Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

torsdag, august 14, 2008

En stemme til Arbeiderpartiet

Lars Sponheim har i dag bekreftet sitt utsagn om at han heller vil ha Jens enn Jensen, og vil felle en Høyre/FrP-regjering om han får sjansen.

Så mens Venstre maser om at en stemme til Høyre er en stemme til FrP, så har vi nå svart på hvitt at en stemme til Venstre er en stemme til Arbeiderpartiet.

Så vet vi det.

31 kommentarer:

Anonym sa...

Strengt tatt gammelt nytt. Og en VELDIG god grunn for ikke å stemme V.

vektern sa...

Og hva sier de såkalte "liberale" i Venstre til det. Christallmighty for et drittparti. Morten - wake up and smell the coffee.

VamPus sa...

Strengt tatt gammelt nytt, ja, men kan ikke gjentas for ofte.

fabelfisk sa...

*sukk*

Ja som liberal i Venstre føler man jo av og til at man rykker tilbake til start.

Lurer noen ganger på om vi er der bare fordi vi liker å pine oss selv.

Nå er det jo forøvrig ikke sånn at FrP med sine ambisjoner om en gigantisk velferdsstat eller det konservative Høyre og deres "la oss prøve å få færre asylsøkere"-utspill er så utrolig mye BEDRE sted å være for liberale da.

Nicolai Alexander sa...

Utvikling av meningene til Lars Sponheim
1. Heller Jens enn Jensen.
2. Verken Jens eller Jensen.
3. Jens.
4. Kanskje samarbeide med Frp på en eller annen måte (Ola Elvestuen).
5. Vil felle H/FRP regjering hvis sjansen.
6. Who the f*"k knows?

Aldri en kjedelig dag i Venstre med andre ord. Alltid moro å høre om regjeringsspekulasjonene til Venstre, men det hadde vært gøy om de kunne uttalte seg om politikk på ett eller annet tidspunkt.

Fredrik Mellem sa...

Dette er tullprat. Han sier jo klart at han foretrekker en regjering av KrF/V/H. Når da Høyre ikke vil stille opp på det, så er det forbilledlig at han holder ord, og lover å holde FrP ute av regjeringskontorene.

Sponheim viser seg etter hvert å ha en betydelig mer imponerende holdning til politikk og makt, enn hans amatørpartifeller i Oslo.

Anonym sa...

Som Fredrik Mellem sier. At du i det hele tatt liksom skal være "politisk blogger" er latterlig.
-Carl

Tor sa...

Nicholai: Hvis du tenker deg om grunner jo punkt 1, 2, 3 og 5 egentlig i den samme holdningen. Og # fire ble jo uttalt av en som ikke hadde grunnlag for å si det han sa.

PS: Å gi sin stemme til FRP er jo noe temmelig annet enn å gi sin stemme til arbeiderpartiet.

Chris Joy sa...

Tullprat ja, og det er du som serverer det, Mellem.

Alle fornuftige mennesker kan med største enkelhet konkludere at vi med venstre har å gjøre med et selverklært høyereorientert/sentrumsparti parti med en viss sans for det borgelige, men hvis et parti som er ennå mer høyereorientert får større innflytelse, så velger Venstre (les: Sponheim) å konvertere partiet til et sosialistparti. Dette fordi Venstre har besluttet å "ta miljøet" og "flykninger/asylsøkere" på alvor. Dette er de to viktigste saker som får den servile klovnen Sponheim til å klamre seg til føttene på Jens med det samme meningsmålingene varsler om et mer høyereorientert politisk klima. Både klimasludderet og innvandrings-fra-parasitt-tredje-verden er typiske venstreorietnerte saker.
Da er det helt riktig som både bloggeren og flere andre har gjort klart, at det er ikke noen nyhet for dem at når det kommer til stykket, og stykket er litt mer vrient enn det vanlige, så viser det seg at Venstre er et fordømt sosialistparti, bestående av schitzofrene miljøhysteriske parasittelskende gærninger som mer enn gjerne stikker kjeppene i hjulene på de som skaper noe i landet, så sant de ikke driver med sauehold (på vestlandet vel og merke) og des like.

Windingstad sa...

Så spørs det om Sponheim klarer å holde ord i oppgjørets time - særlig hvis FrP hvisker under bordet at de vil svelge noen kameler. Venstre har brutt det samme løftet før - om enn bare på lokalplan.

Tom-Oslo sa...

""Dette er tullprat. Han sier jo klart at han foretrekker en regjering av KrF/V/H. Når da Høyre ikke vil stille opp på det, så er det forbilledlig at han holder ord, og lover å holde FrP ute av regjeringskontorene.""

Vel Nå er ikke Høyre STORE NOK til å holde FRP ute av korridorene.
det er vel heller FRP som kan love Venstre og holde Høyre ute av korridorene.

Esquil sa...

det går seg vel til slik at venstre får sperregrensa i trynet, som de pleier.

Chris Joy sa...

