelse...

Når det gjelder bruk av vaskemaskin, så må det også nevnes at de fleste leirer har et depot/vaskeri hvor man kan bytte ut alle militære klesplagg. Dersom man stort sett benytter uniform så er det redusert behov for å benytte vaskemaskinene selv om man ikket tar med klesvasken hjem til mor.

Vedrørende punktet om finvask, så finnes det faktisk kvinner i forsvaret. Disse kan nok ha behov for å vaske BH-er og andre finere tekstiler.

Når det gjelder fasong på tekstiler, så husk at mange også vasker sine sivile klær. Skjorter og bukser kan nok ha større behov for tøymykner enn uniformene.

seilern sa...

klesvask kan være vanskelig også for kvinner: Min kjære søster oppsøkte en gang et "selvbetjent vaskeri" i Italia, og vasket alle klærne ved temperaturen "caldissimo". Alt hadde samme farge etterpå!