Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

fredag, august 15, 2008

Glasstaket for kvinnelige bloggere

The New York Times refererer fra konferansen BlogHer, der kvinnelige bloggere blant annet diskuterte hvorfor kvinner blir tatt mindre seriøst i bloggsfæren enn menn.

Du må være registrert for å lese artikkelen.

Og bare for å understreke problemet ligger artikkelen ikke under kategorien for Business eller Technology - men naturlig nok under Fashion & Style.

Det må jo være fordi det er så fasjonabelt å blogge, eller hva?

14 kommentarer:

vektern sa...

Har de ingen kategori som heter Bitches?

VamPus sa...

Merkelig nok, nei. Men det er en kategori jeg hadde støttet!

Anonym sa...

Dersom du ikke gidder å registrere deg kan du bruke Bugmenot.com.

Chris Joy sa...

Jeg innser ikke behovet for å ta damene alvorlig. Særlig ikke når det kommer til business. Med noen svært få unntak er jenter ikke selvstendige, ikke selvgående, ikke selvmotiverende, men opptrer i all hovedsak i grupper. For jenta er det gruppa som gir dem status, utholdenhet, til en viss grad pågangsmot.
Damer har aldri standpunkter som er universalt viktige, og hvis de skulle slumpe å ha meninger om noe viktig, så er det alltid og bestandig gale meninger. Særlig i spørsmål om krig og fred og slikt.
Damene legger seg mer enn gjerne på ryggen for sine fiender om det bare er en bitteliten mulighet for å unngå konflikt. De eier ikke prinsipper, ikke så meget som ett.
Deres logiske evner befinner seg på stadiet med aper, hmm, vel, det var kanskje litt underdrevet.
Jeg innser heller ikke hvorfor damene skal befatte seg med viktige spørsmål. Hvem vil vel at de skal utvikle markante trekk som Thatcher i trynene sine? Ikke særlig vakkert. Nei, fysj, nu er det på tide at de femiradikale jentene får seg noen sunne holdninger, slutter å innbille seg det er best for dem å bli mest mulig lik menn. Vi menn utstår ikke slike drittjenter. For å si det rett ut, de gir oss innovertisser, og det er ikke moro. Oppmuntre damene til å beskjeftige seg med tulleprogrammer i TV, snop og sminke- spalter i avisene og ellers ganske unyttig fjas. La damene få være det de er født til, et slags avslapping og avstressingsinstrument for menn. Noe pent å komme hjem til fra en slitsom arbeidsdag. Det er åpenbart at meget enklere å slappe av i nærheten av et ufornuftig, men kjælent menneske. La dame få være dame og hedre henne for dette.

Anonym sa...

Interessant artikkel. Jeg er mer intressert i sammenligning av blogg tema, kjønnsfordeling og reklame. Kvinner blogger jo i mange tilfeller om andre ting enn menn, og i så tilfellet er det jo ikke at man er kvinne som bestemmer om man kan tjene på bloggen, men heller hvilket segment man blogger i... da blir det i såfall et tema om å få aktører i dette segmentet, være seg mote, interiør, barn e.lign til å få øynene opp for denne markedskanalen... bare en tanke...syntes det er litt lett å henge seg opp i dette kjønns greiene, og det er jo ikke alltid der årsaken ligger ;-)
Interessant blogg du har Vampus!! :-)

Anonym sa...

og dette forsvant i forrige kommentar :
når dt gjelder politisk blogging så er det jo snodig at kvinner ikke blir tatt like seriøst som menn, men det er vel kanskje , som i arbeidslivet, relatert til at vi ikke alltid er like flinke på nettverksbygging. Og på den måten er jo Blogher en bra ressurs for å fremme det.

Anonym sa...

Og en ting til: BloggHEnne.no hadde vært velkomment tilskudd ;-)

Henrik Akselsen sa...

Jeg burde vel ikke si dette, men vi har en uskreven regel at vi ikke stoler på folk med >60 par sko, menn ELLER kvinner.

Jeg vil forøvrig gi Henrik Råds Litteraturpris™ i Mannsjåvinisme til (tam-tata) Chris JOY.

Chris Joy sa...

Ikke dårlig å få pris for å uttale det innlysende.

Tor sa...

Chris: Nå har det seg faktisk slik at kvinner i snitt har bedre meninger enn menn.

Chris Joy sa...

Hva gjør en mening bedre enn en annen?

Tor sa...

At den sammsvaer mer med mine meninger enn den andre :P

Lars sa...

Ta det med ro: Vi tar deg seriøst:)

Chris Joy sa...

*humre*