Windingstad, det er helt utenkelig at Sponheim får noe frieri fra Siv. Om du tenker tilbake på intervjuer med Siv siste tre måneder og har følgende disposisjon i bakhodet så forstår du hvorfor:

1) Ambisiøs.
2) Kompromissløs.
3) Høyeremindretallsregjering.

Jeg klarer ikke tyde Siv på noen annen måte enn at hun har en klar ide om å få flertall alene sammen med Høyre, og i sine villeste drømmer, alene! Det beste er at hun sier og gjør alle de riktige tingene for å få det til, inklusive i aftenbønnen hennes som åpenbart starter med "Sponheim, Høybråten og Stoltenberg, go fuck yourself!".
Dette er rette holdningen til en partileder som vil noe utover det middelmådige. Kanskje får hun det ikke til ved første korsvei, men det er åpenbart at dama har forbannet alt som står i veien for at det skal skje, og da skjer det.

Heller Jens enn Erna?? sa...

Hvis Høyre gjør et GODT valg, kan faktisk en ren Høyre-mindretallsregjering være et realistisk alternativ.

Dette kan umulig bli nedstemt i verken V, KrF eller FrP etter min mening. FrP har sagt de ikke vil støtte (nok) en borgelig samarbeidsregjering uten å få være med selv. De har derimot ikke sagt noe om å ikke støtte en ren Høyreregjering.

Dette krever som sagt et godt valg for Høyre og et borgerlig flertall.

Chris Joy sa...

"heller jens...", svak analyse. Vi befinner oss ikke på åttitallet da Høyre hadde flere høyintellektuelle. Det beste Høyre i så måte kan diske opp med idag er en feiging som er seg selv nærmest og skygger banen straks hans integritet ikke tåler omgivelsene, samt et skrullehue vest ifra hvis integritet definitivt ikke er et problem what so ever. Nei, slutt å drømme om Høyre. Det er et halvdødt parti som i beste fall kan fungere som støtte til FrP, og slik vil det være frem til de finner seg en ideologi, eller aller helst et sett av motsigelsesfrie prinsipper.

JK sa...

Ja, jeg beklager å komme trekkende med fakta her da. det Sponheim sier i Dagbladet er "På rett sak og på politisk grunnlag kan jeg felle en mindretallsregjering av Frp og Høyre hvis vi havner på vippen". Det er direkte sitat av sponheim. Det må da gå an å lese forbi overskriften og ingressen før man setter seg ned og blogger.
Sponheim snakker om å felle en slik regjering uansett, men å felle den hvis den fører politikk som Venstre ikke oppfatter som akseptabel.

JK sa...

Og siste setning i forrige innlegg skal være:
Sponheim snakker ikke om å felle en slik regjering uansett, men å felle den hvis den fører politikk som Venstre ikke oppfatter som akseptabel.

Eva sa...

""Dette er tullprat. Han sier jo klart at han foretrekker en regjering av KrF/V/H. Når da Høyre ikke vil stille opp på det, så er det forbilledlig at han holder ord, og lover å holde FrP ute av regjeringskontorene.""

Hadde vært veldig greit, om det var det reelle alternativet. Nå har det seg (dessverre) sånn at folket heller stemmer FrP enn V/KrF, og Høyre respekterer i hvert fall velgerne nok til å være åpne for regjeringsdannelse med grunnlag i folkets stemmegivning og ikke hvem de tar med på sykkeltur.

B. sa...

Hva Sponheim sa og ikke sa er for meg revnende likegyldig. Han klarte ihvertfall ikke å være klarere enn at 19 stykker så langt har kommentert hva han egentlig sa.
Det viktigste er at 1: Sponheim og Vingle-Venstre er maktsyke og kaster alle sine prinsipper i bytte mot regjeringsmakt (minus med Frp)
2: Historien viser at du kan ikke stole på Venstre. Derfor:
3: Du kan ikke utelukke at en stemme til Venstre er en stemme til Arbeiderpartiet.

Anonym sa...

Himmel og hav!

For det første: Hele trusselen til Sponheim om å felle en slik regjering er dustete. Hvis Høyre og FrP ikke får flertall, og hverken KrF eller Venstre vil ha FrP i regjering - hvorfor skal da en slik regjering i det hele tatt oppstå, slik at Sponheim senere kan felle den? Da fortsetter selvfølgelig Jens!

For det andre: Politikk handler i stor grad om å få flertall. Sentrumspartiene sitter strategisk til, og det er ingen grunn til at sentrumspartier skal redusere seg selv til kastrerte støttepartier for et regjerende fløyparti. Det er bare i Oslo bystyre du finner et hysterisk eksempel på det.

Chris Joy sa...

Anonym, ja, det er ganske dustete, men ikke av den grunn du innbiller deg. En mindretallsregjering bestående av FrP og H kan oppstå ved at Jens søker idioten i Drammensveien 1 om avskjed, med begrunnelse i at det ikke er et parlamentarisk grunnlag for dette. Da er det at tullingen i Drammensveien 1 som aldri har gjort et ærlig arbeidsslag i sitt liv hvis garsje er resultat av frivillig handel spør det største oposisjonsparti om de er villig til å danne regjering. Hvis du følger behov for å fargelegge inni figurene jeg har laget et omriss av, be my guest.

