Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

mandag, august 28, 2006

Fremragende bidrag

Bjørgulv Braanen. redaktør i Klassekampen og vinneren av Fritt Ord-prisen for sitt " fremragende bidrag til seriøs politisk journalistikk", innrømmer i dag at Klassekampen begikk et overtramp da de beskrev et møte som "et lukket anti-islamsk nettverk". Venstresidas megafon mener dog ikke at de setter liv i fare når de lyver på forsiden i avisen, og til alt overmål nedvurderer drapstrusler i etterkant av oppslaget som bare er en følelse:

- Nei, jeg skal vel ikke kommentere det. Det er vel en framstilling av hennes egen følelse, sier han til Dagbladet.no.

Hans evne til selvkritikk nærmer seg parodisk når han sier at det var feil å skrive "anti-islamsk" i en nyhetssak, men at de heller burde ha "skrevet det som en kommentar." VamPus har åpenbart et litt annet forhold til hva "fremragende bidrag til seriøs politisk journalistikk" er.. eller burde være. Eller som Nina Witoszek sa om saken til Klassekampen:
" – Men offentlighetens rom er begrenset gjennom et visst medietyranni."

Klassekampens oppslag.
Nina Witoszeks kommentar i Aftenposten.
Witoszeks og Rehmans debattinnlegg i Dagbladet.

16 kommentarer:

Machiavelli sa...

" – Men offentlighetens rom er begrenset gjennom et visst medietyranni.""

Og nå har du jammen innført det i bloggen din også, i og med at innlegg som hverken inneholder ublu avsløringer, eller grovt språk - bare en masse ting som virker ubehagelige for VamPus' politiske verdensbilde, ikke kommer gjennom her lenger...


M

Tormod sa...

Hva er det du babler om, machiavelli? Det virker som om du blir mer og mer virkelighetsfjern i ditt korstog mot blåbloggere..

Machiavelli (No) sa...

Babler?

Se selv. Hun sensurer jo etter eget forgodtbefinnende nå - alt som ikke passer malen hennes, gadd vite hva den var..


M

Anonym sa...

Prøv å få inn en kritisk kommentar som stikker litt hos venstreekstremistene.
Deres selvopphøyde forestillinger om sin egen fortrefflighet tåler ikke motsigelse.
De såkalte ikke islamofobe rettenkende
En bør ikke lenger være overrasket over det intellektuelle svik som jevnlig begås i RV- og Klassekampen-kretser. Overskriften "Samles mot islam" gjenspeiler det velkjente behov for å utdefinere en "Fiende"; som tillegges suspekte motiver, og dermed blir lettere å bedrive hatpropaganda mot.

Denne taktikken er eldgammel, men lever altså fortsatt i beste velgående i de indre
ml-gemakker. Den råtne stilen til Braanen med overkjøring av egne journalister viser vel bare hvordan KK-prosjektet langsomt råtner på rot.

Det går an å bli veldig fortørnet over Klassekampens uthengning av det som er ment som et forsøk på en åpen, fordomsfri debatt. Men egentlig trenger man ikke bli overrasket. Det ligger i dagen at det er åpen debatt som provoserer Klassekampen. Det gjelder å få stemplet initiativet som islam-fiendtlig.

Theo sa...

Deler ikke Fritt Ord masse penger? Har du søkt, Vampus? Bryet verdt å prøve.

chris sa...

VamPus, nå har du gjort det helt store her... Ikke bare har Marken avslørt deg, nå har han startet blogg for å spre ordet!
Foreslår at alle blåbloggere går inn og flagger bloggen hans. Vi må begrense skadene før han velter hele plottet.

VamPus sa...

Chris: Avslørt meg? De som enda ikke vet at jeg meldte meg ut av FpU i 1994, har vært leder av FRI, deltatt i debatter om legalisering, startet Kvinner for Porno, jobbet i Ungd.kampanjen mot Rasisme, og er medlem av både Monticello og Høyre - førstnevnte uten verv, sistnevnte som nestleder i Grunerløkka Høyre - er enten late eller sløve.

