Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

torsdag, august 24, 2006

Uadressert post - nei takk!

En frekk nabo hadde rappet klistremerket om at uadressert post er uønsket i VamPus' postkasse, og på bare to dager ble den fylt med 554 gram bortkasta papir. Telebutikken, Lefdal, Elprice.no, Clas Ohlson - hvor mange mobiltelefoner trenger man egentlig? ICA Supermarked og ICA nær - koordinering av utsendelser?

iHus og Ring Eiendomsmegling - hva med oppdaterte brosjyrer på hva dere har solgt i mitt nabolag i det siste og til hvilken pris?
Whiteswan nutrition - "Invitasjon til å motta slanketablett".. Seriøst?
Lifeavisen - skolestartnummer med 8 sider med vitamintilskudd?
kid interiør - med steikje stygge sengesett.
Best pris fliser - stygge fliser til billig pris.
Oslo Sporveier - nytt t-banekart med Sinsen og Storo stasjon.
Spice - oppdatert meny.

Og dette bare på to dager! Finnes det noen lenger som ønsker å motta så mye søppel per dag? Vær litt miljøvennlige: Bruk penga på annonser i avisene eller på nettet i stedet.

14 kommentarer:

Meffe sa...

Kanskje de kunne gått over til å kun (evt. delvis) reklamere via e-post. Det sparer miljøet og de kan bruke mer penger på annen mer nytig markedsføring enn papir til kjernafamilien i Romsdalen slik at de kan tenne i peisen.

Helge Samuelsen sa...

Ah, men eposten kan du sperre, meffe!

Postkassen derimot er forsvarsløs.

På den annen side, så må jeg si at her på bygda fyrer vi jo med ved...så på vinteren trenger vi jo litt å fyre opp med.

På den annen side er jo glanset papir noe dritt å brenne.

Noe som ikke stopper meg fra å lage noen fine bål i bakhagen av og til (sa jo at jeg var på bygda) og kvitte meg med svineriet.

Selv om renovasjonsavgiften koster blod, har vi jo ennå ingen sortering.

Så da så!

Den (sikkert) giftige asken havner over på Statsskog... Men ikke si det til dem...

Milton Marx sa...

Innfør miljøavgift på glanset papir. Ikke så mye at det ville stanse ting vi ønsker oss (ukeblader og andre ting vi kjøper), men nok til at man måtte være mer kritisk til hvem man retter en utsendelse til.

Tiram sa...

Vi får jo tilsendt nok av dritt på uglansa papir og.

Anonym sa...

De 2 minuttene det tok meg å få klistremerker og registrere postkassen som uønsket sone for uadressert reklame er kanske de best brukte 2 minuttene i mitt liv.

Akademikeren sa...

Meffe: Reklame på mail...er det ikke det vi kaller spam? Vil ikke ha det heller, bortsett fra de selskapene jeg selv velger å aktivt motta fra.

Jeg hadde flaks...hun som hadde leiligheten min før meg hadde stanset uadressert reklame, så da sparte jeg to minutter av livet mit :-)

Helge Samuelsen sa...

Elektronisk-spam, selv om den er irriterende, er å foretrekke fremfor papir-spam. Den kan filtreres, eventuellt slettes, uten at det koster miljøet eller pengepungen.

Her har de begynt å legge uadressert reklame inn i avisa for lenge siden, så den kommer uansett om en har klistremerke. (Stakkars postbudet kan ikke ha ekstraarbeid med å plukke reklamen ut...)

Rene mafiametodene ;O)

Jeg er imot rene uspesifiserte avgifter i utgangspunktet, men hva med at all reklame pålegges en avgift knyttet til renovasjon? Tross alt koster det å få bort dritten.

Hvis en ikke bor på landet og brenner bål, altså...

Vox populi sa...

Og i tillegg til de du nevner kommer avisenes bilag. Som du ikke kan reservere deg mot. Siden jeg fortsatt sverger til noen nyheter på døde trær, så inneholder Aftenposten og min lokale Budstikka, de samme bilagene, så dosen blir dobbel.

seilern sa...

Hvis alle disse som bruker millioner på å lage reklametrykksaker istedet puttet pengene sine i å lage virkelig enkle, informative nettsteder, og legge ut info. på søkemotorer slik at man finner det når man trenger det, ville kundene vært bedre betjent enn i dag, og unødvendig produksjon av papir kunne vært unngått, og trærne kunne gjort sin jobb med å rense atmosfæren for CO2 i stedet for å bli brent og dermed tilføre CO2.

pst sa...

Ja det er bare og innrømme, forbrukerhysteriet og reklamebransjen i samarbeid med de store firmaene produserer mye menigsløst søppel. Vampus, du har rett i at vi trenger markedsliberalisme, men til hvilken pris.

Jeg innbiller meg at selv den mest liberalistiske internettsurfer bruker både popup blokker og spamfilter på emailen sin. Dobbeltmoral eller er vi utsatt for rett og slett reklameterror og markedsekstremisme?

Er det egentlig nødvendig å reklamere for bensin? Neppe det selger av seg selv. Det vi må reklamere for er pølse i lompe med rekesalat. Spiser en mer en to pølser med rekesalat blir man fort kvalm.

Sånn snakker en realpolitiker.

Meffe sa...

Helge S: Man kan jo sperre reklame som du får i posten også da!

Akademikeren: Jo, det er sant det kalles spam. Per idag mottar ikke jeg spam fra Meny, Leketøykjeden, Europris etc. Det var disse jeg mendte kunne sende e-post.

Helge Samuelsen sa...

meffe,

Ja, jeg uttrykkte meg litt klossete.

Det jeg mente er at en kan ha spam-filter på emailen, og at det derfor fremdeles er et marked for papir-reklame. Det er vanskelig å legge inn sperre for absolutt alt, men 90% blir stanset, og en kan meget lett legge inn sperre for de lokale butikker manuellt hvis en vil.

Og du har også helt rett i at en teoretisk kan sperre reklame i posten. Men her hvor jeg bor er det i praksis ikke mulig, fordi reklamen blir lagt inn i avisene.

Tilpasning til systemet, med andre ord...

Anonym sa...

Jeg bor i blokk, og sist uke kom jeg hjem til avrevne "Reklame - nei takk!" klistermerker. Alle de som hadde slikt klister hadde fått det revet av, og søppelet lå i gangen. Åpnet postkassen, og det ramlet ut 7-8 reklamebilag! Jeg får nok reklame i avisen, og dette er for meg rimelig frekt! Tragisk nok må jeg nå ta meg fri fra jobb for å få tak i nytt klister.

Anonym sa...

Nå har det kommet en veldig smart side som viser tilbud, kundeaviser og kataloger.
www.patilbud.no
www.påtilbud.no
Da er det ingen hensikt og få reklamen i posten noe mer.

NEI TAKK