Så dustete er altså det parlamentariske flerpartidemokrati, hvis flertall ikke er noen garanti.

Kosialist sa...

Det er kanskje på tide å ignorere Sponheim så Venstre får den oppmerksomheten partiet fortjener:

Ingen.

Vi får håpe de går under sperregrensen ved neste valg.

VamPus sa...

anonym: Jeg oppfordrer deg til å finne et sted jeg beskriver meg selv som "politisk blogger". Vær så god - det er innlegg her tilbake fra 2005 + at jeg har lenket opp noen intervjuer og egne i innlegg i media. Og så legger du det inn som lenke i kommentarfeltet her - gjerne under ditt eget navn, siden du er så tøff.

For øvrig ser jeg frem til din analyse av det politiske Norge - vær så god - kommentarfeltet er ditt:

Chris sa...

Først reddes Venstre ved at de plasserer seg klart på borgelig side, nå vil de ødelegges pga. flørting med venstresiden. Igjen. Skulle tro de hadde Alzheimers.

Har stemt Venstre ved en rekke valg og vært medlem i UV, men dette blir for dumt. Ønsker dem under sperregrensen.

IvarE sa...

Det var Dørums flørting med Gro som "drepte" / var spiker'n i kista forrige gang V tippet under sperregrensa. La oss se det samme skje igjen.

Øyvind Strømmen sa...

Tatt i betraktning av at det nok er en hel del folk på "høyresiden" som ikke ønsker seg Frp i regjering, så tror jeg det er et sjakktrekk av Sponheim å si nettopp det han sier.

Meningsmålingene tyder vel iallfall ikke på at det har sendt Venstre mot sperregrensen. Jeg har hørt ordet KrF og sperregrense nevnt, men siden jeg bor midt i tjukkeste KrF-land tror jeg det må være en myte ;).

Det alt dette egentlig avslører er at det ikke finnes to blokker i norsk politikk som alle partier kan puttes inn i. På en del områder ligger jo Høyre og Arbeiderpartiet nærmere hverandre enn Høyre ligger nært Frp. På andre områder ligger Frp et helt solid stykke til venstre.

Derfor er det også tøvete å late som om man stemmer på en "blokk". Man stemmer på partier. Stemmer man på Venstre stemmer man på Venstre. Punktum.

Anonym sa...

Dette er bare irriterende.

Jeg som en liberalistisk anlagt person liker Venstre.

Samtidig er det helt klart at vi trenger en borgerlig regjering.

Når Venstre velger å spille seg selv ut på sidelinjen, så er det Høyre eller FrP jeg blir nødt til å stemme. Siden FrP på meg virker litt mer gutsy og rett-fram når det kommer til liberalistisk tankegang - så blir det FrP.

Så, jeg - som egentlig ønsker å stemme Venstre - kommer atter en gang til å stemme FrP. Rett og slett fordi Venstre nekter å samarbeide med dem.

Chris Joy sa...

JK, hvem er det du innbiller deg du motsier? Jeg kan ikke finne en eneste replikk foran din kommentar som på noen fornuftig måte kan stilles opp i diametral motsetning til hva du skriver.

JK sa...

Chris joy. Jeg kommentere innlegget. Sponheim sier ikke i dagbladet at han vil kaset en evt H/FrP regjering uansett som er det klare inntrykket innlegget gir. Lars S sier at han kan kaste H/FrP på rett sak. Det er en vesentlig forskjell.

Chris Joy sa...

JK, forstod du ikke spørsmålet, eller vil du ikke svare på hva jeg spør om?

Arve sa...

Bra at du gjentar budskapet, Vampus. Det er ingen innertier å stemme på Venstre hvis man ønsker en ny borgerlig regjering.

Ellers tyder mange kommentarer på lav kunnskap om norsk styresett. I vårt system med såkalt negativ parlamentarisme har en regjering stortingets tillit inntil den blir felt ved et mistillitforslag, eller at regjeringen ikke får støtte ved kabinettspørsmål. Det kreves altså ingen innsettelsesvedtak i parlamentet som i mamge andre land.

Når Siv Jensen sier at hun ikke vil støtte en regjering hun selv ikke er med i, betyr dette altså IKKE at en evt H/Krf/V-regjering ikke kan overleve. Damen må i tilfelle aktivt velge Stoltenberg og legge inn mistillitsforslag. Så kan man spekulere i om hun vil ta sjansen på dette. Jeg vil anta at mange av velgerne hennes ikke akkurat vil danse på bordet av begeistring hvis Jens kommer tilbake til regjeringskontorene.

Sponheim har tydeligvis tatt et klart standpunkt selv om nestlederen Elvestuen har signalisert noe annet. Uttalelsen er så utvetydig at håpet om et 4-partisamarbeid på borgerlig side nå må gravlegges en gang for alle.