Fint at han har opprettet egen blogg til ære for meg, så slipper jeg å publisere spaltemetere med vås her. Ikke gi mannen mer oppmerksomhet enn han fortjener...

chris sa...

Ugh. Snerrende katte, skjult ironi. ;)

PonderN sa...

Men har du noen god begrunnlse for din sensur Vampus? Annet enn at du ikke er enig i det han skriver?

VamPus sa...

pondern: jepp - outing av nick til bloggere ser jeg ikke pent på, dessuten er det ikke så mye uenighet for det betyr et forhold til fakta. Dessuten - siden noen tar inn ytringsfrihet - jeg har ikke publiseringsplikt. Når noen skriver meterlange innlegg med konspirasjonsteorier som ikke henger på greip, så kan jeg enten bruke livet mitt på å publisere og besvare disse, eller la være.

Men nå har han jo opprettet en egen blogg med "refuserte innlegg fra VamPus' side" - og om ikke det sier alt, så vet sannelig ikke jeg.

Hjorthen sa...

Men apropo sensur: I denne posten har du vel sensurert deg selv? Opprinnelig inneholdt den vel et eller annet syrlig om Braanens holdning til at Shabana Rehman hadde motatt trusler?

Men Braanen hadde forsåvidt sitt på det tørre siden hun ikke hadde motatt noen trusler, og det er vel derfor du fjernet det igjen. Bloggfaglig så er vel dette sånt man rynker litt på nesen av?

(for dem som bryr seg om denslags altså, jeg gjør det egentlig ikke, jeg bare erter:-)

VamPus sa...

Hjorten: Dette står der fortsatt:

Venstresidas megafon mener dog ikke at de setter liv i fare når de lyver på forsiden i avisen, og til alt overmål nedvurderer drapstrusler i etterkant av oppslaget som bare er en følelse:

- Nei, jeg skal vel ikke kommentere det. Det er vel en framstilling av hennes egen følelse, sier han til Dagbladet.no.

---

Jeg har modifisert poster etter at de har blitt publisert, både for å korte de ned, språklige forbedringer og korrigeringer som kommer i kommentarfeltet. Så får dere rynke på nesen så mye dere vil. Jeg skulle for eksempel ønske at VG modifiserte artiklene sine om jenta i østerrike når det i etterkant fremkommer at de tingene de rapporterer er helt på trynet, og ville ikke rynke på nesa over det.

Men sjøl kan jeg ikke huske å ha gjort noe lignende, men heller diskutert videre i kommentarfeltet.

Pål H sa...

Stakkars debattanter:
Finnes det ikke debattfora for fritenkere i Norge? Eller for tanketomme mot islam?

Å gi Klassekampen ansvar for drapstrusler er vel toppen av usaklighet, og bidrag til å befeste påstanden om at det ikke er mulig å være kritisk til islam eller muslimer uten å bli møtt med trusler og livsfare. Klassekampen la et egg, visst.

Men jeg undrer meg: hvor lenge skal vi være nødt til å lese om den stakkars Rehman, som er så inderlig hardt rammet og maktesløs? Er det virkelig Rehman, som herjer og dominerer enhver debatt om islam, det er synd på?

Er det det islam-kritikken er redusert til?

Hjorthen sa...

Herregud! Jeg har hatt de samme brillene i ti-elleve år nå, men nå skjønner jeg at det er på tide å gå og ta en ny synstest!

Sorry!

PCJ sa...

Pål H. skrev:

Å gi Klassekampen ansvar for drapstrusler er vel toppen av usaklighet, og bidrag til å befeste påstanden om at det ikke er mulig å være kritisk til islam eller muslimer uten å bli møtt med trusler og livsfare. Klassekampen la et egg, visst.

Med all respekt så er nok det en litt pussig definisjon av "toppen av usaklighet". Rett nok har vel ikke medlemmer av Klassekampens redaksjon selv ringt og truet, men de burde jo kanskje ha tenkt over at å skrive på den måten kunne de bidra til å hisse opp deler av "folkedypet". Vær varsom, og det der.

Machiavelli sa...

"dessuten er det ikke så mye uenighet for det betyr et forhold til fakta."

Vel, når du skal bestemme hva som er fakta eller ikke, hva er da vitsen...